PARTYINFO

 

KOULE

Datum konání:
16.03.2007 - pátek
Místo konání:
Tábor - Milenium
DJs:
Marcel Woods (marcelwoods.nl, nl), Bon Finix (bonfinix.com), Martin Gredner (martingredner.com), Drastics (myspace.com/djdrastics), Wizard (oh-la-la.dj)
Info:
http://www.myspace.com...
Popis:
vstup 220/250/300 czk
Line-up:
21:00 - 22:30 Martin Gredner (martingredner.com)
22:30 - 00:30 Bon Finix (bonfinix.com)
00:30 - 02:30 Marcel Woods (marcelwoods.nl / NL)
02:30 - 04:00 Drastics (myspace.com/djdrastics)
04:00 - 06:00 Wizard (oh-la-la.dj)
 
 
Poslední informace ke Kouli
Anketa s českými DJi k akci Koule
Na stejné otázky odpovídala čtveřice domácích selektorů, kteří si v pátek zahrají na premiérové návštěvě Holanďana Marcela Woodse v Čechách. Akce dostala název Koule a uskuteční se v táborském klubu Milenium.
 

16. března budeš jedním z djs, kteří se představí v Táboře v klubu Milenium na párty Koule. Má první otázka bude směřovat k jejímu názvu. Prozraď, co prvního tě napadne, když se řekne Koule a proč si myslíš, že organizátoři této akce vybrali právě tento název?

Bon Finix: Hmm, Koule. :o) Mě napadaji jen sprosté a nebo nelegální věci, tak radši neřeknu nic. Je to takový název, ktery nechá člověka přemýšlet a zapojit jeho vlastní fantazii, název který se mu zaryje do paměti a to je podle mě asi ten důvod, proč pořadatelé zvolili tenhle název.

Martin Gredner: Mně se vybaví světoznámá sci-fi Koule. Jinak inspiraci organizátorů neznám a nechám se překvapit, co nachystali na místě:)

Drastics: Zdá se mi to vcelku originální, žadný cizojazyčný světoborný názvy, hezky česky, jak se řiká. Významů má toto slovo spousty, takže mě hned napadají minimálně 4 :c) , ale nejvíc se mi líbí ta varianta "Valící" se koule v podobě prostorového předmětu (zbytek by se asi ani nedal publikovat).

Wizard: WOOOOWWW hezký ... no někdo si tohle slovo spojí s drogama někdo se sexem a někdo s rock n rollem ... pro mě je to hezký český slovo který vyjadřuje něco velkýho a velkolepýho ... zkus si to říct ... to slovo v sobě má něco megalomanskýho ... určitě je to zase trošku změna oproti všem vesměs cizojazyčným názvům akcí okolo ...




Headlinerem noci bude slavný dj z Nizozemí - Marcel Woods. Co pro tebe tohle jméno znamená a co očekáváš od jeho premiéry v Čechách?

Bon Finix:
Přiznám se, že Marcela Woodse moc neznám. Rychlejší styly taneční muziky moc nesleduji. To, co jsem o něm ale slyšel a četl, je to, že umí svůj styl lidem podat na výbornou a ve světě je vychvalován nejen jako DJ, ale i jako skvělý producent.

Martin Gredner: Tak očekávám především našláplý trance! Znám dobře label High Contrast, na kterém své tracky vydává. Vím také, že spolupracuje s esy jako Marco V, Donald van Gelderen, ale i Paul van Dyk! Takže headliner trance party jak má být!

Drastics: Když jsem začínal hrát, tak bylo jeho umění mým vzorem. Jsem velmi zvědavý a předpokládám, že se Marcel bude snažit ukázat v nové zemi v tom nejlepším hudebním kabátě.

Wizard: No vím o tomhle člověku tak nějak pár věcí ... to co má na webu a tak ... DJ a producer ... hodně jezdí po Evropě ... hraje tech-trance .. vypadá sympaticky ... no popravdě nejsem člověk co by čekal něco konkrétního a nebo si vytvořil nějakou myšlenku a tu od někoho očkával ... prostě uvidím jak na mě bude působit jeho hraní ... dopředu fakt předsudky nejsou ....




A naopak. Co mohou lidé, tešíci se na Kouli čekat od tebe? Zkus charakterizovat svůj styl hraní prosím.

Bon Finix: Nerad se zařazuju do škatulky jednoho stylu, když ale musím říct co hraju, řekněme, že nazývam svůj styl hudby jako electro-prog, protože většina skladeb co hraju se můžou alespoň částečne zařadit do kategorie stylů electro nebo progressive, často do obou, ovšem taky mohou obsahovat zvuky půjčené od úplně jiných stylů jako jsou třeba trance, minimal nebo techno. Líbí se mi, že hodně současných producentů se nebojí do sebe smíchat různé žánry, že DJové nehrajou pouze jen jeden styl a že na akcích se objevujou line-upy s DJi hrajícími vzájemně odlišné styly. Očekavejte ode mne tedy samé čerstvé, rozmanité a barevné taneční lahůdky.

Martin Gredner: Určitě, už 6 - 7 let se snažím charakterizovat svůj styl jako progressive house s prvky trance. Samozřejmě si tam své najdou i příznivci elekctro music, ale myslím, že tyhle prvky u mě mohou posluchači najít práve těch 6 let. Electro je ted hodně v kurzu a je více slyšitelné.

Drastics: Nejlepší je nečekat nic a pak být mile překvapen - znám ze své zkušenosti :c) Hraji směsici melodického techna s prvky tvrdšího trancu a electra, vše podporováno synth zvuky a rychlostí. To vše smixováno a propleteno by se mohlo považovat za Draxtyle ;-)

Wizard: Techno .... groovy techno ... mám rád veselou energickou muziku ... tu a tam měkčí deska a tu a tam nějaká tvrdší .... ale každopádně groovy ... nesnáším depresivní a hluboce se zamýšlející věci ....




Podívejme se i do minulosti. Co byl tvůj první podnět proto, že ses rozhodl pro dráhu DJe? Jak dlouho hraješ?


Bon Finix: Muziku mám rád od mala a když jsem poprvé poznal taneční hudbu, hned si mě získala. Moje  návštěvy klubu Roxy a pak i tanečního festivalu Open Air Field 2000 ve mě probudily ten sen, stát se DJem. První gramce a desky jsem si koupil na konci roku 2000.

Martin Gredner: Je to právě 10 let a musím říct, že to uteklo -  ani nevím jak! A mé první podněty? Zkrátka věc, kterou neovládá každý, kladný vztah k elektronické muzice a chuť dávat lidem stojícím pod djem tu nej pozitivní energii!

Drastics: Hraji přes dva roky a zprvu to byl zápal do hudby jako takové a vlastní potencialní touha proto "něco" kolem ní dělat, později zjištění, že mě baví udávat na akci tempo a být hlavní iniciátor zábavy. Nemluvě o tom, že styl, co sem chtěl slyšet, se u nás příliš nevyskytoval.

Wizard: Narodil jsem se ... to byl start .... jinak aktivně si hraju s muzikou zhruba od 94-95, kdy jsem si koupil první gramofony a mix a tak ... a to jedno z prvních hraní v klubu nebo na party nebo mejdanu nebo co to vlastně bylo, se váže k roku 96 .....




Každý člověk má své sny a přání. Jaký je tvůj vysněný cíl ve tvé hudební kariéře?


Bon Finix: V současné době je mým cílem rozšířit mou residentní noc Kick da Night po celé republice a na Slovensko. Sen, který doufam že se mi splní, je takový, že bych jednou chtěl hrát na akci vlastní skladby. Musí to být úžasný pocit vidět, jak lidi paří na věci, co si sám skládal. S produkováním vlastní tvorby jsem se teprve začal seznamovat, tak mě ještě čeká hodne učení a práce.

Martin Gredner: Tak bude to znít trochu prvoplánovitě a otřele, ale určitě objet svět, dělat kvalitní produkci, ale posunovat také hranici svého soundu do možného maxima. A samozřejmě zdraví a pevný sluch:)

Drastics: Každý dělá něco proto, aby se dostal na výsluní a proto cíl nemůžu specifikovat, ale určitě bych rád nějaký růst zaznamenal. Drastics pro mě neznamená jen Dj sám - osoba, ale okruh lidí co se na všem podílí. Samozřejmě bych jednou chtěl být na úrovni, kdy bude mé vystupování na festivalech a větších akcích samozřejmostí. Též by mě lákala vidina performací v zahraničí, ale o tom rozhodují hlavně ti, které baví hudba co nabízím.

Wizard: Hrát ... a bavit lidi ... jiný poslání DJ nemá .... jestli jsi myslel tím cílem nějakou velkou či mega velkou akci, tak ti asi nic konkrétního neřeknu ... prostě nemám vytvořenou modlu, kterou bych uctíval a snažil se jí dosáhnout ..... sny člověk má .... ale když je řekne, tak se většinou nevypĺní .... a hlavně přece nemůžu všechno jen tak vykecat .... to by pak byla nuda .... určitě člověka potěší hraní na velký akci .... je to super ....




Nakonec... Co bys chtěl vzkázat clubberům, ktéří se 16.března chystají do Tábora na Kouli?

Bon Finix: Koulí na taneční scéně už bylo mnoho, ale tahle je jedinečná. Bude větší, barevnější, potrvá déle, a určitě na její účinky nezapomenete. Budu se těšit, až vám zahraju na Kouli :)

Martin Gredner: Dostavte se v hojném počtu, protože tahle party bude stát určitě za to. Už se na vás těším.

Drastics: Že to bude noc zajisté ve velkém stylu a společně z ní uděláme takovou, na kterou budem ještě dlouho vzpomínat ;-)

Wizard: .... no bude mejdan !!!!!!!!!! ....

 
Marcel Woods vystoupí poprvé v Česku Koule s Marcelem Woodsem - první informace a předprodej

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016