PARTYINFO

 

DANCE NATION

Datum konání:
20.04.2007 - pátek
Místo konání:
Domažlice (Město) - Fontána
DJs:
Josef Sedloň & Car-L, Mind, Tomy vs Sens, Allan de Mall, The Opponent Bros, Shaker

2nd stage - Neuf, Drex, Dutch, Irlbec
Info:
dj.mind@centrum.cz
Popis:
start 20:00, vstup 50 czk
Line-up:
Dance Zone

20:00 Shaker
21:30 Tomy vs Sens
23:30 Josef Sedloň + Car-L
01:00 Mind
02:00 The Opponent Bros
03:00 Allan de Mall

Chill Zone

20:30 Mind
21:30 Dutch
23:00 The Opponent Bros
00:00 Neuf
01:30 Drex
02:30 Irlbec
03:30 Drex live!

 
 
Dance Nation již tento pátek s Josefem Sedloňem Allan de Mall v rozhovoru k Dance Nation The Opponent Bros: rozhovor k Dance Nation Rozhovor k Dance Nation - DJ Mind
Kam putují peníze z výtežku akce Dance Nation?
Jak jste se již dozvěděli z předchozí tiskové zprávy, peníze, které se tento večer ze vstupu na párty vydělají, budou věnovány domažlické organizaci jejíž celý název zní: Terénní sociální služba Domažlice. Níže přikládáme profil této domažlické organizace. V nejbližších dnech můžete očekávat další rozhovory s účinkujícímu a spoustu dalších informací! Těšíme se na 20. duben a vy všichni, přijďte se pobavit a s tím i podpořit dobrou věc!

 
Terénní sociální služba Domažlice

Ideou projektu Terénní sociální služba (TSS) je poskytování základního a částečně odborného nízko-prahového sociálního poradenství a konkrétní pomoc v přirozeném prostředí klientů. Cílem je pozitivně ovlivnit uvažování a jednání člověka nacházejícího se v nepříznivé nebo krizové sociální situaci, kterou se mu nepodařilo vyřešit ani vlastními silami, ani s pomocí rodiny.Snahou týmu je pomáhat lidem tak, aby se klienti na zlepšení své situace spolupodíleli a později ji sami dokázali vyřešit.

Klienti mohou buď sami přijít do centra TSS v Domažlicích (Náměstí 136), nebo je vyhledáváme v terénu na základě doporučení sociálních pracovníků jiných institucí a organizací. Spolupracujeme také s psychiatrickými léčebnami. Pro jejich stabilizované klienty zajišťujeme doprovázení v prvních dnech po propuštění, dále zprostředkováváme poradenství rodině klienta, případně pomáháme hledat možnosti bydlení.

Základní poradenství se soustřeďuje na poskytování informací o nárocích, službách a možnostech, které vyplývají ze systému sociálního zabezpečení občana i ze systému zabezpečujícího zaměstnanost. Dále zprostředkováváme konkrétní potřebnou odbornou pomoc a praktické řešení obtížné sociální situace člověka, který se ocitá ať už v sociální nebo hmotné nouzi. Služby jsou zásadně poskytovány anonymně, nestranně, jsou dostupné všem bez ohledu na rasu, náboženské vyznání, národnost atd.

Zkušenosti Poradny pro občany Domažlice, na níž navázala Terénní sociální služba, ukázaly, že v domažlickém regionu chybějí služby, které by lidem se zdravotním postižením umožnily integraci nebo alespoň lepší podmínky pro začlenění do přirozené komunity. Projekt volno-časových aktivit zahrnuje dva kluby, jejichž smyslem je prevence sociálního vyloučení těchto lidí, vytvoření podmínek pro uspokojení potřeby seberealizace a nabídka možností trávit volný čas podobně jako vrstevníci nebo jiní členové komunity.

Obsahem volno-časového klubu pro osoby s mentálním postižením jsou skupinové činnosti z oblasti výtvarné, hudební, pohybové a dramatické výchovy a práce s přírodním materiálem. Hlavním cílem skupinových setkávání je podporovat sociální dovednosti uživatelů a vytvořit alternativu trávení volného času jako u zdravých jedinců. Výsledky činnosti klubu jsou prezentovány na příležitostných výstavách.

Obsahem volno-časového klubu pro dospělé uživatele v částečném nebo plném invalidním důchodu jsou tématická setkávání. Kluby mají uspokojovat zejména společenské a kulturní potřeby uživatelů. Témata jsou tvořena ve spolupráci s nimi, týkají se životních cílů, plánů, možností seberealizace, dále se jedná o návštěvy kina, divadla, plesů atd. Součástí programů je i společná příprava na tyto akce.
Kromě skupinových činností nabízejí kluby možnost individuální práce s uživatelem. U mentálně postižených je to zejména podpora v soběstačnosti a orientaci v širší společnosti (nákupy, doprava...), trénink paměti, práce s počítačem, arefiletika, zpěv.

Kluby fungují i během prázdnin, kdy jsou realizovány celodenní výlety, pobyty v přírodě, návštěvy kulturních akcí a památek. Volno-časové kluby jsou realizovány od března 2005, personálně jsou zajištěny dvěmi pracovnicemi s odborným vzděláním (speciální pedagogika a pastoračně-sociální asistence).

Web: www.dchp.cz

 
Rozhovor s DJem Neufem k akci Dance Nation Dance Nation s Josefem Sedloněm v domažlické Fontáně

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016