PARTYINFO

 

MECCAMIX

Datum konání:
23.03.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Lee Dagger aka Bimbo Jones (pacha london, uk), Katherine Ellis (vokalistka Rogera Sancheze), John Culter (resident),Marty Crow

2nd stage - Bon Finix, Scar Coke
Popis:
start 20:00, vstup 290 czk, vip 490 czk
 
 
Exkluzivní rozhovor s Lee Daggerem a vokalistkou Katherine Ellis
Máme pro vás dva rozhovory s hlavními taháky zítřejšího Meccamixu. Velmi zajímavě se rozpovídala hlavně zpěvačka Katherine Ellis, která líčí své začátky, prozrazuje jak probíhá spolupráce s Rogerem Sanchezem a dojde i na plány do budoucna..
 

KATHERINE ELLIS

Kdy jsi začala se zpíváním? Co bylo tvojí hlavní inspirací?

Zpívala jsem de facto odjakživa, ale nikdy jsem nepřemýšlela o dráze profesionální zpěvačky. To přišlo až v mých třinácti letech, kdy jsem se začala předvádět a častokrát zpívala třídě ve školním autobuse při cestě do školy. Začala jsem se učit starší písně a ty jsem pak zpívala kamarádům při nejrůznějších příležitostech. Moje spolužačka Sára se postupně stala něčím jako mojí "školní promotérkou či producentkou". Byla to právě ona, která svolala dohromady další spolužáky v čase oběda, protože si byla vědoma toho, že mám ráda pozornost. Já sama bych se k takové exhibici asi nejspíš neodhodlala, tohle mi hodně pomohlo a ačkoliv to vypadá úsměvně, tak takhle vlastně začala moje profesionální kariéra. Životně mě ovlivnila a inspirovala tři alba, které mi kdysi přinesl mámin přítel, byly to - Meat Loaf "Bat Out of Hell," Janis Ian "Between the Lines” a Greatest Hits od Helen Reddy. Kdyby nebylo těchto tří alb, tak bych zcela jistě nebyla tou osobou, jakou jsem dnes.

Jak došlo k tomu, že jsi začala vystupovat s Rogerem Sanchezem? Jak jste se vůbec poznali?

Bylo to přes naše manažery. Kontaktoval mě Tom Stephan, protože slyšel mojí skladbu Salty - Dylan Rhymes featuring Katherine Ellis. Udělali jsem pak spolu tři skladby Here I Come, Frenzy a Dog. Potom jsme s Rogerem vyrazili na turné..

Zpívat pro Rogera Sancheze… to musí být jistě prestižní záležitost, jak probíhá spolupráce? Je to v něčem odlišné od spolupráce s jinými DJi? Pokud ano, v čem?

V dnešním světě je nejtypičtější spolupráce virtuální, takže nejvíc věcí se komunikuje přes internet a email. Ve většině případů mi pošlou track a potom napíšu melodii a slova k té písni. Nikoli virtuálně, nýbrž opravdově jsem musela jet třeba do New Yorku, abych tam dokončila duet s Lisou Pure, na mé skladbě Lost, a to bylo opravdu skvělé, byla tam spousta legrace. Každý člověk má svoje vlastní metody práce, Rogera Sancheze nevyjímaje. Práce s ním je skvělá, pokaždé si to velmi užívám.

Pověz něco víc o spolupráci Rogerem Sanchezem.. Kde jste spolu vlastně všude byli?

Roger Sanchez je nesmírnej pohodář a jak jsem už řekla, je radost s ním spolupracovat. Kromě toho je velmi talentovaný a i já jsme se toho od něj hodně naučila. S jeho kapelou jsme procestovali Střední Ameriku, Jižní Ameriku, karibské ostrovy, Dubai, Vegas… bylo toho mnoho. Členové kapely byli taktéž skvělí, tak třeba GTO je fenomenální performer a Rogerův kytarista Freak je legenda. Bylo to prostě cool. 

Na jakých dalších projektech pracuješ, s jakými DJs či kapelami vystupuješ?

Minulý rok jsem vystupovala na více než sedmdesáti místech různě po světě, dokončila jsem 22 skladeb a tempo se zatím nezvolnilo, právě naopak. Spolupracuji s Lee Daggerem především na našem projektu Bimbo Jones, dále pak s dalšími DJi a producenty jako The Freemasons, Soul Avengerz či Jason Herd. Teď jsem zrovna ve studiu s Benem Macklinem a Davem Lee. Pro The Freemasons jsem napsala track When you touch me, který nechybí na jejich novém sólovém albu CD Shakedown. V nejbližší době uslyšíte třeba Let the beat hit ‘em, track vydaný labelem Hed Kandi či So strong, který vydávají J-Funk Records.

Jaký je tvůj vztah k Lee Daggerovi? Co je to vlastně Bimbo Jones?

Lee Dagger je fantastický člověk, velmi enthusiastický, s velkým hudebním talentem, člověk, se kterým je velká legrace a s nímž se ani na okamžik nenudíte.  Společně ještě se třetím členem Jacksonem Burrowes (nebo zkráceně JB), máme společnou kapelu Bimbo Jones (www.myspace.com/bimbojones). tento projekt nás tři asi zaměstnává ze všeho nejvíc, je to jako naše dítě a zároveň věc, které se chceme dlouhodobě věnovat.

Jaké jsou tvoje plány do budoucna?

Stavět na mém současném úspěchu a reputaci, pokračovat ve vydávání kvalitní taneční muziky a bavit mé fanoušky živě! Jsem zapojena do spousta vzrušujících projektů. S Bimbo Jones jsem teď ztrávili delší čas ve studiu, a tak se teď o to víc těšíme na živé koncertování. Pomalu již začínám prozkoumávat možnosti kolem svého prvního sólového alba, ale na to nespěchám, to musí ještě dozrát. 

Jak se těšíš na svoji první návštěvu Prahy a klubu Mecca? Už jsi o Mecce někdy v minulosti slyšela?

Neskutečně se na návštěvu Prahy těším. Ještě jsem u vás nikdy nebyla, ale slyšela jsem spoustu skvělých věcí. Můj manžel, výtvarník Max Ellis, který teď pracoval několik měsíců v kuse,  jede konečně někam se mnou, což je báječné. Stejně tak Lee bere s sebou svoji manželku Selinu, takže si určitě společně užijeme spoustu legrace. Jestli mohu mluvit za nás, jedeme to k vám rozdrtit na kousky :)


LEE DAGGER

Ahoj Lee. Můžeš nám prozradit, na čem jsi od Silvestra, kdy jsme se viděli naposledy, pracoval a co jsi vydal?

Yoko Ono - You're the One (oslovili mě přímo její lidé z New Yorku, kterým se strašně líbily naše remixy Pink, Janet Jackson a Solu music)
De Souza – Guilty (tuhle skladbu vydává proslulé londýnské vydavatelství Hed Kandi, které se představí na dubnovém Meccamixu. Skladba bude jedním z největších hitů tohoto léta na Ibize.)
Candi Staton – Young Hearts Run Free
Robbie Rivera – Float Away
Fried – Walk Don't Run
Ciara – Like a Boy
Hilary Duff – With
Hoxton Whores – Such a Good Feeling

Co vaše spolupráce s Katherine Ellis?

Konstantně spolupracuji se zpěvačkou Katherine Ellis na novém albu našeho projektu Bimbo Jones. To by mělo vyjít před naším živým vystoupením na obřím festivalu Glastonbury, kde zahrajeme přímo na hlavním pódiu 23. června tohoto roku. Právě vyšla moje nová skladba společně s Gramma Funk nazvaná Turn It Up a moje samostatná skladba pod názvem Words of Violence.

Kde teď hraješ? Co tě čeká v nejbližší budoucnosti?

Samozřejmě stále hraju pravidelně pro Pacha London, dále na stále populárnější noci Space v klubu The Cross, moje samostatná party nazvaná Miami Calling vyjíždí na velkolepé turné, jehož vyvrcholením bude 10 parties, které proběhnou toto léto v klubu Kanya na Ibize v San Antoniu. Mrkněte se na www.myspace.com/leedagger anebo www.miamicalling.co.uk.
 

 
Katherine Ellis - audio, video + velká soutěž! Meccamix s Katherine Ellis již tento pátek v Mecce Vokalistka Katherine Ellis vystoupí za týden Mecce

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016