PARTYINFO

 

BULVA FABULA

Datum konání:
22.03.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Tvyks (plastique.cz), FH vs. MA*, Trnqua (vivacity)
Popis:
start 20:00, vstup zdarma
VJs: Atari is pebe, Petr a Robert (Advancedesign.org), pash*, léna
 
 
Bulva Fabula v Roxy + rozhovor s VJem Atari is Pebe
Tato videoshow je intelektuálně odlehčený večírek na kterém vystoupí visuální eskamotéři různých oborů. Přijďte se s autory zapojit do procesu, zabořte se do sedačky, nakreslete třeba Kačera Donalda jedním tahem a prožeňte se v osmibitové formuli, tak jako za starých časů. To vše je ale jen doplněk, prioritou je hudba o kterou se postará velké jméno svého žánru, dj Tvyks. K tanci vás zahřeje dj Trnqua a dobrou noc popřeje electro experimentátor Emrock.
 
Jak jsi se vůbec dostal k VJingu?

Sám, hrál jsem si doma s kamerou po tatovi už dávno, pak přišel počítač, začal jsem dělat animovaný drobnosti, střihat videa. Zajimalo mně to míchat na živo, hledal jsem k tomu prostředky. Koupil jsem si Motion Dive 3 z Japonska, dělal sety a nahrával je na VHS. Pak jsem potkal Korena a další visuální eskamotéry a začal promítat lidem.

Co tě na této práci nejvíc baví a co naopak nemáš rád ? Které akce (party, presentace..) preferuješ?

Baví mně na ni, že to neni práce, beru to jako jednu z pár mých oblíbených disciplín. Promítám už docela málo a tak si vybírám ty akce, na kterých mně to těší.

Jak se ti daří pracovat se schizofrenií fungování v nekomerční sféře Vjingu a v té komerční, která zajišťuje tvoje přežití?

Nemám s tím problém, protože mně VJing neživí. Zakázku v týhle branži beru pokud je opravdu dobře placená a nebo mi přináší nějakou velkou zkušenost.

Jak probíhá tvá příprava na konkrétní program..? Co vše obnáší příprava videoprojekce?

Klasika, uvonit zápěstí, pár dřepů, zavolat pár kamarádům aby přišli, nezapomenout nějakej kabel doma a de se!

Který VJský projekt považuješ za svůj zatím největší v historii?

Hmm, ta otázka zní tak pompézně, že mam chuť odpovědět, že asi žádnej. Ale jako na projekce na DJs Food a DK na první SolidSteel v Radosti jsem byl hrdej, kamaradka řikala, že prej na Radiu 1 někdo kometoval můj lipsingovej synchro scratching Strejcka Jedlicky na Panjabiho, prej si mysleli, že si přivezli někoho sebou. Na stránkách Radosti si pak promotéři napsali, že prý na další SolidSteel party bude opět promítat VJ Strejček Jedlička. Ani je nenapadlo zeptat se kdo jsme byli, ceská klasika. Asi ale nejvíc pro mně znamenalo zahájení Music On Film and Film On Music festivalu s Pavlem Fajtem. Nemohlo to vidět moc lidí, ale záznam mam na webu.

Ještě k té domácí scéně.. Jaká je tady na trhu s VJi konkurence?

Jaká je na trhu konkurence fak netušim, nepohybuju se na něm.

Kde nejčastěji hledáš inspiraci na projekce?

Inspiraci nehledám.

I ve Vjské „komunitě", tak jako všude dochází občas k názorovým třenicím, chtěl by jsi to nějak komentovat nebo něco vzkázat?

"Listen, try to understand and respect!"

Rozlišuješ mezi Vjingem klubovým, halovým, freetekovým, galerijním apod.?

Každá subkultura má styl a tvarosloví kterým se vyjadřuje, to se týká grafického designu obecně. Jsou ale i jiné cesty, někdy to není pro většinu hned stravitelné, ale když se tendence rozmůže, společnost ji začne vnímat přirozeně. V současně době můžeme sledovat posílení "naivní", ilustrativní kresby ve spojení s grafikou a stylem 80. let. Před pár lety, to bylo fakt un-cool a teď je to boom. Pamatuju si jak všichni vrtěli hlavou nad ručně dělanejma animacema, v době čistýho vektoru a Flashe.

Co se týká technologií, vidíš na obzoru vývoje, něco co stojí za řeč?

Nepatřím mezi ty co se ukájej nad nedosažitelnou technologií, rád využívám co mám, pěkný věci se dají realizovat i s technikou staršího data. Větší výkon a skladnost počítačů je ale rozhodně plus, můj MacBook Pro zvládne míchat 3 vrstvy v plným PALu i s efektama a ani to s ním nehne. Před rokem a půl bych tomu neuvěřil.


Atari is Pebe - www.pebe.cz
Pop—Erotic Videostop Master!

Advancedesign - www.advancedesign.org
Mental tattoos Adult typography Bourgeois vectors.

Pash* - www.lostpostservice.net
Hardcoholic Handy man.

Tvyks - www.myspace.com/tvyks

Emrock - www.phoneticfanatic.com

Trnqua - www.vivacity.cz/djs/trnqua.htm


 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016