PARTYINFO

 

WONDERBEAT NIGHT

Datum konání:
16.03.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - CZ Beat
DJs:
Spyro (knedeep/dynamic line), Šmuk (duality), Bába (wonderbeat), Joe Joy (wonderbeat), Efotan (wonderbeat)
Info:
http://www.wonderbeat.cz
djbaba@post.cz
 
 
Páteční Wonderbeat v klubu CZ Beat
 
 
V pátek 16. března vyráží mladoboleslavský Wonderbeat, jeho djs, crew & fans do pražského CZ Beatu. Náš poslední mejdan byl ve starém CZ Beatu zrušen dva dny před akcí, jelikož majitelé prostor, kde klub fungoval, prodali. Proto si to nyní 16. března v novém CZ Beatu na adrese: Štítného 14, Praha 3 pořádně vynahradíme.

A kdopak nám v novém CZ Beatu tento večer zahraje? Jako hlavního hosta jsme si tentokrát pozvali dje pocházejícího ze severočeského příhraničního městečka Hrádek nad Nisou. Je jím Dj Spyro hrající pod hlavičkou Knedeep a Dynamic Line. Druhým hostem bude rezidentní dj a produkční pražského CZ Beatu Dj Šmuk, kterého jste mimochodem mohli slyšet v lednu na narozeninovém Solci. Místní moc dobře vědí. Pro ostatní, jde o oblíbenou a již tradiční narozeninovou party konanou v experimentálním prostoru bývalého divadla Na statku v Solci u Mnichova Hradiště druhý lednový víkend. Za agenturu Wonderbeat se za gramofony představí sestava: Bába, Joe Joy, Efotan.

Hudebně tedy půjde o večer ve stylu techna, které se bude podávat v jeho mnoha podobách. Dj Joe Joy nám večer obohatí jeho hutným electrem. Vstupné bude zdarma. Nebudou chybět ani drinky za zvýhodněnou cenu. Doražte zapařit a zakalit do pražského CZ Beatu v pátek 16. března. Těšíme se na vás.

Biografie Dj Spyro (Knedeep/Dynamic Line):
Dj Spyro, vlastním jménem Lukáš Žehra, pochází ze severočeského příhraničního městečka Hrádek nad Nisou, kde i nadále žije. Když mu bylo přibližně 15 let, zasáhla ho velmi silně jedna z prvních výrazných vln elektronické taneční hudby. Netrvalo dlouho a Lukáš se rozhodl stát součástí nové generace Djů, producentů a promotérů.

Hudební škatule, ve které se našel a které je do dnes věrný, je techno. První potřebná ochranná křídla Spyrovi poskytlo volné seskupení Reverse DJs, díky kterému se Spyro mohl představit od samého začátku v různých klubech Liberecka vedle techno ikon doby plné změn a boomů nových hudebních stylů Daha a Gingera, KaiserSozeho nebo hudebního vizionáře Coitus Exitus.

Milníky jeho kariéry jsou roky 2002, 2004 a 2006. V roce 2002 zaznamenala celá klubová scéna jméno Spyro díky drtivému vítězství v LIVC DJ CHAMP. Rok 2004 přinesl Spyrovi ocenění Objev roku v anketě Czech Dance Music Awards. Rokem 2006 vyvrcholilo snažení a píle Spyra a u jeho dveří přistála pozvánka do prestižního bookingu Kne Deep. Taková nabídka se neodmítá a tak Spyro sdílí stejnou střechu s takovými Dji jako Rush, Bold, Agent, Marko Nastič a dalšími.

Lukáš se samozřejmě nevěnuje jen Djingu. Jeho jméno je úzce spjato s produkční skupinou Dynamic Line a tedy přímo s festivalem Shotgun. Dále se věnuje promotování rezidentní noci Dynamic Line v libereckém klubu Liquid, kde za léta existence vystoupila česká i slovenská špička, ale také i zajímaví umělci ze zahraničí. Lukáš mnohé překvapil i participací na produkci festivalu Hrádecké rockové léto. Jak název napovídá, taneční elektroniky zde příliš nenajdeme.

Rok 2007 bude dalším z veledůležitých v životě Lukáše Spyro Žehry. Po letech strávených za gramofony a skládání do šuplíku se konečně dočkáme jeho prvních vinylů. Jedna věc vyjde v ČR, ale druhou už budeme muset importovat ze zahraničí. Sledujme Lukášovy stránky www.djspyro.com pro aktuální informace.

Zajímavostí je, že se Spyro stal svou popularitou i velmi zajímavým marketingovým nástrojem pro oděvní značky Split, Ipath, Rusty a další. Kromě nezaměnitelného zážitku hudebního máme možnost Spyra vždy i jasně rozpoznat na první pohled. Více info najdeme na www.extremedistribution.cz a www.destinydistribution.cz.

Biografie Dj Šmuk (Duality):
Šmuk se začal stávat Djem v baru Kajetán, kde se v řinu 2004 poprvé postavil za gramofony. Nikdy se hrát doma neučil a djskou školu nenavštěvoval. Pouze půlroční praxe se softwarem Traktor Dj Studio, díky kterému si trochu osvojil práci s korekcemi. V baru Kajetán se pokoušel pořádat pondělní „hudební kavárnu“ a občas nějaké menší víkendové akce. V té době hrál zejména tech-house. Postupně se začal zaměřovat na techno.

V červnu 2005 se stal s kolegou učitelem Digou produkčním klubu El Wood. Zde společně tvořili celotýdenní program a začali pořádat pravidelnou noc Refresh Connection. V únoru 2006 se Šmuk stal produkčním a rezidentním Djem klubu Cz beat, ze kterého tvoří Undergrondový klub se zaměřením na Techno, Trance, House. Stává se rezidentem akce Naissance a Technobeaty. V prosinci 2006 zakládá s kolegou Chudem agenturu duality z důvodů expanze do dalších klubů…. Po Vánocích 2006 hrál na akci v Solci a na I Love Techno 4 v domažlickém klubu fontána. Zároveň připravuje otevření nového klubu pod starým názvem CZ Beat. A jak to bude dál?;)

Biografie Dj Bába (Wonderbeat):
Začátky jeho hraní spadají do poloviny roku 2000, kdy měl možnost poprvé si vyzkoušet práci s deskami a gramofony v jednom undergroundovém stánku na koupališti v obci Bukovina. Postupem času a experimentováním s gramofony převážně doma objevoval houseovou, deep houseovou a tech-houseovou muziku.

V roce 2001 nachází ideální prostor pro pořádání akcí ve vesničce Solec nedaleko Mnichova Hradiště. Kde pořádá ke konci roku svou první klubovou parties. Další residentní parties v ExDivadle Na statku v Solci na sebe nenechaly v následujícím roce dlouho čekat. Za tu dobu si též stihl zahrát ve většině klubech a na klubových akcích s podstatnou částí známějších českých Djs v okolí Mladé Boleslavi a Mnichova Hradiště, kde bývá dodnes stálým hostem. V této době ovlivněn vystupováním převážně na techno akcích objevuje i progresivnější hudební styly spolu s technem.

V roce 2002 působil produkčně v agentuře "Oh-la-la", kterou po skoro ročním fungování opouští. V září roku 2003 zakládá svou vlastní promotion & booking agenturu “Wonderbeat“, pod níž se stará o booking a propagaci nadějných místních djs (Joe Joy, Efotan, Crash). Akce, které připravuje se vyznačují hudební pestrostí a různorodostí. Snaží se na nich dávat také příležitost mladým novým tvářím. Také nacházet stále nové a nové originální prostory k pořádání akcí a snaží se tím nabídnout návštěvníkovi vždy nový zážitek. Byl též hostem pravidelného tanečního pořadu na rádiu Delta (dnes Kissdelta). V dnešní době ho můžete slýchávat převážně na akcích ve Středních a Severních Čechách. Spoustu akcí v těchto regionech také připravuje.

Jeho sety vždy byly, jsou a asi navždy zůstanou ovlivněny melodickými pasážemi a plochami. Neznamená to ale, že by uznával pouze jediný hudební styl. V jeho setech najdete muziku od energického tech-houseu, melodického a tribal techna s pravidelnými beaty až po electro a výjimečně i trance. Rád hraje jakoukoliv melodickou a energickou muziku. Zřídka ho můžete ještě slýchávat v houseových a tech-houseových setech, které jsou již spíše výjimkou a jakýmsi bonusem na malých akcích.

Biografie Dj Joe Joy (Wonderbeat):
O taneční muziku se zajímá již velmi dlouho, ale jako dj působí od roku 2002. Na akcích ho můžete slýchávat jako dje hrajícího směsici techna, electra a techhouseu. Poslední dobou však electro desky v jeho setech začínají více a více převládat. V dubnu roku 2003 se zúčastnil soutěže rádia KissDelta a firmy Šrajer Music "Dancemachine Dj 2003" a jeho demo bylo vyhodnoceno jako nejlepší ze zúčastněných nahrávek. Stává se jedním z prvních členů nově vzniklé agentury “Wonderbeat“.

Biografie Dj Efotan (Wonderbeat):
Vše začalo na jedné legální Techno party ve Starých Splavech v roce 1999. Tam poprvé Efotan poznal krásu Techna a party celkové. Celé dva roky byl ovlivňován angl. interprety jako Space DJz, Ade Fentone, Surgeone, Adam Beyer a Umek. Po této dlouhé době se rozhodl nezůstat jen u pasivního přístupu k technu a tak si za půjčené peníze ke konci roku 2001 kupuje své gramofony a začíná experimentovat a ladit desky u sebe doma.

Poprvé se představuje zcela náhodou na akci s Orbithem a Pietrem Na statku v Solci u Mnichova Hradiště po vypadnutí jednoho dje, kde si velmi slušným vystoupením vyslouží zájem místních promotérů a začíná se pozvolna objevovat na místních akcích jako host. Má za sebou též jedno vystoupení na jedné velké akci v Mladé Boleslavi. Jeho hudební styl by se dal popsat jako inteligentní funky a progressive techno, občas spadající až k minimal technu.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016