PARTYINFO

 

Datum konání:
07.03.2007 - středa
Místo konání:
Brno - Fléda
Live:
Chiki liki tu-a (sk), Los Perdidos
Popis:
start 20:00, vstup 120/140 czk
 
 
Slovenská skupina ChikiLikiTu-A vystoupí ve středu ve Flédě
 
 
Tato slovenská kapela patří mezi nejčastější hudební vývozní artikl našich východní sousedů do vlastí českých, minimálně co se letních festivalů týče a tak je "týchto chalanov z Japonska" asi zbytečné představovat. Alfou a omegou tohoto prešovského - původně kvartetu - dnes již jen tria, je a vždy byl vedle stylového obžerství predevším humor a nadsázka a to v množství větším než malém.
 
Po neuvěřitelném a zároveň trochu nepochopitelném úspěchu písničky `Laska moja de si` byli nominováni na Aurela (slovenská cena kritiky) za `Objav roka` a `Obal roka`. Začátkem roku 2005 získali další nominaci na cenu Aurel za `Videoklip roka` k pesničke `Laska moja de si`.

Jako předkapela se představí holešovští punkoví mariachis, kteří pečou svůj steak se španělským pepřem a reggae omáčkou. Již několik let prohání ztracenci po klikatých a prašných stezkách mexické pouště svůj magický autobus. Zuřivě rapující řidič přes všechny útrapy ale neztrácí směr.

Protože každý nový den je svátek a každý koncert je fiesta. Andělské trubky z Tijuany, rozžhavený písek a hluboké modré nebe. Punkovou rychlost a nasazení mísí s prvky latinskoamerického folklóru, revolučními pochody i dávkou jamajské hudby. Výsledkem je osobitý a jedinečný energicky divoký styl, který publikum uvádí do varu.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016