PARTYINFO

 

BREAK MATCH

Datum konání:
17.03.2007 - sobota
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
J-Bass (UK), Marcco, Yak

2nd stage - Akkamiau, Kastlicka
Live:
Le Pneumatique
Popis:
start 21:00, vstup 99 czk
Line-up:
21:30 - 23:00 Trifid
23:00 - 00:00 Le Pneumatiq
00:00 - 01:30 Marcco
01:30 - 03:00 J- Bass
03:00 - 04:30 Yak
04:30 - ??:?? back to back DJs
 
 
Break Match: Jaké bude nová breakbeatová noc na Flédě?
 
 
motto: "budoucnost je zlomená" říká král rovných beatů Paul Oakenfold...

Co vlastně bude tato noc prezentovat? Bude to hlavně breakbeatová "nová škola", která od druhé půlky 90 let jde stále více nahoru a její obliba a krása spočívá především v mimořádné flexibilitě - dokáže absorbovat neuvěřitelné množství různých vlivů a jiných stylů, je slučitelná téměř se vším a proto může neustále překvapovat novými přístupy a novým zvukem.

Rytmy na kterých staví nejsou většinou nové, ale už známé ze starších, ještě zcela "živých" hudebních žánrů, a tak přirozeně navazuje na dosavadní vývoj, přičemž používá starých i ultramoderních postupů, kombinuje syntetické i živé nástroje, a může se pohybovat na pomezí (i hluboko za ním) popu (kupříkladu různé předělávky slavných vzorů, jako jsou Coldplay, Eurythmyc, Manu Chao atd.), ethno music, rocku/metalu (Adam Freeland a jeho "break´n´roll"), trance, ambientu, starého electra, temného techna, nebo čehokoliv jiného. Breakmatch na Flédě je dobré místo na mejdan a taneček i poslech crossoveru 21. století!

A kdo bude na line upu premiéry?

DJ Trifid, mladý a šikovný mixmaster z Východních Čech

Le Pneumatiq jsou pražská sebranka zformovaná kolem producenta a DJ Howsky. V sestavě hardware, bicí, rap a vocal, dokázali za poslední rok překvapit kdekoho, at již v Roxy, v Crossu nebo na festivalu Love Planet. Howska dělá své tracky již poměrně dlouho dobu doma ve studiu, ale vnitřně jej to táhlo na podium, a tak na sklonku roku 2005 začal spolu s MC Adrenalinem (Unity) a bubeníkem Armym pracovat na živé podobě studiových písní, aby už v 2006 si odbyli koncertni premiéru, po které hudební měsíčník Filtr informoval o Le Pneumatiq jako o velkém příslibu českých klubových podií.

A aby toho nebylo málo, tak mimo písně Levitation (uvedené též s klipem v TV Óčko), která vyšla na přiložené kompilaci právě časopisu Filtr, oslovuje skupinu J.P.Muchow a bere 5 tracků do nové české komedie Pusinky, ktera má premiéru v letošním roce. Takže Le Pneumatiq konečně live v Brně!

Stáhni si:
Le Pneumatique _ blondes in offroads.mp3 
Le Pneumatique _ levitation sound.mp3    

Marcco - Breakmatch resident

J- Bass (Born Idle rec/London/UK) Po vydařené premiéře na podzimní Break4beats, kdy plný sál skákal jak J-bass pískal, se tento excelentni DJ vrací na místo činu, aby jako první zahraniční host dodal premiéře příchuť UK nubreakz scény, která bude i v dalších mejdanech stěžejní.

Yak - tech-break set


 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016