PARTYINFO

 

SCRATCH

Datum konání:
23.03.2007 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Kaidžas, Lucco (sk)

afrerparty - Valoa
Live:
W.W.W.
Popis:
start 21:00, vstup 130/150 czk
 
 
Hiphopová legenda W.W.W vystoupí premiérově v Brně
 
 
Hiphopová legenda W.W.W vydala po čtrnácti letech debutové album s klipy a přijíždí na svůj premiérový koncert do Brna! Ne každé kapele se povede, aby během doby, kdy připravuje své první album, dostal její název zcela nový význam.

V roce 1992, kdy měla skupina WWW svůj první koncert v pražském kulturáku na Opatově, a položila tak základy české hiphopové a graffiti scény, nikdo netušil, že ta tři písmena budou v době vydání jejich debutu proslavená po celém světě - a v úplně jiném kontextu.

Jako první hiphopová skupina v polovině 90. let okusili, jak chutná tuzemský mainstream, díky spolupráci s Jiřím Kornem, přesto všichni nakonec zvolili uměleckou svobodu, byť to posléze společně s tlaky uvnitř kapely způsobilo, že se v roce 1998 rozpadli. Nyní jsou zpět a tohle už dávno není hip hop, jak jej známe z MTV. WWW se na Neurobeatu přiblížili snu každého umělce vytvořit svuj vlastní, autentický svět bez jakýchkoli závazků k tomu, jenž nás obklopuje.

Je to temný, ale zároveň poetický obraz města zaplněný útržky hiphopových postupů a samplu, nervózními industriálními zvuky, a především hravou Typltovou poezií, kterou Sifon chrlí do těchto zvukových koláží.

Jde o težko popsatelné zvukové dobrodružství, jež by nejspíš každého anglického novináře nutilo vymýšlet cool zkratku pro nový a originální hudební styl. Jenže pojmenování tu není tak duležité. Zvukově se WWW na Neurobeatu ocitají někde za bodem nenávratu nebo chceteli tam, kde končí svět popu a zacíná svět umění.

Luděk Staněk [Lidovky.cz]
Neurobeat je těžko popsatelná deska plná paradoxu a zcela určitě jedno z nejzásadnějších českých alb vydaných po roce 2000. V každém případě je ale připomínkou v dnešním popu už skoro zapomenutého pravidla. Že dělat věci po svém sice stojí spoustu času a úsilí, ve finále je to ale také to nejlepší, co se dá podniknout.

Lukáš Franz [Musicserver.cz]
Vydat něco jako "Neurobeat" na našem zoufale zkostnatělým (ve všech směrech) trhu je odvážný pokus. Nezastírám, že hodnocení je taky z velký části ovlivněno tím, že jsem nikdy nic podobnýho neslyšel, ale přesto mi přijde, že veškerá tuzemská produkce, která mi prošla ušima, působí vedle debutový desky WWW jako dětská a naivní.

Ian [Rave.cz]

Neurobeat je definitivní deska, která český hip hop vytáhla z jeho dětských bot a dala mu smysl. Několik děsivých výkřiků zatracenců a podivných kreatur někde na okraji. Lidí, co žijí v šeru svého půdního bytu vmáčknutého kdesi pod střechu. Odsouzenců schovaných před zraky Společnosti, od které nic nedostanou a také nic nečekají.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016