PARTYINFO

 

INSOMNIA 4 - WAY OF SHAOLIN

Datum konání:
19.05.2007 - sobota
Místo konání:
Březnice - Březnice MC
DJs:
Olav Basoski (nl), Groove Dan, Deny, Pellican, EL.B, Funk 2
Info:
http://www.insomniaparty.wz.cz
vlada.pelikan@seznam.cz
Popis:
start 21:00
Line-up:
21:00 - 22:00 Funk 2
22:00 - 23:30 EL.B
23:30 - 01:00 Groove Dan
01:00 - 03:00 Olav Basoski
03:00 - 04:30 Deny
04:30 - 06:00 Pellican

 
 
Insomnia: rozhovor DJ Deny Insomnia 4 - soutež
Olav Basoski: "Vždy se těším na hraní ve východní Evropě."

 
Ahoj Olave, jak se máš ?
Mám se skvěle, díky za optání.

19.5.2007 budeš hrát v Čechách podruhé, mohl bys nám o sobě něco prozradit, třeba jak dlouho hraješ a jak ses vůbec k Djingu a produkování hudby dostal?

Začal jsem s hraním po tom co jsem slyšel nějakou divokou "in the mix show" na radiu na začátku 80-tých let. Potkal jsem kamaráda, který již hrál a vlastnil gramofony Technics a právě on mi prozradil jak se ovládají a jak jednoduše řečeno "na to" Produkce přišla později, když jsem zrealizoval jednoduše vybavené studio a začal tvořit a nahrávat své vlatní samply.

Hodně lidí u nás tě zná asi hlavně kvůli hitům “Opium Scumbagz a Waterman “ můžeš nám prozradit jak se vůbec dělá takový hit, kde se v tobě vzal ten nápad a kde vůbec nacházíš inspiraci?

SLUNCE !! To je moje inspirace. Opium Scumbagz jsem stvořil po návratu z dovolené v Karibiku. Poslouchání té latino muziky mě inspirovalo k vytvoření tohohle hitu a Waterman jsme udělal, protože jsem vždy chtěl vytvořit track s ragga prvky. Zbožňuju ten smíchaní karibského ragga s městským zvukem.

Jako správný hit se i “Waterman“  dočkal mnoha remixů a hrál se snad uplně všude. Máš představu kolik se jich po světě prodalo ?

Abych pravdu řekl, tak nemám přesnou představu ale jen z prodeje vinylu vydaným pod ROOTZ Rec. Máme zlatou desku. Tomuhle vinylu se výborně dařilo ve skoro 25 zemích.

Jaký z tracků, které jsi složil, je vlastně pro tebe No.1?

Nemohu jmenovat pouze jeden. Všechny serie Samplitude jsou pro mě srdcová záležitost a samozřejmě Waterman je jedna z mých nejoblíbenějších. Moscow Street Rock pro mě znamelnal začátek solo práce s Work Records, takže i na něj mám dobré vzpomínky.

Za svou producentskou kariéru si spolupracoval s mnoha světovými Dji a producenty, ať už na svém labelu Rootz Records, nebo jinde, na koho z nich máš nejlepší vzpomínky a s kým se ti v současnosti nejlépe pracuje?

Dávám přednost samostatné práci ve studiu. Ale nejlépe se mi spolupracuje s kamarádem – Alexem Romanem se kterým jsem produkoval některé tracky na serii Samplitude.

Rád bych se vrátil k tvému hraní. Jaké byly Tvé začátky a co Tě vedlo k tomu, že si se stal djem a producentem ?

Bylo to těžký. V mém rodném městě bylo težké  dostat se k hraní. Vše začalo teprve když mi můj přítel, který později založil jeden z nejslavnějších klubů v Amsterodamu  - klub iT, dal možnost hrát v jednom větším Amsterodamském klubu, resp. v jeho jeho backroom. Hrál jsem tam v pozdních 80-tých letech tak 4x do týdne.

Vystupuješ po celém světě, všude na tebe čekalo jiné publikum, kde se ti hrálo nejlíp a která země má podle tebe nejlepší party people?

Jednoznačně východní Evropa – Polsko, Česká Republika, Litva, ale i hraní ve Velké Británii je skvělé.

Podruhé zavítáš do České Republiky, světoví Djs co tu hrají si nemohou naše české fanoušky vynachválit a vždycky na ně v dobrém vzpomínají. Na party “INSOMNIA“ vystoupíš jako hlavní hvězda. Díky tobě se tahle akce stane určitě jednou z největších událostí letošního jara. Jaký máš z hraní v Čechách pocit ? Těšíš se?

Vždy se těším na hraní ve východní evropě. A clubové středně velké akce mám nejraději.

A na závěr, můžu ti prozradit že se na tebe partypeoples moc těší, měl bys pro své české fanoušky nějaký vzkaz ?

Přeji všem hezký den! Přijdte na partyyyyyyyyyyyyy !!!
 
 
Holandský DJ Olav Basoski se vrací do Čech

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016