PARTYINFO

 

BASS SCIENCE

Datum konání:
30.03.2007 - pátek
Místo konání:
Letovice - Fabrika
DJs:
Target (movemen, uk), Nedu Lopes (brazil), Ceedee (uk), Marcco
Popis:
vstup 80 czk
 
 
Bass Science profily DJs: Nedu Lopes, Ceedee, Target
 
 
NEDU LOPES (fmam.net/BRAZIL)
www.myspace.com/djnedulopes

Tenhle sympatický Brazilec je breakbeatový DJ #1 ve své zemí a hraje muziku pro své věrné publikum v rodném městě Belo Horizonte už úctyhodných 16 let. Z počátku vystupoval většinou na soukromých mejdanech a posléze se stával stále více oblíbený u místního publika. Začal tedy hrávat pravidelně v rádiu a na nejpopulárnějších akcích tohoto třetího největšího brazilského města Belo Horizonte.

 Začátkem nového milénia úspěšně buduje rezidentní večírky v klubu Fantasy, kde mixuje pravidelnou směs RnB, House a 2step Garage. Nedu byl vždy velkým fandou breakbeatu a proto netrvalo dlouho a posunul své experimentování ke zlámaným beatům, při jejichž tempu dobře uplatňuje skvělé scratche a technické vychytávky. U jeho oblíbeného stylu už zůstal a postupně se propracoval až k vydávání vlastních tracků společně s kamarádem Denisem Victoriano.

Kritika nešetří chválou a Nedu proto pokračuje v dobrém rozpoložení novodobého spojení breakbeatu s electrem. Z Lopesovi produkce je znát pozitivní element dosud ještě neprozkoumaného potenciálu v podání New School Breakbeatu. Těšte se proto na kvalitní hudební produkci od energického a skvěle technicky vybaveného Brazilce. Jeho bookingem je u nás již dobře známá agentura FM/AM, která k nám přivezla např. oblíbeného DJ Ban Bana.

CEEDEE (Feelthebass/Source/HQ/Compound/UK)
www.myspace.com/feelthebass

Původem z Oxfordu, začal CEEDEE jako DJ zpátky v roce 1997, kdy si koupil second hand set soundlab decks a mixer od kamaráda jako laskavost, aby jej toho vybavení zbavil. Po chvilce pachtění se s nimi brzo přišel na to, že to bylo to, co chtěl dělat a v pár letech jeho vinylová kolekce přerostla celý byt, takže se musel odstěhovat.

V roce 2001 se CEEDEE přestěhoval a brzy nato feelthebass.co.uk přišel na svět. Zpočátku byla tato website výhradně internetovou stanicí, ale CEEDEE brzo zjistil, že lidé také chtěli něco k vzájemné interakci, a tak v krátké době nato byla stránka znovu spuštěna jako 24hodinová online komunita, s forem, chatroom a 24hodinovým proudem muziky, čistě zasvěcena drum & bass. Do měsíce byla zhodnocena v britském DJ MAG a přístupy stoupaly.

Dnes stránka získáva přes milión přístupů za měsíc s téměř 2000 registrovanými členy. CEEDEE´s Feelthebass dnes také spolupracuje s několika večery na jihu Anglie včetně (Timeless records) Source, Bedlam, HQ, Kinetic, a Hit & Run. Zatímco se CEEDEE soustřeďuje na rozvíjení “feelthebass” komunity na další úroveň, najdete ho taky angažovaného ve všech oxfordských večerech různých forem. Zastihnete ho taktéž na UK´s Finest 87.5 a probíhajících show po většinu nocí na feelthebass. Předchozí léta ukázala CEEDEEho pracovat po boku se známými jmény včetně Optical, Andy C, Lee, Total Science, and Randall – první z těchto ovlivnil jako hlavní CEEDEEho, když se prvně dostal k drum & bass.

TARGET-DJ (MOVEMENT/UK)
www.myspace.com/targetdj
www.movement.co.uk

Hraje přímo na hranici od Metalheadz ke Creative Soul, ale má moc rád jump-up! Jmenuje se Will. Má dost štěstí, aby byl součástí party v DREAD records a ATM magazine a pracuje po boku s D ‘n B legendou RAY KEITH a jaho dobrým známým JORDAN V (editorem ATM / Movement DJ). Will je pravidelným DJem v ‘MOVEMENT’ (Bar Rumba) a nové DnB noci v ‘ANNEXE’ v Brixtonu nazvané ‘BIG BAD and HEAVY’. Také týdně hostuje v radio show na "VERTEX FM" a VYBE FM (severo-západ Londýna) každou středeční noc, kde představuje ty nejžhavější beaty v DnB, tak jako se i ohlíží několik let zpět na melodie, které formovaly scénu a utvořily z ní jednu z nejrůznorodějších hudebních žánrů v dnešní době.

Pomalu ale jistě hraje na různých akcích od shora dolů po celém Spojeném Království a v Evropě, včetně České Republiky a Německa. Na konci 90tých let byl Will rezidentním DJ na ‘MISS MONNEYPENNYS’ a hrál v největších klubech na jihovýchodě. První vystoupení odehrál v ‘MIRAGE’ Windsor a jeho oblíbeném ‘THE FRIDGE’ in Brixton. Široká řada hudebních stylů byla vždy důležitá. Hrál House, Garage, RNB a Hip Hop a je technicky zručný při scratchi.

Toto zvýšilo jeho úroveň tvořivosti na maximum, jak při hraní, tak ve studiu, kde momentálně rozvíjí svou hudební produkci. Tento rok se zdá  být Willovým velkým rokem, s hraním po celé zemi zahrnující "METROPOLIS" a "DREAD" tour v jedné řadě. Will má také dost štěstí, aby byl vybrán na evropské hraní včetně Čech a Německa. Za ta léta se spřátelil s respektovanými jmény v hudební oblasti, včetně Jenna G a Marcus Intalex. Jejich tvrdá práce, upřímná obětavost a nadšení pro muziku inspiruje Willa v jeho vlastní kariéře a  připomíná mu, že s usilovnou prací je možné vše.


 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016