PARTYINFO

 

SSD 42

Datum konání:
23.03.2007 - pátek
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Suwu3 (nl), BanBan (brazil), Shade aka Gasmask 71, Buback, Morebeat
Popis:
vstup 180/200 czk
 
 
BanBan a Suwu3 headlinery březnového Slim Slam Drumu
 
 
Na pátek 23. března si pro vás Dvoika.Troika, Extdust a klub Fabric připravili další pokračování velice úspěšné klubovky SSD aka Slim Slam Drum s pořadovým číslem 42. Po roce se do Fabricu vrátí holandská čtveřice Suwu3, která zde posledně udělala pořádnou show (viz - Suwu3 SSD videoreport - www.suwu3.com). Budou vyzbrojeni novými tracky a nadstandardní VJ show v jejich osobitém podání.

Jako další "headliner" přijede stále věhlasnější brazilec, Dj BanBan, který posledně v ostravě na párty SOS Karolina překvapil samotného Ed Rushe. České barvy budou hájit : za progresívní projekt MoreBeat přijede Dj Ibogain, dále olomoucký producent a Dj Shade aka Gasmask 71 a Dj Buback. Fabric, jak je obvyklé na SSD, poskytne skvělý zvuk, světla, chillout a zábavu až do rána.

Vstup : 200,- / 180.- v předprodeji (Cafe de la Ostrava / Stodolní, Klub Klid / Stodolní, Titty twister Ostrava.

SUWU 3
Když se řekne Nizozemí, vybaví se Vám zajisté spousta různých klišé. Větrné mlýny, měkké drogy, výtečné sýry, fotbalový tým oranjes a tak dále. Pokud se však alespoň trochu orientujete v dění na drum´n´bassové scéně, zajisté vám neušlo, že zhruba od konce devadesátých let minulého století je tahle příjemná evropská zemička také líhní mimořádných producentských talentů.

Jména jako Noisia, Black Sun Empire či Dreazz & Falcon se již stačila nesmazatelně zapsat do historie drum´n´bassu a zatím to ani zdaleka nevypadá na to, že by holandská drum´n´bassová škola vyklízela pozice. Právě naopak, úspěchy nováčků, kterým je například nadějný mladík Icicle, anebo velký comeback legendárního labelu Citrus, jsou dostatečně výmluvné. Jedním z nejzajímavějších objevů nizozemské provenience je také čtyřčlenný multimediální projekt Suwu 3.

Výrazná vizuální složka tvoří nedílnou součást taneční hudby prakticky od jejích počátků. A zdá se, že Aartcore, Dresl, KC a Mouz, kteří dohromady tvoří pod jménem Suwu 3, si plně uvědomují, jaká ohromná síla tkví ve spojení zvuku a obrazu. Členové Suwu 3 se rovnoměrně podílí jak na hudební produkci, ve které se prolínají djské prvky a naživo míchaná elektronika s kytarami a syntetizátory, tak na doprovodné projekci, která je v reálném čase promítána v návaznosti na hudební složku. Na drum´n´bassové scéně, kde je většina produkce prezentována formou djských setů, se jedná o do značné míry originální koncept, který Suwu 3 po zásluze přinesl uznání jakož i řadu ocenění v rodném Nizozemí. 

Také u nás jste mohli při premiérovém vystoupení Suwu 3 v ostravském Fabricu na vlastní oči a uši posoudit, v čem spočívá výjimečnost přístupu této formace k taneční hudbě jako dialogu mezi djem a vjem. Pokud tedy očekáváte něco jiného než jen klasickou djskou produkci, tak si určitě vystoupení Suwu 3 nenechte ujít.          

BAN BAN
Latinská Amerika je zvláštní místo. Bezútěšná bída slumů ostře kontrastuje s okázalým bohatstvím vyšších vrstev, africké kulty se vesele kříží s křesťanstvím a životní nejistota tu existuje v symbióze s radostí a živelností místních lidí. To vše jakoby bylo motorem pohybu, jenž se odráží v překotných politických změnách, kterými tento kontinent ve své moderní historii prošel. Pohybu, kterým jsou proslulí zdejší tanečníci a fotbalisté, a který je v pozadí hudební kultury celého regionu. Tento zvláštní koktejl přetavil do své djské produkce také Kleber Feldman Mendes aka Dj Ban Ban.

Tenhle chlapík se začal věnovat taneční muzice v polovině devadesátých let minulého století, kdy přikoupil gramofony a učinil první krůčky směrem k djské kariéře. Tehdy hrál house a snil o tom, že jednoho dne mu djské skillz vynesou vítězství v prestižním djském šampionátu DMC.  Impulsem, který jej definitivně nasměroval k drum´n´bassu se pak v roce 1998 stal track "Represent" od Brockieho. Krátce nato totálně propadl tomuto tehdy revolučnímu hudebnímu stylu a ve svém domovském městě Curitiba začal pořádat první drum´n´bassové parties.

Brzy se díky svým schopnostem začal prosazovat na djských soutěžích. Z té první, amatérské, byl diskvalifikován, protože svým setem převýšil ostatní soutěžící natolik, že mu porota nechtěla věřit, že je pouhým amatérem a nikoliv profesionálem. Definitivním průlomem pak byl v roce 2000 další brazilský djský contest, kde byl mezi více než třemi sty soutěžícími jednoznačně zvolen jako nejlepší drum´n´bassový dj. Od té doby se jeho kariéra nezadržitelně rozvíjí. Nejprve se stal hvězdou v rámci domovské Brazílie, ale postupně začíná jeho věhlas pronikat i do Evropy. V této souvislosti nelze nezmínit jeho vystoupení v brněnské Flédě v roce 2004 či v létě minulého roku na akci SOS Karolína v Ostravě. Pokaždé se jeho djská exhibice setkala s bouřlivým ohlasem publika.

Až donedávna byl na drum´n´bassové scéně nejznámějším exportním artiklem z Brazílie Dj Marky. Ačkoliv Ban Ban doposud nedosahuje věhlasu svého slavnějšího kolegy, nabízí jeho vystoupení vyvážený mix jump-upových hopsaček s temnější drum´n´bassovou produkcí, kořeněný perfektní djskou technikou a sympatickým exhibicionismem. Zkrátka zábavu par excellence.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016