PARTYINFO

 

UNSOUND ON TOUR ACROSS BORDERS

Datum konání:
19.04.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Rock Café
DJs:
Kate Wax (ch), Justice Yeldham, Machine Funck, Natur Produkt
Live:
Cobra Killer, Mitch & Mitch (pl)
Popis:
vstup 190/250 czk
 
 
Unsound Festival: časový line up Rozhovor s Michalem Brennerem o Unsound Festu
Unsound festival již příští týden + profily vystupujících umělců
Již příští týden se v Praze zastaví „festival na turné“ Unsound. Festival, původně z Polska ale mající své kořeny v Austrálii, představí ve dnech 18. a 19. dubna 2007 v prostorech zrekonstruovaného Rock Café nové ale i domácímu publiku již známé tváře progresivní elektroniky.

 
Středa 18. dubna

V úvodní den festivalu vystoupí průkopník „laptop musicJan Jelinek, netradičně doprovázený živou kapelou Kosmischer Pitch (její členem je i známý hudebník Hanno Leichtmann), svůj druhý pražský koncert absolvují melancholičtí Dictaphone. Do obou dní je rozděleno představení ukrajinského labelu Nexsound, jako první se představí projekt Kotra známý mj. spoluprací s krajankou Zavoloka. Domácí barvy budou reprezentovat zřídka vystupující královo-hradecký „dubový princNeutrino a neúnavný propagátor stylu minimal Subsist. Začátek večera bude patřit workshopu s Dictaphone a projekci první části pásma Berlin Remixed připraveném ve spolupráci s berlínským festivalem Club Transmediale.

Čtvrtek 19. dubna

Druhý den roztočí svou electro show dvě ztřeštěné berlínské riot grrlz Cobra Killer, sekundovat jim bude švýcarka tibetského původu Kate Wax v jedinečném živém minimal/electro vystoupení s živým bubeníkem. Pro velký úspěch se po necelém roce do Prahy vracej polští recesisti Mitch & Mitch, lahůdkou pro otrlejší bude rozhodně krátká zvuková performance australana Justice Yeldhama na skleněnou tabuli. Ukrajinským krajanům z prvního dne bude ko(n)trovat zakladatel labelu Nexsound a sonický experimentátor Andrey Kiritchenko (dokument o něm jste měli možnost vidět na nedávném Febio festu). Nebude chybět rozjeté domácí duo Machine Funck se svým „advanced dj-setem“, šimrat simultánně ušní bubínky i oční sítnice budou čim dál lepší Natur Produkt. O úvodní workshop se druhý den postará samotný Jan Jelinek, předěl mezi Vašimi otázkami na něj a koncerty pak bude patřit druhé části klipů Berlin Remixed.

Začátek akcí je naplánován na 19.00. Vstupné na jednotlivé večery je 190,- Kč + poplatky, na místě pak 250,- Kč. Permanentka na oba dny je k dostání za 300,- Kč + poplatky v obvyklých předprodejích.
Festival je pořádán v rámci letošního německého předsednictví Evropské unie za podpory Goethe-Institut Prag, německého spolkového ministerství zahraničí, Polského institutu a Českých Center.

Další informace na www.unsound.pl


Andrey Kiritchenko (ua)
Andrey Kiritchenko je zakladatel Nexsoundu, nejodvážnějšího ukrajinského labelu, který si vytvořil skvělou mezinárodní pověst. vydal již více než 30 alb a v současnosti sám sebe charakterizuje jako „experimentátora napříč hudebními žánry“. Kombinuje akustickou a digitální estetiku, mini melodie a noise. v roce 2006 byl v rámci hudebních cen Quartz Electronic Music Awards nominován V kategorii Objev roku.

Cobra Killer (de)
Cobra Killer, ženské duo z Berlína ve složení Annika Line Trost a Gina V. D’Orio, je proslavené divokými živými vystoupeními. Umělkyně prolínají hudbu 60. let s prvky elektronického rocku a doplňují je subverzivními texty a ostrými breaky. Své desky vydávají u labelu Monika Enterprise. Již několikrát předskakovaly pro Sonic Youth. The Wire o jejich koncertu napsal: „Cobra Killer… vypadají, jako by zrovna utekly od Faster Pussycat, Své nabité a zmutované disco vystřihly jako dvě nepříčetné go-go girls…“

Dictaphone (de)
Dictaphone má dva členy; Oliver Doerell hraje zejména na elektronické nástroje, Roger Doring pak na klarinet. Ve své hudbě prolínají jazz s elektronikou a záznamy reálných zvuků. Výsledkem je nádherná atmosférická hudba, která se vymyká jakékoli klasifikaci. své nahrávky vydávají u City Centre Offices.

Jan Jelinek & Kosmischer Pitch (de)
Kosmischer Pitch je projekt Jana Jelinka, umělce, jehož originální skladby byly vytvořené ze starých jazzových nahrávek. Kosmischer Pitch se skládá z Jelinka za laptopem, kytaristy Andrew Peklera a perkusisty Hanno Leichtmanna. Jejich hudba upomíná na německou Krautrock éru; přirozeně vyplývá ze smyček a vrstev proudícího zvuku. Žánrově je jejich projekt také ovlivněn minimalismem, psychadelií a deep housem. Výsledkem je neobyčejně intenzivní hudba, která posluchače doslova pohltí.

Justice Yeldham (au)
Pro australského radikálního performera Justice Yeldhama je sklo a krev denním chlebem. Během svých vystoupení tiskne svůj obličej na skleněnou tabuli vybavenou mikrofonem, tělo má poseté kytarovými efektovými „krabičkami“. V neúprosném souboji se sklem pak jeho tváře a rty vydávají aparaturou hutně zesílené a zkreslené zvuky. A nakonec sklo praská…

Kate Wax (ch)
Napůl Švýcarka, napůl Tibeťanka, Kate Wax Hraje převážně skladby žánru lo-fi electro, které doprovází buď mluveným nebo zpívaným textem, pracuje s prvky minimal techna, elektro punku, grimeu, ambient industrial bluesu a mnoha dalších stylů. V poslední době hraje na svých bouřlivých koncertních vystoupeních na bicí se švýcarskou kapelou Dave the Hustler. V rámci festivalu UoTaB představí své nejnovější album The Dark Heat Collections, na kterém jsou mimo jiné ke slyšení remixy od Ellen Allien, Apparata a Romana Fluegela.

Kotra (ua)
Kotra je sólový projekt Dmytro Fedorenka, koproducenta Nexsoundu a ředitele festivalu Detali Zvuku (Detaily zvuku), který bude Unsound On Tour Across Borders hostit v Kyjevě. Dmytro Fedorenko vydal 12 dlouhohrajících desek precizní digitální zvukové manipulace. Jeho živá vystoupení, na kterých produkuje velkolepý hluk a přerývané beaty, v divácích zanechávají nesmazatelný dojem.

Machine Funck (cz)
Spojení lidí a strojů dává vzniknout fůzi elektronické muziky. Základ sestavy tvoří gramofony, ale u nich sranda rozhodně nekončí. Samplery, efektory, synthy, vocoder, další gramofony a mixáky - to vše spojené v jeden fungující a pulzující celek, ze kterého se linou zvuky nadčasové elektronické hudby, od pomalých baladických pohádek až po agresivně rozjeté roboty. Nebo také on-line remixing, tady a teď.

Mitch & Mitch (pl)
Jsou pětihlavé duo, založené v roce 2002 Mitchem a Mitchem. V roce 2003 vydali svůj legendární debut, album “Luv Yer Country”, loni vyšlo “12 Catchy Tunes (We Wish We Had Composed)”. Mitch & Mitch způsobili svými neobvyklými show rozruch v mnoha polských a západoevropských městech. Budoucnost Mitche & Mitche vypadá růžově! Ať se stane cokoliv, budou pokračovat ve své šňůře a demolovat kluby a stadióny, které se jim připletou do cesty. Varujeme Vás! Oni přijedou!

Natur Produkt (cz)
Natur Produkt je projektem umělců JESUS a MORM, VJingem se zabývají již od roku 1999. Jejich video obrazy doplňuje hudba, která sahá od naprostých hudebních kořenů ambientních a minimalistických kompozic až k eklektickému mixu všech tanečních stylů.

Neutrino (cz)
Hudebně-zvukový projekt Petra Mareše aka prof. Neutrina produkuje hudbu pohybující se po okrajích indie elektronického spektra. Stylově eklektická tvorba jeho elektronického experimentování zkoumá možnosti žánrů jako downtempo, abstraktní hip-hop, ambient nebo post-dub a dalších...

Subsist (cz)
Petra Toman si jako propagátor stylu minimal prožil na vlastní kůži jaké je být průkopníkem menšinové hudby. Poté co ustoupil od svých pravidelných residentních nocí v letohradském klubu Bristol, zkusil se vydat vlastní cestou clicků a cutů, která byla především v počátcích velmi trnitá. V současnosti patří již k české hudební smetánce jak dokáže i svým setem na festivalu.


 
Profil electroclashového projektu Cobra Killer Unsound Festival poprvé v Česku V Rock Café proběhne koncem dubna dvoudenní Unsound festival

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z druhého dne Unsound Festivalu od Myclicka
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016