PARTYINFO

 

UNSOUND ON TOUR ACROSS BORDERS

Datum konání:
19.04.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Rock Café
DJs:
Kate Wax (ch), Justice Yeldham, Machine Funck, Natur Produkt
Live:
Cobra Killer, Mitch & Mitch (pl)
Popis:
vstup 190/250 czk
 
 
Unsound Festival: časový line up Rozhovor s Michalem Brennerem o Unsound Festu Unsound festival již příští týden + profily vystupujících umělců Profil electroclashového projektu Cobra Killer
Unsound Festival poprvé v Česku
Máte rádi nové hudební směry, aktuální zvuk a líbí se vám akce podobné Sperm Festivalu? Pak právě pro vás je určen Festival Unsound, který proběhne premiérově v půlce dubna v Praze. Koncept celého podniku se soustředí na propojování hudby a vizuálního umění a my tak budeme mít možnost vidět a slyšet řadu neokoukaných jmen současné elektronické scény.
 
Poprvé se v Česku představí německé electroclashové duo Cobra Killer. Zajímavý bude i návrat průkopníka stylu clicks'n'cuts Jana Jelineka, který tentokrát příjede s živou kapelou Kosmischer Pitch. Hudebním fajnšmekrům by neměli uniknout berlínští melancholici Dictaphone. A jako pomyslná třešnička na dortu bude pro mnohé jízda švýcarské electro djky a performerky Kate Wax s živým bubeníkem.

Velmi zajímavý host přijede z Ukrajiny. V klubu Rock Café, kde celý Unsound proběhne, se představí majitel dnes již legendárního labelu Nexsound Andrej Kiritchenko a Kotra. Večer doplní polští Mitch&Mitch, hvězdy loňského festivalu Stimul a české překvapení.

Koncepce festivalu Unsound se nesoustředí pouze na koncerty. Nedílnou součástí festivalu jsou i projekce krátkých filmů, němé filmy doprovázené živou hudbou nebo workshopy se samotnými umělci, kteří nechají nahlédnout do svých hudebních dílen. Festival si kromě zábavy klade za cíl především vysvětlit pozadí a širší souvislosti tvorby moderní elektronické hudby a hlavně inspirovat tuzemskou scénu, která stále ještě trochu hledá směr. Ať už v technologiích nebo v přístupu.

Ač projekt Unsound festivalu pochází z Austrálie, od roku 2003 přesídlil do Krakova, kde se věnuje propagaci nových hudebních stylů, různých odnoží elektronické hudby a propojování hudby a vizuálního umění. V minulých letech na Unsound festivalu vystoupilo mnoho důležitých osobností současné hudební scény v čele s Pole, Deadbeat, Cobra Killer, Static, Burnt Friedman, Jaki Liebezeit, Kapital band 1 ale i mnoho dalších polských i českých progresívních umělců. Festival se svým zaměřením hlásí k nové vlně hudebních festivalů spřízněných s Clubem Transmediale v Berlíně, Sonarem v Barceloně, Ars Electronicou v Linzi nebo nově i Sperm festivalem v Praze.

Možná právě proto, že myšlenka Unsoundu nevznikla v Evropě a není vázána na konkrétní místo, má festival tendenci překračovat hranice. A o tom je právě Unsound on tour, který se představí 18. a 19. dubna i v Praze. Po zkušenostech z minulého roku, kdy celý festival putoval po šesti polských městech, se letos organizátoři rozhodli kromě Krakova a Torunu rozšířit Unsound také do Prahy, Bratislavy a dokonce i do Kijeva a Minsku.  

Celý projekt silně podporuje evropskou myšlenku a letošní ročník je díky předsednictví Německa Evropské Unii zaměřen především na představení německé elektronické a experimentální scény, které zdaleka ještě nedochází dech a má stále co nabídnout. Na turné se vydají jména jako AGF, Cobra Killer, Dictaphone, Thomas Fehlman, Pole, Kate Wax, Mapstation a mnoho dalších. Díky zapojení Česka do projektu turné, dostanou příležitost se za hranicemi představit i mladé české projekty jako Mateřídouška, MIDI LIDI, Ježíš táhne na Berlín nebo Michal Mariánek.

 
V Rock Café proběhne koncem dubna dvoudenní Unsound festival

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z druhého dne Unsound Festivalu od Myclicka
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016