PARTYINFO

 

ROOTS"N"FUTURE

Datum konání:
23.03.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Statek Turbová
DJs:
Tony Thorpe (pias/klf, uk), Messiah Komplex (rnf), Ruff Squad (rnf), Ans, Deus ex Machina

2nd stage - Roots"n"Future, guests
Info:
http://www.rootsnfuture.org
raveboy@email.cz
Popis:
start 21:00, vstup 80 czk
 
 
Britský DJ Tony Thorpe vystoupí koncem března v Praze
 
 
V pátek 23. března 2007 v našich končinách poprvé zahraje Tony Thorpe, šedá eminence britské klubové scény, známější pod pseudonymem The Moody Boys. Akce je pochystána v režii Roots'n'Future Foundation, konceptem večera bude střetnutí dvou jejích živlů. Večer odstartuje první z nich, Messiah Komplex, orientující se na experimentální a progresivní industriálně laděnou elektroniku - v jeho barvách se představí charismatická Deus ex Machina, nadějný producent Ans a ideový stvořitel projektu RaveBoy.

O přelom večera se postará sám Tony, na něhož naváže druhý element - old schoolová sekce Roots'n'Future vystupující pod hlavičkou Ruff Squad, nezaměnitelná svojí unikátní selekcí uk hardcore a jungle z první poloviny devadesátých let. Na dolním baru pak bude po celou noc probíhat breakbeatový chillout, kde bude možno spatřit a zaslechnout kompletní sestavu R'n'F spolu s jejich pravidelnými hosty.

Tony Thorpe - začínal koncem osmdesátých let jako jeden z prvních pionýrů acid-house ve Velké Británii. Jak ale sám říká, základem jeho tvorby byl, je a vždycky bude dub a jeho přístupy k práci se zvukem. Dubové prvky byly v jeho produkci byly vždy dominantní, je právem považovaný za jednoho z nejlepších britských zvukových šamanů posledních patnácti let.

Po několika, fajnšmekry velice oceňovaných, dub-houseových a hip-houseových singlech pod hlavičkou The Moody Boyz (tehdy ještě spolu s Jimmym Cautym z tehdejších KLF) na značce XL Recordings si ho právě dvojka KLF na začátku devadesátých let vybrala jako studiového programátora pro jejich avantgardní pseudo-diskotékový podvod.

Po úmyslném stažení kapely ze scény se Tony opět objevil s projektem The Moody Boys (tentokrát na konci se "s", již bez Cautyho) a mezi lety 1993-1994 vydával velice zajímavý tribal-house na Guerilla records a také (jako již poněkolikáté) zabrousil do vod astrálního ambientu s projektem Voyager. Poté založil vlastní label Language records, mezi jehož hlavní atrakce patřil mj. Si Beggův projekt Buckfunk 3000 nebo abstraktně drum'n'bassoví Endemic Void.

V té době se také stává vyhledávačem talentů pro veleslavné Play It Again Sam (PIAS) Records, což mu vydrželo až dodnes. Mezitím objevil kouzlo new school breakbeatu a v roce 2000 vydal pod jménem Wayward Soul velmi invenční sólové album "Brothers from Another Planet", přičemž s jednou ochutnávkou zabodoval i na třetím pokračování respektované kompilační řady Botchit Breaks.

Poté se po Tonym na dlouhou dobu slehla zem, v současné době však po dlouhých dvanácti letech pracuje na novém albu znovuoživeného projektu The Moody Boys, které se bude (podle do telefonu pouštěných ukázek ze studia) zřejmě pohybovat na široké ose mezi experimentálním elektrem, orchestrálním breakbeatem a syrovým dubstepem.

V Praze na statku Turbová se Tony předvede s eklektickým setem našlapaným abstraktní elektronikou, tězkotonážním dubstepem, neotřelým drum'n'bassem i odbočkami do starých časů a samozřejmě dojde na představení nového materiálu - koncem března vyjde dlouho očekávaný singl "Witness the Day", který předznamenává slibované album.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016