PARTYINFO

 

MECCAMIX - HED KANDI EDITION

Datum konání:
27.04.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Luke Neville (uk), John Culter, Marthy Crown

2nd stage - Bon Finix & Scar Coke aka Selectro
Popis:
start 22:00, vstup 290 czk, předprodej 250 czk
 
 
Luke Neville kompletní biografie
Luke Neville: "Hed Kandi mají fantastickou hudební politiku."
Angličan Luke Neville bude na dalším Meccamixu reprezentovat hlavně label Hed Kandi, který zná celý svět podle půvabných animovaných dívek na obalech jejich CD. Luke byl také hlavou Café del Mar, šéfoval prestižnímu vydavatelství Manifesto a v současnosti ještě pracuje pro Ministry of Sound a Positiva. Přečtěte si s ním aktuální interview před příletem do Prahy! Připomínáme, že u nás stále běží soutěž o volné vstupenky.
 
Jak bys představil vydavatelství Hed Kandi českým cluberům? Co tuto značku a label vlastně tak proslavilo? Slyšel jsem, že práce pro Hed Kandi je tím, čím se teď nejvíc zabýváš?  

Moji hlavní pracovní náplň představuje moje vlastní společnost, která zajišťuje promotion v radiích pro taneční labely jako je Kandi, Apollo či Columbia. Samozřejmě, že hraju pro celou řadu promotérů v nejrůznějších klubech, ale Hed Kandi představuje to hlavní.

Kdy jsi začal s hraním pro Hed Kandi a proč?

Začal jsem hrát pro vydavatelství Hed Kandi před rokem, kdy jsem se vrátil po dvou letech z Austrálie zpět do Anglie. Důvod proč hraju právě pro Hed Kandi je prostý. Oni totiž mají fantastickou "hudební politiku", jejich párty jsou stále skvělé a navíc mám možnost neustále cestovat po celém světě.

Doslechl jsem se, že jsi byl také hlavou Café del Mar. Jak bys popsal svou práci, za co jsi byl konkrétně zodpovědný?

Byl jsem šéfem odnože Universalu, která měla na starosti právě kompilace Café del Mar. Vydal jsem alba z této série pod označením 4-8, takže ti, co je znají, dobře vědí která. Moje role také spočívala v kompilování, takže jsem byl v kontaktu s nejrůznějšími rezidentními DJs z Café del Mar.

Aby toho nebylo málo, pracoval jsi také pro Manifesto, co jsi pro ně dělal?

Byl jsem hlavou A&R oddělení (oddělení, které má na starosti vyhledávání zajímavých skladeb, které by pak mohly na labelu vyjít – jakýsi hledači talentů pozn.red.). Za mého šestiletého působení jsme představovali jedničku co do množství produkce ze všech tanečních labelů té doby. Byly to skvělé časy pro taneční muziku, vydávali jsme celou řadu hvězd jako Davida Moralese, Todda Terryho, Byrona Stingleyho, Space Brother a celou řadu dalších.

A co tvoje práce pro radio?

Často hostuji v nejrůznějších radio show, nevyjímaje Radio 1 Essential mix. Práce pro rádio mě ujišťuje v tom, že tu nejnovější taneční muziku skutečně hrají DJs po celé zemi.  

Na čem právě pracuješ?  

Právě pracuji s Calvin Harris, Faithless, Chris Lake, Tiga a spoustou dalších.

Co můžeme očekávat v Mecce 27. dubna?

Můžete očekávat nejvytříbenější výběr současné vokální house music a „twisted“ disca. Na můj profil se můžete podívat zde : myspace.com/djlukeneville

Kdy jsi začal s hraním, co bylo tvojí inspirací?  

Teď už hraju přes 12 let a jak jsem se k tomu dostal? Jednoduše. Prostě mě děsně bavila taneční hudba a chození do klubů.. a tak se hobby tak trochu zvrtlo ve fantastickou kariéru.

Kde všude v Londýně hraješ? Kde tě to baví nejvíc? A jaký silný trend pozoruješ v taneční hudbě v poslední době?

Pravidelně každý měsíc hraju v klubu Pacha London, což je fantastický klub, ale stejně tak rád hrávám v klubu The Cross, kde jsem rezidentem již 10 let. Jako největší současný trend bych popsal fakt, že většina DJs, které znám anebo pozoruji jejich vývoj, hraje jednoduše hudbu, která překračuje hranice nejen tanečních stylů. Myslím, že je to super trend, už to prostě není tak upjaté a jde o to, o co by mělo jít především, tedy aby se lidé dobře bavili.

Jaké jsou tvé plány do budoucna?  

Chci i nadále stále hrát pro Hed Kandi a užívat si muziku přinejmenším v takové míře, jako si ji užívám doposud.

A obvyklá otázka nakonec – jak se těšíš do Prahy a do klubu Mecca? Už jsi o Mecce někdy slyšel?

Už se nemůžu dočkat! Slyšel jsem tolik dobrých referencí od lidí z Ministry of Sound, Dipeshe Parmara, Lee Daggera... Připravte se na mě!

 
Dubnový Meccamix s britským DJem Lukem Nevillem

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016