PARTYINFO

 

BLACKMANIA

Datum konání:
16.04.2007 - pondělí
Místo konání:
Praha - L'Enfer Rouge
DJs:
Master J.C.
Live:
Noises of Russia (ru), Hladna (ru)
Popis:
start 20:30
 
 
Ruská alternativní scéna z Petrohradu míří do Prahy
 
 
16.4. ve 20:30h. se v klubu CHATEAU l'enfer ROUGE uskuteční ojedinělé hudebně-divadelní vystoupení dvou experimentálních projektů z Petrohradu - NOISES OF RUSSIA a HLADNA. Do Prahy přijíždějí s novým programem Secret Assambly ve kterém kombinují experimentální práci s hlasem, zvukem, elektronikou a pohybovou složkou a ilustrují tak propastnost lidské existence ve všech jejich protikladech. Jedná se o jediné vystoupení v ČR v rámci jejich evropského turné. Vzhledem k omezené kapacitě prostoru bude počet diváků limitován. Zvukový záznam z vystoupení bude umístěn na www.chateaurouge.cz

NOISES OF RUSSIA (aka LES BRUITS RUSSES) a HLADNA jsou jedněmi z nejaktivnějších a nejuznávanějších experimentálních projektů v žánru elektronické hudby v současném Rusku. Projekt NOISES OF RUSSIA Vznikl v roce  2000 a stojí v pozadí – organizačním i ideovém – mezinárodních hudebních festivalů NOISE vs. GLAMOUR a ELECTROINDUSTRIA, na kterých vystupují hvězdy elektronické hudby z Ruska i zahraničí.

Ve své tvorbě NOISES OF RUSSIA kombinují postupy současné moderní i klasické hudby s vlivy tradiční hudby a prvky dark ambientu, drone a noise music. Syntéza těchto různorodých postupů doplněná o vizuální a verbální složku prochází náročným tvůrčím procesem, jehož výsledkem je hudebně-divadelní performance, která nemá jen ambici oslovait, ale chce přímo atakovat. Po textové stránce vycházejí ze své vlastní poezie, děl ruských básníků Vladimira Buritche a Velemira Khlebnikova, textů katolické mše, staré sumerské poezie, mayské mytologie, atd.

* We will prepare you to death and will make music for your funeral!*

HLADNA je lídrem mezi power-electronickými projekty které se nekompromisně věnují současnému dění. Kombinuje kvazi-apokalyptickou image s elektronickými prvky, mnohovrstevnatými plochami zvuků,  využívá raritního ruského bicího automatu a kontaktních mikrofonů.

O členech projektu:

1g0g alias Gosna Solnzev
skladatel elektronické hudby s více než desetiletou zkušeností. Jeho kompozice tvoří často zdánlivě neslučitelné hudební elementy. Hluky strojů, chrámový zpěv, dešťové kapky dopadající na plech, štěkot psa, kvílení větru, šumění stromů, tóny varhan a spousta jiných zvuků mění jeho působením svůj původní charakter a jejich vzájemným propojováním vzniká gigantická akustická stavba mysteriózní podoby.

MC Prorok alias D.rylov
je profesí filolog. S texty manipuluje podobně jako 1g0g se zvuky – přetváří je, kombinuje a deformuje. Jeho doménou je osobitá recitace – rytmická modlitba či éterický šepot se mění ve frenetický křik tepající bolesti. Pozorní posluchači naleznou v jeho textech fragmenty z Bible, Upanišad, ruské lyrické poezie či z překladů zahraničních básníků (Edward Ka-Spell, David Tibet). Vždy však textová stránka dokonale koresponduje se složitou hudební strukturou.

Anna Zhurko
pohybová experimentátorka, výtvarnice a tanečnice Butó, kombinuje svůj projev s vokální exhibicí,která je na hranici lidských možností, vytváří tak fantastickou, groteskní surrealistickou kompozici plnou extrémní emocionality. Jakékoli verbální interpretace jsou nemožné.

Tatiana Parfenova
přináší do projektu díky klasickému vokálu tonalitu a melodičnost, sladké ukolébavky, katolické requiem a dodává tak NOISES OF RUSSIA nádech středověkého mysticismu.

www.noises.ru
www.myspace.com/noisesru

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016