PARTYINFO

 

WARM UP - ANTISTATIC

Datum konání:
07.04.2007 - sobota
Místo konání:
Plzeň - Granit
DJs:
Jerry, Jamal DJs, The Keeper, Bluecat
Popis:
start 21:00, vstup 80 czk
 
 
The Keeper v rozhovoru k Warm Up Antistatic
Antistatic warm up se nezadržitelně blíží a proto se postupně blíže seznámíme se všemi z vystupujících. Vždy Vám přineseme malý rozhovor a profil. První přichází na řadu jihočeský The Keeper!
 
Ahoj, začneme pěkně od začátku, hezky se nám nějak ve zkratce představ.

Ahoj, mé jméno je Jan Hejra, nedávno jsem oslavil 23 let. Jako Dj vystupuji pod jménem The Keeper. Pocházím z jihočeského městečka Bechyně, ale již několik let žiji v Praze.

Jak dlouho se vůbec věnuješ taneční muzice ? V posledním roce se docela rozjel Váš booking Funtastic - www.funtastic.cz, takže nám o Vás ve zkratce něco řekni - třeba o vzniku, současném fungování a plánech do budoucna.

Souhlasím, Funtastic.cz se rozjel moc pěkně. Založení této agentury předcházel web Technovinyl.cz který se rozjel někdy kolem roku 2004. Tento web byl založen hlavně kvůli prezentování našich prvních parties s názvem Technovinyl. Po nějaké době, kdy už jsme měli za sebou slušnou řadu povedených akcí, přišla myšlenka začít pořádat akce na trochu vyšší úrovni. Tímto vznikla agentura Funtastic.cz. Jinak do budoucna určitě nějaké plány jsou, nyní se ale Funtastic na 100% věnuje party Locomotive7, která proběhne 31.3. 2007 v jihočeských Katovicích. O současné fungování agentury se pilně stará Jirka Koubek a Dj Wobr, bez kterých by to tak pěkně nešlapalo. Jen tak dál klucí fousatí!!

Objevuje se spousta nových odnoží elektronické hudby, co všechno najdeme v tvém dj bagu ? A co naopak posloucháš ve svém volném čase ?

Určitě tam nenajdete Hard techno nebo-li Schranz. To je styl který u mě už od samého počátku nevzbuzoval příliš mnoho sympatií, je pravda že když se tady objevily první vinyly tohoto stylu, byl z nich každý unešený jaký jsou to rychty. Ovšem po nějakém čase, kdy hudební e-shopy zaplavily vinyly tohoto typu většina vyznavačů Hard techna po nějakém čase pomalu začala zjišťovat, že v tomto stylu už vlastně nenacházejí nic nového co by je mohlo zaujmout, protože téměř 80% této produkce zní stejně. A tím šel taky Schranz hodně dolu. Já osobně zůstávám věrný klasickému technu, které tu bude doufám ještě hodně dlouho. Jinak ve volném čase toho poslouchám strašně moc. Mám hodně rád Boba Marleyho, U2 nebo Sex Pistols. Techno doma moc neposlouchám, pokud právě nehraju. Ale jasně že si rád pustím třeba nějaký set od Space Dj’z či nějaký starší setík z Orion Hall - to když chci zavzpomínat na starý dobrý časy.

Co produkce ? Skládáš nebo tě zatím plně uspokojuje pouze djing ?

Djing mě baví moc, ale jak se říká bez produkce ani kuře nehrabe, proto se snažím co to jde. Zatím je ale veškerá má produkce v plenkách. Bohužel na profesionální vybavení nejsou finanční prostředky, mám sice pár softwarových programů jako Cubase SX nebo Reason, se vším se ale teprve seznamuji. Hold všechno nejde hned a počítám, že to bude ještě nějaký ten čas trvat, než něco vyleze ven.

Tak nám sem ještě hoď tvojí TOP5 a napiš co tedy od tebe na Antistatic warm upu můžeme očekávat. Díky moc za rozhovor !!!

Můžete se těšit na set plný energického techna ať už rovných beatů, tak i lámaných, zvukové efekty, scratching, zkrátka my style! Taky díky za rozhovor, uvidíme se v Plzni.

Top5:
1) Chronobios-TS
2) Menace To Society EP (Arms12)
3) Space Dj’z-On Patrol!
4) Hertz-Big Bang
5) Battle tools


DJ The Keeper
The Keeper vlastním jménem Jan Hejra se narodil v Jihočeském městě Tábor, ale již několik let žije v Praze. Jako Dj začal vystupovat již v útlém věku na školních parties,ale o elektronickou hudbu jako takovou se začal zajímat v 16ti letech, kdy navštívil svůj první festival Cosmic Trip, který patří dodnes k jeho nejoblíbenějším po všech stránkách. V roce 2000 se rozhodl zakoupit si své vlastní gramofony a začaly každodenní hodiny neúnavného hraní a pilování techniky. Z velké části se na stylu jeho hraní podepsala kompilace The Last Djz On Earth vydaná v roce 2001, která ho zaujala svou propracovaností, precizností mixů a výběrem skladeb.

Postupem času se začal zajímat i o další styly než o samotné techno, a to hlavně electro a breakbeat, které se snaží vkládat do svých setů. V poslední době se také intenzivně věnuje i tvorbě vlastní hudby. Styl, který dnes hraje, by se dal nazvat funky fresh banging techno, doplněné scratchingem a efekty DJM 600.


Mezi jeho oblíbené producenty patří Robert Hood, Chris McCormack, Jamie Bissmire, Heiko Laux, Dj Rok, Tosh Marcato, Terrence Fixmer, Antony Rother, Arthur Baker. Za své oblíbené labely by mohl jmenovat například Tresor, M-Plant, Mterials, Gigolo, 50HZ, Potential. Keeper prošel několika kluby v Praze a většinou klubů v Jižních Čechách,zahrál si také na dnes již legendárním Jihočeském festivalu Summer Expose, kde účinkoval Švédský Dj a producent Johan Bacto, dále na Summer Session, Evolution, Insomnia Stargate, Kinetic a další. Za dobu svého působení za gramofony měl možnost zahrát si po boku Dj’s jako Dj San, Ladida, Chris Sadler, Toky, Agent, Nika 77 a mnoho dalších.

 

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016