PARTYINFO

 

SCRATCH

Datum konání:
27.04.2007 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Scratch perverts (uk), Tony Vegas & Prime Cuts & Plus One, Five, Questablists, Opia, Valoa, Marcco, Yak, Greatest Hits Collective
Popis:
start 21:00, vstup 240/290 czk
 
 
Scratch Perverts zahrají v dubnu v Brně
Britské djské trio Scratch Perverts se vrací na místo činu. Poté, co loni předvedli parádní set na Vibrations v Praze, můžeme je téměř po roce vidět a slyšet znovu. Máte-li rádi zlomené beaty ve všech formách, podané tak, že se vám tají dech - zapište si do diáře datum 27. dubna, kdy se chystají do Flédy.
 
Tony Vegas, Prime Cuts a Plus One tvoří Scratch Perverts - jméno, které se stalo synonymem hip hopu a battle DJingu už od jejich zformování v roce 1996. Jako jedno ze světově nejprogresivnějších seskupení DJů nemá srovnatelného konkurenta; dva po sobě jdoucí tituly World DMC Team, Plus One získal tituly World DMC Champion a World Vestax Champion, Prime Cut se pyšní oceněním World ITF Scratching. Nesčetněkrát vystoupili při nejrůznějších příležitostech po celém světě, naprosto vyrazili dech všem minulý rok na pražském vydání megaparty Vibrations (9 000 lidí) a poté na festivalu Pohoda.

Nyní budeme mít tu čest i v Brně na Flédě! Znásobte si dj skills 2 x vyprodaného Kid Koaly třikrát – tak takhle to tři gramofonoví mistři chystají rozjet.

Perverts vyhráli všechno, co se dalo a jsou připraveni vstoupit na další stupeň svého vývoje i jako producenti. Ale již jako DJové, kteří přispěli nesčetnými technikami a nalezli tak radikální inovace rozvíjející hudební řeč gramofonů, daleko předčili očekávání publika, co se definice hip hopu týče. "Hip hop je oslava všech druhů muziky už od své podstaty," vysvětluje Prime Cuts. "Z toho vyplývá, že naše album je velmi hip hopové album v nejširším slova smyslu. Pokusili jsme se udělat hip hop, tak jak ho vidíme – jako oslavu veškeré hudby a použili jsme do našich tracků vše, co nás inspiruje."

Přestože se možná navždy vzdali battlingu, Perverts neztratili nic ze svého přetlaku soutěživého ducha. "Stále máme uvnitř v jádru všeho tu správnou B-Boy etiku," vysvětluje Plus One. "Je to potřeba, někoho vyřadit, udělat to líp než oni," přidává Prime Cuts. "Například, když poslouchám track od Dillinja a přemýšlím, jak je hutný, chci udělat něco ještě lepšího – to je mentalita, která nás pohání, chceme se odrazit od něčeho, co jsme slyšeli u někoho jiného, ale udělat to lépe."

V současnosti místo toho, aby vymýšleli battle postupy, kterými všechny vyřadí,vytvářejí své vlastní beaty, které zajistí to samé! "Vždycky se snažíme překonat se navzájem," říká s úsměvem Plus One. "I když na něčem pracujeme všichni společně, vždy je v jádru toho ta energie – tento týden chci udělat nejlepší melodii, mám nápady a to všechno nám dává nesmírný drive, který ostatní možná nemají."

Tvůrčí energie a enthusiasmus, které Perverts vydávají, je skutečně něco, díky čemu i přes všechny jejich rozpolcené vlivy a vznešené vzory dostanete pocit, že propojují a ženou svoji společnou kreativitu v něco hodně zvláštního.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016