PARTYINFO

 

OUT OF HOME 2007

Datum konání:
12.05.2007 - sobota
Místo konání:
open air
DJs:
Mike Traffic, Robot, Lavor
Live:
Toneless, 100°C, Čankišou, Gipsy.cz, Lenka Dusilová, PSH, No Name, Peha, Post-it, 4sings, Temperamento, Eddie Stoilow, One Night Band, On Air, Bengas, Clarinet Factory
Info:
http://www.mimodomov.cz
Popis:
start 12:00, vstup 250/290 czk, areál festivalu Out of Home (Mírového hnutí 2137), stanice metra trasy C - Chodov (dále festivalová linka Out of Home)
 
 
Další informace k benefiční akci Out of Home
Festival Out of Home na podporu opuštěných dětí
Festival Out Of Home na pražském Chodově přinese hlavně hip-hopové koncerty, ale také zónu se sportovním vyžitím, filmovou projekci a řadu dalších atrakcí. Hlavním přínosem by měl být ale fakt, že výtěžek z festivalu bude použit na financování projektu Život nanečisto a svojí návštěvou tak můžete pomoct dětem z dětských domovů.  
 

Mezi prvními headlinery jsou potvrzeni například No Name, 100°C, Gipsy.cz, PSH, PEHA, Lenka Dusilová nebo Post It. Organizátoři občanské sdružení Múzy dětem a SK Xstream Racing se však rozhodli výtěžek z festivalu věnovat na konto projektu Život nanečisto. Autoři koncepce festivalu reagují na skutečnost, že Česká republika je zemí, které mají nejvíce dětských domovů v Evropské unii na počet obyvatel.

Podle údajů Federace dětských domovů ve 151 dětských domovech v současné době žije 6 500 dětí a kolem 5 000 z nich pak přebývá ve výchovných ústavech nyní nazývaných „dětský domov se školou“. „Jen dvě procenta z dětí jsou přitom skutečnými sirotky,“ upřesňuje Klára Chábová z občanského sdružení Múzy dětem.

Hudební části festivalu bude předcházet sportovní klání ve fotbale, štafetovém běhu, štafetové jízdě na koloběžkách a přetahování lanem nedaleko festivalového areálu na pražském Chodově, kde se utká 240 dětí z dětských domovů z celé republiky. „I děti z dětských domovů potřebují ke svému rozvoji řadu vedlejších aktivit, ale na to mnohdy státní rozpočet nestačí,“ říká Robin Čumpelík z občanského sdružení SK Xstream Racing. „Během návštěv dětských domovů jsme si všimli, že by se děti chtěly realizovat ještě více, než mají v domovech možnost,“ dodává Čumpelík. Organizátoři chtějí v dětech podpořit také zdravou soutěživost a smysl pro fair-play. Po vyhlášení výsledků v závodech budou děti převezeny do nedalekého festivalového areálu.

Pro návštěvníky bude v den festivalu zprovozněna speciální autobusová linka, která pojede ze stanice metra Chodov směrem k areálu festivalu do ulice Mírového hnutí a dále bude pokračovat ke stanici metra Opatov.

Součástí programu festivalu Out of Home bude také sportovní zóna s bungee jumpingem, lezeckou stěnou, aerotrimem či elektrickým rodeem a exhibice v biketrialu. Nebude chybět ani filmová zóna, která zase nabídne projekce nezávislých filmů a dokumentárních snímků zaměřených na tématiku dětských domovů. Festivalový areál v ulici Mírového hnutí v Praze 11 na Chodově, který pojme až pět tisíc návštěvníků, bude pro veřejnost otevřen od dvanácti hodin. Po půlnočním ukončení programu živých kapel vystoupí řada předních českých Djů.

Výtěžek z hudebního festivalu bude použit na financování projektu Život nanečisto, jehož hlavním realizátorem je jeden z organizátorů festivalu Out of Home občanské sdružení Múzy dětem. Do různých oblastí společenského života tento projekt děti integruje pomocí seminářů zaměřených na rozličná témata, například jak si najít práci, jak si založit účet a podobně. „Chceme upozornit na to, že se příliš nemyslí na děti, které odcházejí z dětských domovů. Ty si totiž často nevědí rady s reálným životem a překážkami a jen zřídka se jim daří zapojit se a obstát,“ říká Klára Chábová z Múzy dětem. „Děti by měly během seminářů pochopit, že na sobě musí pracovat a nevzdávat se po prvním neúspěchu“, upřesňuje Chábová.

Organizátoři Out of Home by chtěli z festivalu vytvořit tradici nejen pro dospělé, ale právě také pro takové děti, které nemají v běžném životě možnost v jednom dni skloubit zážitky spojené s vytvářením nových přátelství, sportovním vyžitím a návštěvou koncertů předních hudebních interpretů. „Pokud se letošní první ročník festivalu vydaří, plánujeme, že příští rok v organizačním týmu budou pracovat právě děti z dětských domovů,“ doplňuje Chábová. Programu Život nanečisto se počínaje 22. březnem účastní také šestnáctiletá Eva Hekelová z dětského domova v Horním Slavkově, která bude pro festival zajišťovat festivalové zpravodajství ve spolupráci s Deníkem Šíp. Organizátoři festivalu tak chtějí ukázat na možnost zapojování dětí z dětských domovů do společnosti. Je to také jeden ze způsobů, jak těmto dětem umožnit, aby si vyzkoušely profesi, kterou chtějí do budoucna dělat.

Další informace o festivalu Out of Home 2007 lze nalézt na stránkách www.mimodomov.cz.

S občanským sdružením Múzy dětem jezdí řada umělců rozličných profesí na návštěvy do dětských domovů. Výjezdů se zúčastnili například: herec a patron festivalu Ivan Trojan, Petr Vacek, houslista Pavel Šporcl, herečky Ljuba Krbová, Lenka Maurerová a mnoho dalších osobností. Jako „pozvánku“ na festival Out of home, který dětem nabídne jak hudební tak sportovní vyžití, organizátoři připravili výjezdy do dětských domovů s kapelou PSH, tanečníky breakdance a skateboardisty. „Nejprve jsem byl překvapen luxusem, kterým byly děti v dětském domově obklopeny, zdálo se mi, že jim nic nechybí,“ vzpomíná Vladimir 512 z kapely PSH na jeden z výjezdů. „Když jsem s nimi ale mluvil osobně, pochopil jsem, že vůbec nevědí, co budou dělat, až dětský domov opustí. Jsou prostě mimo realitu,“ dodává.

Vstupenky na festival Out of Home lze zakoupit od 22.března v předprodeji v síti Ticketpro za 250 Kč či na místě za 290 Kč. Vstupné pro děti od 6 do 12 let 170 Kč, dítě do 5 let zdarma, návštěvníci s průkazem ZTP včetně doprovodu 290 Kč. Vstupné pro veřejnost na sportovní utkání dětských domovů číní 50 Kč.

Patron festivalu: herec Ivan Trojan
Festival podpořili: Magistrát hl. m. Prahy, městská část Praha 11, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Federace dětských domovů ČR

Organizátoři festivalu Out of Home spolupracují s Obchodním centrem Chodov, jehož zástupci poskytli festivalu v prostorách centra místo pro informační stánek. V týdnu od 7. do 11. května proběhne ve festivalovém stánku Out of Home v OC Chodov několik setkání se známými osobnostmi, které festival podporují, a se zástupci projektu Život nanečisto.

Organizátoři festivalu Out of Home 2007


Múzy dětem - www.muzydetem.cz
Občanské sdružení Múzy dětem vzniklo v roce 2003. Jeho hlavní náplní jsou víkendové výjezdy do dětských domovů. Organizátoři se snaží dětem zpestřit pobyt v dětských domovech a oživit jejich volný čas. Při těchto návštěvách pootevírají návštěvníci dětem okno do světa múzických dobrodružství a nabízejí alternativu k jejich poměrně omezenému rejstříku aktivit ve volném čase. Talentovaným dětem, které během návštěvy objeví, se pak snaží zajistit potřeby k jejich dalšímu růstu. První takový výjezd se uskutečnil 23. března 2003. S múzami jezdí řada umělců rozličných profesí, například herci Ivan Trojan, Petr Vacek a Tatiana Vilhelmová. Děti se v jejich přítomnosti dokáží postupně uvolnit a mnohdy se začnou zapojovat do her i takové děti, které jinak sedí v koutě nemají možnost chopit se příležitosti a projevit se.


SK Xstream Racing - www.xstream.cz
Občanské sdružení SK Xstream Racing bylo založeno spontánně na základě nadšení několika redaktorů sportovního časopisu Xstream. Tým SK Xstream Racing se může opírat o zázemí, které mu poskytuje vydavatelství a produkce tohoto časopisu. Základní myšlenkou časopisu Xstream je mediální podpora takzvaných freestyleových a extrémních sportů, což dokazuje úzká spolupráce s několika asociacemi. Od roku 2005 podporuje SK Xstream Racing mladé sportovce v České republice. Tým SK Xstream Racing již ve své první sezoně svými úspěchy dokázal, že má ve své oblasti působení pevné postavení (např. páté místo – první český amatérský tým, RedBull Dolomitenmann 2005, Rakousko).

Program festivalu

Stage 1
Toneless
Čankišou
Gipsy.cz
Lenka Dusilová
100°C
PSH
No Name
Peha
+ půlnoční překvapení

Stage 2
4 Signs
Temperamento
Eddie Stoilow
Post It
Djs Mike Traffic, Robot, Lavor

Sportovní zóna

Sportovní exhibice:
• biketrial
Adrenalin park:
• bungee jumping
• aerotrim
• lezecká stěna
• elektrické rodeo
• projekce extrémních sportů

Filmová zóna
Projekce nezávislých filmových produkcí. Promítání alternativních filmů či dokumentárních filmů, které byly natočeny v souvislosti s dětskými domovy.

Praktické informace
Doprava na festival:
Festivalová linka BUS (viz mapka) ze stanice metra "C" Chodov pojede k areálu festivalu v ulici Mírového hnutí a dále bude pokračovat směrem ke stanici metra ”C” Opatov.

Otevírací doba areálů: Sportovní areál Zelené zdraví (Hrabákova 2001, Praha11) bude pro sportovní hry dětských domovů otevřen od 8 do 17 hodin. Areál festivalu Out of Home (festivalový areál Mírového hnutí 2137, Praha 11) bude otevřen od 12 hodin v poledne do 2 hodin v noci.



 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016