PARTYINFO

 

DISCOVERY TECHNOGIRLS

Datum konání:
21.04.2007 - sobota
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Lucca, Misa Salacova, Nika77 (techno.cz), N-Dee
Popis:
vstup 150 czk
Line-up:
21:00 – 23:30 N Dee
23:30 – 01:00 Misa Salacova
01:00 – 03:00 Lucca
03:00 – 05:00 Nika77

od 5:00 – Afterparty v klubu K2 v Kolárově ulici v Plzni !!
 
 
Poslední informace k Discovery Technogirls + line up Soutež o volné vstupy na Discovery Technogirls Rozhovor s DJkou N Dee Discovery: Kompletní biografie Michaely Salačové
Nika77: "Techno mi na rozjetou párty sedne prostě nejvíc."
Vedle Luccy a Míšy Salačové vystoupí na dalším díle Discovery (21.4.) v plzeňské Alfě další z techno královen, DJka Nika77. Trochu jsme jí před jejím vystoupením vyzpovídali. 
 
Ahoj Niko, začnu klasickým klišé… Jak se máš takhle po Velikonocích? Dostala si pomlázkou co proto?

Ahoj. Mám se skvěle.  A co se týče Velikonoc, tak jasně, dostala jsem.

Co DJ Nika77? Co je u té nového?

Celkem dost věcí. S Elektrabelem jsme teď udělali jeden remix pro Kora Et Le Mechanix, na který jsou dobré ohlasy. Dále mám připravený první release na svém labelu GardenCity. Bude to DVD a najdete na něm hudbu i video v zajímavém propojení.  No a taky teď kromě hudby trávím hodně času navrhováním tašek a kabelek, které by měly být k mání v nejbližší době na mém webu. 

Řekl bych, že poslední dobou se tvé jméno v lineupech neobjevuje tak často, takže na druhou stranu my v Plzni jsme velice rádi, že si tě budeme moci užít na Discovery. Ale chci se zeptat, čím myslíš že to je? Nebo je to tvůj záměr trochu „zpomalit“? Jak to celé je?

Je to tak, že nemám  managera, který by mě tlačil a psal o každém mém prdu. No ale samozřejmě, že hlavní důvod jsou priority a ty si nastavuji jen a jen sama, takže žádný výmluvy.

Napadá mě teď jedna aktuální věc. Viděla si výsledky Dance Awards? Jak se ty díváš na anketu tohoto druhu, jejíž výsledky jsou už asi třetím rokem velice úsměvné?

Jasně, viděla jsem je a nijak mě nepřekvapují. Tyhle ankety mě nezajímají. 

Ty jsi známá jako techno DJ. Pokud se nepletu, tak techno (samozřejmě v trochu odlišných podobách) provázelo celou tvojí djskou kariéru. Proto se ptám co tě na tomto hudebním stylu tak přitahuje, co se ti na něm tolik líbí?

Líbí se mi na něm ta energie, rytmus, určitá zemitost a syrovost. Zároveň mám ale ráda náladu a melodie, které v takovém kontrastu lépe vyzní. Techno je široký pojem a rozhodně se mi nelíbí každé. Do svých setů si vybírám především taneční věci, bez zbytečných kudrlinek. Techno mi na rozjetou párty sedne prostě nejvíc. 

Moje další otázka souvisí s tou předchozí. Jak ty vnímáš dnešní vývoj techno scény? Myslím tím především ono „zpomalení“ které přišlo tak před dvěma lety do Německa a zkušenost ukazuje, že v Česku se tomu jen těžko ubráníme. Vzpomeňme např. loňský Summer of Love, nebo letošní Hradhouse. Marco Carola, Marco Zaffarano, Adam Beyer, Richie Hawtin… ti všichni hrají podstatně pomaleji než třeba před pěti lety.

No jasně, vždyť je jím taky o pět let víc a nejsou to žádní mladíci. Každý jednou vybrzdí. Na druhou stranu se ale podívej, jak populární je rychlý techno typu schranz a to je taky techno scéna. Takže o vývoji si myslím jen to, že je úplně přirozený. Všechno chodí ve vlnách a nic netrvá věčně. 

Odbočme teď od hudebních stylů a pojďme se zaměřit trochu na akce samotné a především na Plzeň. Ty už jsi v Plzni několikrát vystupovala. Jak na tebe Plzeň působí? Piješ vůbec pivo? 

Piju ho úplně minimálně a když, tak jedině Plzeň. A to je fakt. V Plzni hraju ráda a hlavně z poslední doby mám výborné vzpomínky. Třeba na poslední akci, byla to maškarní techno párty jsem byla úplně nadšená z toho, jak se lidi baví, jsou veselí a přitom nejde o žádný happy house. Tohle mi často dost chybí na techno akcích u nás.

Tentokrát se objevíš na nejstarším plzeňském techno seriálu, který se snad už ani nepočítá na díly, neb by to podle mě spočítat ani nikdo nedokázal. Navíc vystoupíš na speciálním „dámském“ díle. Jak ty bereš ostatní české DJky? Toto mě vždycky zajímalo. Máte to stejně jako chlapy, nebo jste na sebe nějak „hodnější“, „rozumnější“?

Beru je jako kolegyně z branže. Některé neznám vůbec, některé jen tak lehce, třeba od vidění a s několika mám hodně fajn vztah a máme si co říct. 

Discovery o které toto celé je se odehraje v největším plzeňském klubu Alfa, 21.4. Na co se v tvém případě máme těšit? Na DJku Niku77 prezentující tvrdé britské techno? Nebo na nějakou jinou Niku? 

Na standardní Niku, ale se spoustou nových desek.

Chlapíky, kteří by tě třeba rádi pozvali v Alfě na drink bude zajímat co ráda piješ? Nebo čím jiným se dá na tebe udělat dojem?

No na alkohol mě moc neužije, takže budou muset vymyslet nějakou alternativu. 

Výborně, znamenáme si. No ačkoli je toto moc zajímavé povídání, jsme téměř u konce. Proto tě na závěr už jen požádám o 5 věcí, o kterých si přesvědčena, že zazní v tvém setu na Discovery. Jakýsi tvůj aktuální TOP5, aby kolegové DJové měli o čem štěbetat.

open mind 1
pvc 07
rsb 5
tvt 8705
token 1

Paráda. Ještě jednou díky za rozhovor a těším se na Tebe 21.4. v Alfě.

Taky díky a těším se.  


NIKA 77 – biografie
Nika 77 je z Prahy a djingu se věnuje od roku 1997 a patří mezi přední české djs. Představila se už ve většině nejznámějších klubů v Čechách i na Slovensku, vystupovala v Anglii, Maďarsku, Německu, Švédsku, Rusku, Polsku, Belgii, Chorvatsku, Srbsku, Bosně. Její sety jste mohli slyšet v různých rádiových a televizních programech o taneční hudbě.

V Praze je residentkou akce Connect Yourself (Radost FX, Roxy) pořádanou největším českým serverem o taneční hudbě v České republice, www.techno.cz, pod jehož hlavičkou vystupuje.

V Čechách supportovala mnoha osobnostem elektronické scény jako například Steve Stoll, Luke Slater, Dave Angel, Female a další.

Slyšet od ní můžete převážně techno, ale příležitostně hrává minimal/deep house a experimentální až ambientní elektroniku. V současné době se věnuje studiové práci. Doposud vydala několik věcí na českém labelu TechEx (002 a 003), Fylo, Ambsine (Vol.1), Tekknik Experimental Rec. 02 a momentálně pracuje na vlastním labelu. 
 
Lucca na Discovery Technogirls Dubnová Discovery s podtitulem „Technogirls“

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016