PARTYINFO

 

SUNDANCE

Datum konání:
29.06.2007 - pátek
Místo konání:
Zastávka - Ostrov na Úhlavě
DJs:
Afrika Islam (zulu nation, usa), Toky (standa, sk), Orbith (mersey), Home (knedeep.cz), Molczik (djmolczik.com), Majkl (dancemedia.cz), Martin Wind (dancemedia.cz), Michael C (michaelc.com), Lito (nl), Deny (kinetic), Damoon (nubreed), Muerte (kill production), Martin Meise (monomin), Dáva, Martin Wind (dancemedia), Mind (djmind.net)
Info:
http://www.dancemedia.cz
Popis:
vstup 190/250 czk
Line-up:
Sundance main stage:

21:00 – 22:30 Molczik
22:30 – 24:00 Orbith
00:00 – 02:00 Afrika Islam
02:00 – 03:30 Toky
03:30 – 05:00 Lito vs. Majkl
05:00 – ??:?? Home

Sundance second stage:

19:00 – 21:00 Martin Wind
21:00 – 22:00 Mind
22:00 – 23:00 Dáva
23:00 – 24:00 Damoon
00:00 – 01:00 Deny
01:00 – 02:30 Michael C
02:30 – 03:30 Monotype
03:30 – 04:30 Muerte
04:30 – 05:30 Martin Meise
05:30 – ??:?? Martin Wind & others Dancemedia DJs
 
 
 
Užitečné informace k festivalu Sundance 2007 Kompletní line-up Sundance Festivalu
DJ Damoon: „Ostrov je super místo.“
Západočeský festival Sundance se na Ostrově v Příchovcích rozjede už téměř za 14 dní (29.6.), tak si pojďme čekání zkrátit jedním z předních západočeských progressive house djs. Co si myslí DJ Damoon o Sundance 2007, Afrika Islamovi, o létě a má vůbec holku?

 
Ahoj Martine, skočíme do toho rovnýma noham. Sundance....festival s příznačným jménem. Tak povídej, co ti evokuje výraz „sundance“, co přesně si pod tím představíš?

Tak určitě plzeňskou tradici, která letos mění prostor a je to jen dobře, protože Ostrov je super místo. Jsem rád, že tento festival přesedlal z uzavřených prostorů zase ven a nejen já si budu moci užít tanec pod širým nebem celou noc a jako třešničku na dortu si dát ranní východ slunce.

Jsi jeden z nejznámějších progressive house DJs v západních Čechách. Jak se podle tebe dá výstižně popsat scéna na Plzeňsku?

Plzeň je sice bigbeatové město, ale i taneční scéna tu má své místo a určitě má co nabídnout. Nejen dobré pivo a krásné ženy, ale především kvalitní DJs, nově vznikající kluby, ale i akce. Především zde a v okolních městech klubeři preferují techno a dnb, ale naštěstí se učí, i když pomalu, jiným stylům, jako electro, minimal, progressive atd. a díky nim se scéna rozrůstá a stává rozmanitější.

Představ prosím svůj styl...Co je pro tebe v tvých setech charakteristické? Je možné poznat set dj Da Moona?

Je těžké představit styl co hraji slovy. A jestli je poznat?? Určitě. Sice ne podle svítících brýlí, či make upu, ale podle hudby, ke které si každý musí najít cestu sám. Nechci nikomu za každou cenu něco vnucovat. Lidi, co mají rádi mé sety ví o čem to je a že pokaždé mohou čekat něco jiného s velkou porcí nejnovějších tracků. Stylu, který hraji říkám Electronica, protože hraji pestrou elektronickou hudbu postavenou na emotivních prvcích. Mám rád příjemný sound a stále nové zvuky, proto se tolik věnuji inovacím a novým technologiím v DJingu, které způsobili také přesedlání z klasických vinylů na cd. Není to jen výhoda větší a rychlejší dostupnosti tracků, především promo tracků, ale především mi to dává větší možnosti experimentovat, nejen editací, ale i používání dalších mašinek, jako je teď můj oblíbený efektor Pioneer Efx1000, který samotný set dosti oživí.

Na Sundance hraješ na druhé stagi. Zajímá mě, jestli vnímáš styl, který hraješ, jako okrajový, případně jako doplněk hlavní scény. A zkus se zamyslet i nad tím, jak by mohl vypadat festival čistě v tvém podání, podle tvých představ. Kdo by na něm neměl chybět?

Jako okrajový určitě ne, ale jak jsem napsal ve druhé otázce, tak tady spíše lidi ovlivňují styly, jako právě techno apod., na které přijdou potřebné masy lidí, aby se vše zaplatilo apod. Udělat tady na Plzeňsku třeba Sashu, nebo Digweeda, tak ani lidi pořádně neví, která bije. Jsem rád , že stage na které hraju je ta druhá, protože pokud bude narvaná, o to budu mít z toho lepší pocit a vědět, že nepřišli jen na jména, ale především za hudbou. A festival podle mých představ je takový, kde budou živé projekty, DJs, jak techno, dnb, tak i progressive a především ne v Čechách profláklá jména. Něco jako byl Open air field, Love planet.

Headlinerem letošního Sundance je Afrika Islam. Máš na tohoto dje nějaký názor? Respektive jak se ti líbí jeho způsob mixování? Je opravdu hodně specifický.

Určitě zajímavý tahoun pro lidi, velký showman a má rychlý styl mixování, ale hudebně mě to oslovuje tak půl hoďky. Jsem hodně náročný posluchač, ale nebráním se ničemu a třeba mě zrovna na této party překvapí.

Letos se Sundance přesouvá ven, přesněji na Ostrov do Příchovic, kde se konal ve své době velmi úspěšná party Techno Zone. Byl jsi na tam někdy? Jak na tebe působí toto místo?

Právě na Techno Zone jsem před dvěmi lety hrál a prostor je naprosto báječný. Když vyjde počasí, tak se spojením dobré hudby půjde o nehorázný mejdan pod širým nebem, které já zbožňuji ze všeho nejvíc.

Léto je érou letních festivalů. Určitě jsi jich hodně projel, na některých jsi i hrál. Máš nějaký oblíbený? A zažil jsi někdy fesťák, který by se ti čímkoliv nesmazatelně vryl do paměti?

Za pár let hraní jsem už měl čest zahrát si na festivalech , jako Summer of love, Rock for people, Sazava fest, Sunset, Bikiny atd., ale mezi nejoblíbenější, bezesporu patřil Open air field a určitě neskutečný ranní set Amalgamation of sound, škoda ho :(. Dále jsem se skvěle bavil a hudebně inspiroval na Love planet v Táboře, neskutečná atmosféra, kvalitní jména, bezstarostný víkend a hektolitry chlastu.

Jaká je tvá představa ideálně stráveného léta?

S přítelkyní, ehm, kdybych nějakou měl. No a cokoliv, kolo, výlety, festivaly… miluji přírodu, prostě být venku.

A závěrem, co máš v budoucnu v plánu? Přemýšlel jsi někdy nad tím, kam se chceš vyvíjet? Co je v této oblasti tvým cílem?

Čím se pohybuji déle na této scéně a zjišťuji, co a jak chodí přestávám všemu nějak rozumět a tak nevím, co bude dál. Jen vím, že chci jít dál a bavit lidi, hrát pro ně. Hudba je můj život.

OK. A opravdu na konec. Kdyby sis měl vybrat a zahrát battle z jedním z djs, vystupujících na Sundance na hlavní stagi, kdo by to byl a proč?

Proč jen z hlavní stage? Mě je úplně jedno s kým, myslím, že s každým by to mělo své kouzlo a vznikla z toho zajímavá směsice. Case mám plný zajímavých tracků., tak bych se toho opravdu nebál.

Dobře. Děkuju ti moc, Martine, za rozhovor a těším se 29.6. na Sundance na viděnou.

Já taky děkuji za uskutečnění tohoto rozhovoru a popřeji Vám krásné léto plné zábavy, lásky a hlavně dobré hudby. Uvidíme se v Příchovicích a kdybychom se neviděli, tak jsme neviditelní.



DJ DAMOON – biografie
Dj Da Moon se poprvé za gramofony postavil v roce 2001, kdy se stává rezidentem legendárního plzeňského klubu Mazaný králíček. Jeho úplné začátky však míří hodně do minulosti, kdy ve svých 12 letech začínal bavit lidi na diskotékách po boku svého otce a tím si získal spoustu zkušeností, jak pracovat s publikem.

Představil se v nejznámějších klubech v čechách (ROXY, Akropolis, MIX, Propaganda atd.), dále na festivalech Summer of love, Sázavafest, Sunset, Hightjump atd. Slyšet jste ho mohli, ale i v rádiových pořadech, jako např. Láary fáary a Bez filtru na ČR, Nightfly - Kissproton, dance extravaganza - Evropa2 atd. Mezi jeho první desky patřili houseové hitovky, které začal pomalu měnit za deep a tech house. V dnešní době je spíše spojován s emotivními zvuky svého nezaměnitelného stylu, který přechází přes deep, tech, electro, až progressivní sound, kterým dokáže vždy navázat tu správnou atmosféru v klubu, ale i na větších akcích.

Nyní můžete jeho progressive sound slyšet především na rezidentní akci DANCE IN THE SKY ve Sky baru, který je unikátní svým umístěním v 16 patře nejvyšší budovy v Plzni a také na nově vzniklé noci RENAISSANCE v plzeňském klubu PH+, která je čistě pod jeho křídly. Jeho DJské přednosti a um ocenili za demomix Architecture z roku 2005 v časopise o taneční hudbě X MAGu, jako demo měsíce.

DJ DAMOON – aktuální mix

set „Electronica“ – www.djdamoon.com/demos/ELECTRONICA.mp3
 
Michael C: "Práce ve studiu je teď to hlavní." DJ Majkl: "Svůj set si užiju i když akci organizuju." Rozhovor s Denym k letošnímu ročníku Sundance Rozhovor s Monotypem k Sundance 2007 Sundance - info o předprodejích Afrika Islam headlinerem Sundance v Příchovicích Soutež o 10 vstupů na letošní Sundance Festival Sundance Festival zná kompletní line up Festival Sundance proběhne letos v Příchovicích

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016