PARTYINFO

 

SUNDANCE

Datum konání:
29.06.2007 - pátek
Místo konání:
Zastávka - Ostrov na Úhlavě
DJs:
Afrika Islam (zulu nation, usa), Toky (standa, sk), Orbith (mersey), Home (knedeep.cz), Molczik (djmolczik.com), Majkl (dancemedia.cz), Martin Wind (dancemedia.cz), Michael C (michaelc.com), Lito (nl), Deny (kinetic), Damoon (nubreed), Muerte (kill production), Martin Meise (monomin), Dáva, Martin Wind (dancemedia), Mind (djmind.net)
Info:
http://www.dancemedia.cz
Popis:
vstup 190/250 czk
Line-up:
Sundance main stage:

21:00 – 22:30 Molczik
22:30 – 24:00 Orbith
00:00 – 02:00 Afrika Islam
02:00 – 03:30 Toky
03:30 – 05:00 Lito vs. Majkl
05:00 – ??:?? Home

Sundance second stage:

19:00 – 21:00 Martin Wind
21:00 – 22:00 Mind
22:00 – 23:00 Dáva
23:00 – 24:00 Damoon
00:00 – 01:00 Deny
01:00 – 02:30 Michael C
02:30 – 03:30 Monotype
03:30 – 04:30 Muerte
04:30 – 05:30 Martin Meise
05:30 – ??:?? Martin Wind & others Dancemedia DJs
 
 
 
Užitečné informace k festivalu Sundance 2007 Kompletní line-up Sundance Festivalu DJ Damoon: „Ostrov je super místo.“ Michael C: "Práce ve studiu je teď to hlavní."
DJ Majkl: "Svůj set si užiju i když akci organizuju."
DJ Majkl patří mezi nejzkušenější západočeské DJe, ale i promotéry. Dlouho vedl známý klub Mix stojí i za pravidelnými akcemi Sundance, jejíž další ročník proběhne letos v Příchovicích už 29. června. Přečtěte si s ním aktuální rozhovor..
 
Ahoj Majkle. V tomto rozhovoru se budeme bavit nejen o tvém vystoupení na Sundance, ale také o tom, že Sundance pořádáš...řekni mi proto, není tato role trochu schizofrenní? Můžeš si užít svůj set, když víš, že se kdykoliv může stát něco, při čem tě bude třeba?

Můžu a užiju, už jsem si na to zvyknul, když jdu hrát nemám v hlavě nic jiného a hlavně akce nepořádám sám a vše může řešit někdo jiný. Když hraju, tak se s tím i počítá. Taky si v této situaci dávám konce akcí a to už toho většinou k řešení moc není. A hlavně (!!!) začal jsem organizovat akce abych si zahrál podle svého, tak to pak nevzdám, ne?

Letos se Sundance koná na novém místě, v Příchovicích na Ostrově... Jak jsi na toto místo přišel?

Už jsem tam akci dělal (leták najdete zde), vlastně dvě když počítam i hip hop, a je to prostě vhodný místo na open air. V Plzni se nedá hrát venku nahlas a v tý tělocvičně v Hradišti bylo fakt vedro, to musim uznat.

Na Ostrově se pravidelně pořádal právě TechnoZone a hodně lidí si bude pamatovat, jak to tam fungovalo. Jsou nějaké změny, které na Sundance budou patrné na první pohled? Jak například postavíte stage?

To co byla na Technozone hlavní stage bude druhá stage a hlavní stage bude mnohem větší o kus dál na louce, částečně zastřešená plachtou. A taky víc všeho a ten Afrika…

OK, teď k tvému vystoupení...můžeš něco říct o tvém stylu? Vzhledem k tomu, že už hraješ hodně dlouho, zajímá mne, jak se během těch let vyvíjel...

Pure techno? Vývoj byl zajímavej, ale když jsem se odkláněl od toho svého techna tak vždy pro to abych potěšil publikum (když jsem měl někde pocit že by o techno nestáli), ale teď už to mám tak že hraju to co mě baví a když to nebude nikoho zajímat tak radši hrát nebudu.

Nedávno jste zavřeli klub Mix. Stýská se ti po něm? Nemáš chuť otevřít si nový podnik?

Ne, ne, ne (to poslední ne je na otázku na kterou jsi zapomněla: Až si za rok odpočineš nerozmyslíš si to ještě?)

Na Sundance vystoupí Afrika Islam. Zajímá mne, co si ty jako DJ myslíš o jeho kvalitách...a proč vlastně zrovna on?

Já ho znám už dlouho, s Westbamem položili základy elektra v projektu kterej mě kdysi velmi zaujal (Mr. X and Mr. Y). Jo a dokud jsem to neviděl na vlastní uši nikdy bych nevěřil že se dá techno mixovat s hip hopem. A hlavně JE TO ŠOUMEN!!!
 
Sundance byl vždy indoor fest. Nebojíš se jít ven? Co třeba vrtkavost českého počasí?

Jak už jsem zmínil hlavní stage bude částečně zastřešena a druhá bude zastřešená celá, taky už jsem pár deštivejch fesťáků zažil a nebyla to vždy taková trága (walking in the rain).
 
OK. Je pro tebe důležitější akce pořádat, nebo hrát pro lidi? Změnilo se nějak publikum od doby, kdy jsi jako jeden z prvních začínal? A změnili se nějak tvé preference v souvislosti DJ/promotér?

Radši hraju ale nechci se moc přizpůsobovat a tak jsem nechtěl bejt na hraní existenčně závislej, děsí mě představa tour pro prázdné kluby (hlavně když to někdo zaplatí). Djing a promotérství spolu skoro nesouvisí.

A co jiného kromě tohoto večera máš v nejbližší době v plánu? Neuvažoval jsi třeba o nějaké velké podzimní akci?

Plány mám, ale sorry, nic potvrzeného na 100 % takže nemůžu předbíhat událostem.

A na závěr….vím totiž, že nerad příliš mluvíš, tak povídej, jak bude vypadat tvé léto?

Pizza and beer :))) And SUNDANCE 007. See you!




DJ MAJKL – biografie

- první hraní v roce 1994, v témže roce první zkušenosti s hraním z vinylu
- v roce 1995 angažmá v jednom z prvních cz technoklubů, kterým byl legendární CRAZY BUS v Plzni, v době uzavření klubu v roce 1996 funkce hlavního residenta a dramaturga
- od roku 1996 agentura 0815 PRODUCTION (předchůdce Dancemedia), začátek organizace vlastních akcí, hraní na prvních megaakcích (Tvrz na Orlíku ...)
- na podzim 1996 začátek serie party v Domě dětí, akce pro cca 300 - 700 lidí, hosté jako Richard NORIS (UK, ex GRID), Dj GUS (UK) + česká špička (v Plzni poprvé jména jako Bidlo, Igor Pataky, Tráva ...),
- v roce 1997 vlastní stage na teknivalu Hostomice (dnešní czechtek)
- od roku 1998 začátek organizace party na výstavišti v Plzni, nejdříve serie PLANET DANCE, hraní na Summer of Love ve Svojšicích
- v roce 1999 založení agentury Dancemedia a residentní hraní v klubu EL CARMEL v Plzni (+ další akce na plzeňském výstavišti, většinou s top cz djs), hraní na Lucky People Center společně s The END Soundsystem (Mr.C, Layo, Buschxacka, společné hraní s Mr.C na 4 gramo :)
- v roce 2000 poprvé na Open Air Field, v technostanu společně např. s Cari Lekebuschem, v Plzni serie akcí FANTASY
- v roce 2001 ukončení činnosti klubu EL CARMEL, první ročník SUNDANCE (v Plzni Hradišti), na podzim 2001 otevření klubu MIX, akce s kompletní cz špičkou + zahraniční hosté (např. v prosinci 2001 SYNCHRONICITY s Colinem Daleem)
- v roce 2002 vlastní klubová noc Stylewalker, další hosté ze zahraničí (např. Nils Hess/Get Fucked), hraní po cz klubech (Roxy, Radost, Akropolis...), party FINAL SCRATCH (první prezentace v Plzni s Djem Tiborem), první DISCOVERY s Takaaki ITOHEM
- v roce 2003pokračování residentního hraní v klubu Mix, pokračování serie DISCOVERY na výstavišti, SUNDANCE s Inigo Kennedym, začátek organizování hip hopových koncertů
- v roce 2004 začátek spolupráce s plzeňským klubem Alfa (po uzavření výstaviště pokračování akce DISCOVERY), několik hraní v klubech v Holandsku s Djem Litem (Maastricht)
- v roce 2005 vlastní akce v klubu Mix s cz top Djs (Toky, Ladida, Agent, Orbith ...), pokračování serie DISCOVERY Alfa, SUNDANCE s Djkou Luccou, pořádání koncertů (J.A.R., PSH, Ohm Square, Kontrafakt, Supercrooo, Indy a Wich ...)
- 2006 residentní hraní v klubech Mix, Alfa a Dance club 21
 
další info: www.dancemedia.cz
 
Rozhovor s Denym k letošnímu ročníku Sundance Rozhovor s Monotypem k Sundance 2007 Sundance - info o předprodejích Afrika Islam headlinerem Sundance v Příchovicích Soutež o 10 vstupů na letošní Sundance Festival Sundance Festival zná kompletní line up Festival Sundance proběhne letos v Příchovicích

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016