PARTYINFO

 

APOKALYPSA - WATER GATE

Datum konání:
22.06.2007 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Monika Krushe (de), Christian Fisher vs DJ Murphy, Ian Void, Mario Ranieri, Cmeen, Scorn & Mc Kwet, Jerry, Misa Salacova, Orbith, Dan Cooley, Loutka, Roman Rai, Axiom, Airto, Weichentechnikk Livepa
Live:
Weichentechnikk
Info:
http://www.apokalypsa.com
Popis:
vstup 349/449 czk
Line-up:
Water Gate stage
19:00 - 19:50 Misa Salacova
19:50 - 20:40 Cmeen
20:40 - 21:30 Scorn & Mc Kwet
21:30 - 22:30 Jerry
22:30 - 00:00 Ian Void
00:00 - 01:30 Monika Krushe
01:30 - 03:00 Christian Fischer vs DJ Murphy
03:00 - 04:30 Mario Raniery
04:30 - 05:30 Orbith
05:30 - 07:00 Weichentechnikk Livepa

Roxy club stage
20:00 - 22:30 Axiom
22:30 - 01:00 Roman Rai
01:00 - 03:00 Dan Cooley
03:00 - 05:00 Loutka
05:00 - 07:00 Airto
 
 
 
Výherci soutěží k Apokalypse Water Gate Poslední informace k Apokalypse Water Gate
Představujeme headlinery Apokalypsy - DJ Murphy
Brazilský DJ Murphy patří ke špičce mezi světovými DJi a tuto pozici si vydobyl nejen talentem, ale zejména tvrdou prací a profesionálním přístupem. Jeho technika mixu je pověstná a my si jeho set vychutnáme už velmi brzy - na brněnské Apokalypse.
 



Kdo tedy vlastně je brazilský DJ Murphy a jak se k elektronické hudbě dostal?


Hudba mě provází vlastně už celým životem. Pocházím z obyčejné rodiny, kde měla hudba vždy své místo. Hodně se u nás vždy zpívalo, hrálo, tancovalo… Když jsem pak chodil do školy v Sao Paulu pořádali jsme takové menší školní party, kde se hrál hlavně hip hop. To byl směr, který mě v období mého dospívání asi nejvíce ovlivnil. Pořídil jsem si domů staré gramofony a učil se hrát. Postupem času jsem začal „objevovat“ i jiné styly, hlavně acid house, později pak techno, hardcore, ale i jungle. Každý směr má něco do sebe a tak i dnes nezůstávám jen u techna, i když je stále mým hlavním zaměřením. Hip hop jsem ale nikdy úplně neopustil, v Brazílii hrávám dokonce několikrát do roka hip hop sety.

O pár let později se ale Murphy seznámil s produkcí hvězd světové techno scény, uchvátil ho Jeff Mills, Laurent Garnier a další… Murphy si byl jistý, že se chce hudbě věnovat profesionálně i do budoucna. V roce 2000 Murphy zvítězil mezi dalšími pěti sty uchazeči v brazilské DJ soutěži - Brazilian Dj Contest, a to hlavě díky své skvělé technice, efektům, bravurnímu ovládání mix pultu a také svému umění bavit publikum.

Moc mě potěšilo, že jsem se v této soutěži umístil, i když jsem na ankety tohoto charakteru nikdy nekladl velký důraz. Vítězství mě najednou utvrdilo v tom, že moje práce je dobrá a že má smysl v ní pokračovat dál, dodalo mi sebevědomí a také energii…

Od té doby je DJ Murphy považován za jednoho z nejúspěšnějších brazilských DJů vůbec, ve své rodné zemi si získal několik rezidentních nocí – např. A Loca” (Sao Paulo), kde vystupuje každý pátek, Combustivel @ Lov.e (Sao Paulo), Pulse Club (Goiania)… V roce 2001 Murphy, cestuje do Kanady, kde vystupuje jako jediný DJ z Latinské Ameriky na Světovém festivalu elektronické hudby. Setkává se s nečekaným úspěchem a okamžitě získává nabídku na další vystoupení.

Další úspěchy pak na sebe nenechaly dlouho čekat a Murphy vítězí v několika dalších anketách. Stal se „objevem roku“ 2001 a DJ Sound Magazine ho označil za „nejlepšího techno DJe“ roku 2003. Murphy se tak brzo začíná realizovat i v oblasti produkce, jeho track Afinidade byl vybrán jako součást kompilace „AMP MTV Brazil“ a „Space Live Music“ vydaném na Sygno Music.



Zlomovým momentem v mé kariéře bylo pak setkání s německým DJem a producentem Christianem Fischerem. Seznámili jsme se během jeho tour v Brazílii, konkrétně v klubu A-Loca v Sao Paulu. Domluvili jsme se na spolupráci a Christian mi zajistili mé první vystoupení v Evropě a také mi vydal dva tracky, Afinidade a Tem Lenha na jeho labelu Definition Records.

Deska měla obrovský úspěch a ve všech record shopech byla okamžitě vyprodaná. Další skvělý track, plný líbivých perkusí a melodií, Boarding time, vyšel Murphymu na brazilském labelu Underground Records Brasil URBR. Po takovém úspěchu samozřejmě následovalo první velké evropské turné. Byl to právě Christian Fischer, který turné zorganizoval. Jejich spolupráce se však vyvíjela i dále a dnes vystupují tito dva umělci společně, jejich Monster Battle uchvátila mnoho fanoušků na více či méně známých akcích.

S Christianem jsme dokonale sehraní, známe jeden druhého natolik dobře, že dokážeme odhadnout, co se který z nás chystá při hraní udělat. Jsme team, jehož „posláním“ je bavit lidi.“

V současné době je DJ Murphy v Evropě stále více oblíbený, hrává na mnoha zdejších akcích, ať už sám, nebo právě s Christianem Fischerem. Zatím nejvíce úspěšným rokem byl pro tohoto sympatického brazilského DJe rok 2006. Vydal celou řadu desek, v dubnu vyšla také jeho první oficiální CD kompilace. Ve stejný měsíc vystoupil i na legendární akce Time Warp, a to na hlavní stagei, v hlavní čas před Chrisem Liebingem. Murphy se také stal „nejlepším techno DJem v Brazílii“. V létě 2006 pak následovalo už několikáté evropské turné. Murphy také dostal jedinečnou šanci vystoupit na akci Loveparade a ukázat své umění před milionem lidí v Berlíně.

Hudba je mým posláním, hudbou žiju. Miluji ten pocit, když vidím, že se lidi baví. To je to, co mě stále žene kupředu.“ DJ MURPHY

CHRISTIAN FISCHER vs DJ MURPHY @ SUMMER OF LOVE 2006 - MONSTER BATTLE - zde
DJ MURPHY @ SKYTRONIC PART ONE VIDEO - zde
DJ MURPHY @ SKYTRONIC PART TWO VIDEO - zde
DJ MURPHY @ SKYTRONIC PART THREE VIDEO - zde
DJ MURPHY @ FW ELECTRONIC VIDEO - zde
DJ MURPHY @ CIRCUITO TECHNO 5ANOS BRAZIL – VIDEO - zde
CHRISTIAN FISCHER vs DJ MURPHY @ NATURE ONE 2006 - MONSTER BATTLE - zde
CHRISTIAN FISCHER vs DJ MURPHY @ NATURE ONE /2/ 2006 - MONSTER BATTLE - zde
DJ MURPHY @ TDK TIME WARP / INTERVIEW - zde
DJ MURPHY @ LIVE DANCEPLANET - zde
CHRISTIAN FISCHER vs DJ MURPHY @ NATURE ONE LIVE SET - MONSTER BATTLE - zde
CHRISTIAN FISCHER vs DJ MURPHY @ REX PARIS - MONSTER BATTLE - zde
DJ MURPHY @ CAMPARI TECHNO - VIDEO


 
Rozhovor s Monikou Kruse k Apokalypse Watergate Mario Ranieri: "Nejde určit nejlepší dj světa!" Ian Void: "Chystám svižný set s celou řadou novinek i desek, které patří už ke klasice." Loutka: "Drogy ovlivňovaly i muziku našich rodičů." Orbith na Apokalypse Water Gate " Budu hrát techno, moc se těším" Poslední soutěž k Apokalypse Water Gate Christian Fischer and DJ Murphy – Exkluzivní show na Apokalypse Water Gate Hardtechno DJs o Weichentechnikkovi Djská anketa k Apokalypse Rozhovor: Roxy na Apokalypse Jak bude vypadat DVD Apokalypsa? Co nás čeká na letní Apokalypse Water Gate? Roxy na Apokalypse: rozhovor Dan Cooley & Roman Rai DJ Murphy videa Představujeme headlinery Apokalypsy - Ian Void Soutěž s Apokalypsou. Vyhrajte oblečení nebo noc v Boby Centru. Představujeme Maria Ranieriho Rozhovor k Apokalypse: Weichentechnikk Vše o Monice Kruse - headlinerce Apokalypsy Předprodej na Apokalypsu zahájen Apokalypsa: videosoutež Monika Krushe Jak bude vypadat Monster Battle na Apokalypse? Profil DJ Cmeena k Apokalypse Water Gate Moravský DJ Scorn v rozhovoru k Apokalypse + profil a mixy Warm up Tour Apokalypsa Monika Kruse vydává kompilaci ze série On The Road Monika Kruse na červnové Apokalypse Water Gate

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016