PARTYINFO

 

EUROCONNECTION 2007

Datum konání:
24.05.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Buscemi (be), Le Pneumatiq
Info:
http://www.palacakropolis.cz
Popis:
start 19:30, vstup 230/290 czk
 
 
Co přiveze Buscemi do Akropole?
Hooverphonic a producent Crossfire. To jsou zřejmě dvě v Česku nejznámější jména belgické hudby. Jenže ve čtvrtek 24. května se to může změnit. Do hlavního sálu pražského Paláce Akropolis se s domácími výrostky Le Pneumatiq chystá i bruselský Dirk Swartenbroekx aka Buscemi (čti bušemi). Bušit se bude. Ale sofistikovaně.
 
Belgická jména sice většina Čechů vyslovovat neumí, ale houseu podléhají jednoduše. Buscemimu navíc hraje do karet i způsob jeho producentské práce. Přimíchává k líbivým tancovačkám letně odlehčené samply a arabské motivy, pod nimiž občas probublá náznak breaků. Jeho melodiím lehce podlehnou i popírači rovných beatů.



Od roku 1997, kdy vydal své debutové EP Plus Belle Africaine, Buscemi spíš než taneční hudbu vytváří chill-outovým odérem nasáklý výtah toho nejpřístupnějšího, co nabízí světová muzika sahající od lo-fi salsy kubánských černochů, přes výkřiky z tureckých tržnic až po dusot afrických šamanských bubnů protkaných ženskými jazzovými vokály. I takto na první pohled nesourodé melodie staví Buscemi na přímočaře odtepávajícím rytmu.

Že je jeho recept správný, se můžete přesvědčit na čtyřech klasických albech. Je pravděpodobné, že ve čtvrtek na svém vystoupení v Akropoli, o němž se Buscemi vyjadřuje jako o "LIVE/DJ", zazní i většina věcí z jeho aktuální desky Retro Nuevo. Vedle klasické tvorby se Buscemi zaměřuje i na předělávky starších skladeb (Late Nite Reworks Vol. 1, 2005) či na remixy. Nejznámější je zřejmě The World Is Mine skupiny Hooverphonic či Bossa 31 od Nicoly Conteho.

A jaká je jeho podoba coby DJ? O tom napoví obsah jeho bagu. V něm v současnosti velí tyto desky: Lautlos projektu Deladap, Listen To The Drums (Jazzanova remix) od Outlines či Hecho En Casa brokenbeatového kralevice Afronaughta a Amigose. Ale nejvhodnější by bylo slyšet jej naživo, takže pokud budete někdy projíždět Bruselem, nalaďte si 98,8 FM, kde má Buscemi své pravidelné show, možná budete mít štěstí.

Na jeho pražském koncertě mu budou předskakovat Le Pneumatiq, zřejmě nejviditelnější a nerychleji bující živý projekt českého breakbeatu. Howska a MC Adrenalin tvoří jádro téhle čtveřice, která až s fantastickou rychlostí pokračuje ve své cestě k vrcholu domácí live taneční hudby. Za měsíc budou předskakovat i Freestylers.

Buscemi a Le Pneumatiq, atraktivní kombinace, která slibuje rozjetou párty uprostřed týdne. House a breakbeat jsou si blízké styly, ve čtvrtek se pokříží to nejlepší z nich. Jak dopadne Buscemiho premiéra v Česku? Jasné je jen jedno – tančit se bude.


Ke stažení: DJský set DJset_Buscemi_BOSSA_ BAR 22_(nov06) [WMA, 80MB]


 
Belgický taneční projekt Buscemi poprvé v Praze

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016