PARTYINFO

 

CLAXON

Datum konání:
20.04.2007 - pátek
Místo konání:
Prostějov - Brooklyn
DJs:
Javas, Leon X vs. Iwosh aka Fire Rolling Wild Cat`s, guest
 
 
DJ Javas koncem měsíce v Prostějově
 
 
Nový člen Phonoline crew dj Leon X, milovník houseových rythmů, Vás všechny zve na svou klubovou noc CLAXON, v pátek 20.4. v music clubu Brooklyn, Prostějov! A hned na začátek si pozval jednoho z nejstarších a nejváženějších djů na houseové scéně!

Dámy a pánové pan dj JAVAS (Vivacity/Brno)

Začátky Javase se datují do roku 1996, kdy se podílel na atmosféře tanečních večírků brněnského klubu Mersey spolu s bratrem Koalou a DJ Vikem. Při postupném získávání zkušeností a kontaktů se začal objevovat ve známých pražských prostorách, jako je Radost FX, Roxy, Akropolis, Mecca apod., kde vešel do povědomí české klubové scény, a otevřela se tak možnost představit se širší veřejnosti. Zhruba kolem období roku 1998 vzniká spolupráce s významnou multiinstrumentalistkou Ivou Bittovou, která je posluchačům, jež mají rádi alternativní a etnickou muziku, dobře známa i ve světě.

V následujícím čase jsou hosty mnoha akcí po celé ČR a Slovensku, kdy do Javasova flexibilního house rytmu vkládá improvizovaným způsobem svůj hlas Bittová. Vzájemně tak dokazují publiku schopnost prolínání různých vlivů elektronické a alternativní hudby. Rovněž nelze opomenout podporu jazz-rockové saxofonistky Hanky Mikoláškové, se kterou Javas vystupuje v řadě podniků a na několika speciálních večírcích s vřelým přijetím různorodého publika. Rezidentní večery Javase v brněnském klubu Fléda, kde se společně s LevelB Production věnuje pravidelným akcím, patří do kategorie hojně
navštěvovaných zkušenými klubery.

DJ Javas hraje jednak acid jackin deep tech-house, electro nebo třeba nu jazz breaks. Jak už bylo zmíněno, bývá častým hostem ve známých klubech i na festivalech v Čechách a na Slovensku, včetně několika dalších výletů do zahraničí, např. Anglie (Nottingham, Lincoln), Francie (Chamonix), Rakousko (Wien, Graz), Polsko (Krakow) nebo Maďarsko (Gyor).

PE! Music je vídeňský projekt dvojice Oscarsix and Natasza, zabývající se aktivitami, které jsou spojeny s elektronickou muzikou (label, DJ sety, párties, produkce, info atd.). Javas je součástí téhle sestavy
spolu se jmény jako Asad Rizvi, Murray Richardson, DJ Freestyle, Tom Gillieron, Massimo DaCosta, The Rurals, Wax Vax, Martin Haberland atd.

Svoje producentské začátky si Javas odbyl několika skladbami, které vyšly jako příloha k řadě časopisů, dokonce se stal jeden track i podkladem k undergroundovému filmu a v mnoha případech si našly
vály cestu na taneční parket, kam jsou především určeny. Začátkem roku 2005 vzniká autorské CD nezávislých tvůrců pod hlavičkou Solid Session a koncem tohoto období vychází u prestižního hudebního vydavatelství Indies Records kompilace Iva Bittová / DJ Javas - The Party. Zde můžete taky najít materiál mnoha zkušených světových producentů pohybujících se ve sférách elektronické hudby viz. (Jeff Bennett, Tom Churchill, Alex Moran, All Good Funk Alliance a další). Javasova tvorba a DJ sety jsou stálou výzvou ke zdokonalování vlastníhohudebního vývoje.

Takže v pátek na viděnou a na slyšenou.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016