PARTYINFO

 

TAKE CONTROL

Datum konání:
18.05.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Ed Rush (uk), Akira & Anakin aka Deadly Viperz, Bifidus Aktif, IM Cyber, Suki

dubstep chillout - Side, ANS
Info:
http://www.takecontrol.cz
Popis:
start 22:00, vstup 150/200 czk
Line-up:
22:00 - 23:30 Bifidus Aktif
23:30 - 01:00 IM Cyber
01:00 - 03:00 Ed Rush
03:00 - 04:30 Akira & Anakin aka Deadly Viperz
04:30 - 06:00 Suki

dubstep chillout stage: Side, ANS
 
 
Ed Rush: "Koncem roku vydáme další nové věci."
Deadly Viperz: "Na Ed Rushovi propotíte všechno!"
DJové Akira a Anakin vytvořili před pár měsíci společný tandem, se kterým slaví velké úspěchy zatím hlavně u našich východních sousedů. V pátek si jejich našláplý set poslechne i pražské publikum na další Take Control v Abatonu, kde se to chystají rozjet hned po slavném Ed Rushovi. Přečtěte si rozhovor, který s nimi spáchal Bifidus Aktif ze Shadowboxu..
 

DJing je velmi populární věc a když se to přežene, dá se říct, že "každý chce být DJ". Když jste začínali, přišlo to tak nějak samo, nebo jste byli inspirovaní jinými?

Akira: V roce 1998 to v podstatě přišlo samo. Už dva roky jsem poslouchal elektroniku (FSOL, Chemical Brothers, Prodigy, Howie B, Tricky, Ninja Tunes atd). Spousta věcí a remixů tehdy vycházela jen na deskách, a tak jsem je začal kupovat. Pak mě kámoš Richard (DJ Ricardo) vytáhl do klubu Propaganda a pomalu to začalo. Breakbeat, trip hop a abstrakt beatz a okrajově drum and bass. Pak jsem si v Mnichově poslechl tenkrát čerstvou novinku Ed Rush + Optical – Watermelon a Adam F – Brand Nu Funk a obě ty desky hned jely se mnou domů. Pak už to šlo nějak postupně: hraní, akce v Karlových Varech, menší v Praze, ježdění po ČR s kolegou Davem, Shadowbox - spřáhnutí se super crew, fesťáky, open airy... A potom jsem začal hrát víc s Anakinem. Přišly kalby na Slovensku, v Rakousku a hodně velkých mejdel u nás. A to už je dnešek. Teď jsem 4600 km od domova, nacpanej výborným sushi, spálenej od sluníčka a píšu odpovědi pro tenhle rozhovor. Všechno to nějak tak přichází v životě vždycky samo :)

Anakin: Já jsem se samozřejmě zajímal o elektronickou (resp. taneční) hudbu dlouho předtím, ale na cestu DJe jsem nakročil díky inspiraci od mého bratra Swega, Starkse a Vibezooma – od dnes už turnovské oldschoolové squadry :)



Co vlastně říkají vaši rodiče nebo jiní příbuzní na váš koníček? Rozumí tomu? Snažili se tomu někdy porozumět? Podařilo se vám třeba dotáhnout někoho z nich na akci?

Anakin: Máma tomu rozumí, táta mě furt otravuje otázkou na náklady a příjmy a odpověď mu přijde neuspokojivá :) Ale spíš je to jen taková hra, myslím že i on to chápe a fandí mi. Babičky a děda netušej a určitě by to nechápali :)

Akira: Naši se byli asi jednou podívat ve Varech na mejdánku, ale na pořádný velký akci ještě ne. Musím je někdy vzít třeba na Playaz Universe v Linzi nebo na Slovensko, kde je to vždycky "of the hook", když hrajeme. To si i myslím, že by to možná konečně trochu pochopili. Táta byl muzikant, takže to trochu bere, ale jinak v naší rodině furt panuje ten názor, že když jedu hrát, tak se jedu bavit. Nezáleží na tom, že jsem právě přišel z práce a jedu 600km daleko hrát - prostě pro ně se jedu zase bavit :)

Frčí u vás v práci Evropa 2 nebo jste už naučili kolegy poslouchat kvalitní muziku?

Anakin: Mám sluchátka, ale ani do "éteru" mi v práci od kolegů žádný hovadiny nejedou. Většinou nějakej lehčí dnb nebo progressive housky.

Akira: V práci jede rádio kvůli holkám, ale u nás v zadním kanclu si ho můžem vypnout nebo nahodit sluchátka. Naštěstí mám kolegu Honzu - elektronickýho fajnšmekra, takže se tam nejcetím tak odcizeně. Celkově je to v práci v tohle ohledu OK, další kolega je taky muzikant a má kapelu.

Když jste se vy dva "dali dohromady" (sešli jste se v redakci a bookingu Shadowbox), jaký byl váš dojem "na první pohled"?

Akira: Anakina jsem poprvé viděl na na Open Air Field před 4 rokama, a první, co mě napadlo bylo: "Ježiš, co to je za inťouše?" :oD

Anakin: Hehehe, no setkání na Open Air Fieldu si nepamatuju, Akiru jsem poprvé zaregistroval na mejdanu ve Starým kině v Turnově. Působil jako takovej pošuk, co furt něco vypráví a mluví hrozně nahlas. Pošuk, ale sympatickej...

Napadlo by vás, že jednoho dne spolu uděláte tandem, kterým se vaše hraní posune do dalšího zajímavého levelu?

Akira: Tenkrát ne, ale vím, že když sem jel hrát jednou do Turnova do Starýho Kina, kde Sekanina Bros a Vzoom (Anakin, Sweg a Vibezoom pozn. Bifidus Aktif) dělali super mejdla, tak Anakin hrál na začátku a vyhrál mi půlku desek z bagu. Vystřihl total super party groovy set, a i když hrál jako první, parket měl téměř plnej a rozjel totální kalbu. A já pak furt chodil a říkal "ten Anakin je borec - sakra dobrej", pak jsme někde postupně dali sem tam back2back a hlavně odehráli první set na Slovensku (Download open air ve Zvoleni). Byl to jeden z naších nejleších setů vůbec - bez keců. Deska za deskou, nádvoří uplně narvaný a čutorka jako kráva. Tohle mejdlo nám tam v podstatě otevřelo dveře, a když jsme jeli zpátky domů, tak jsem si říkal "přístě to musíme dát zase spolu!".

Anakin: Měli jsme hodně podobnejch desek a podobně entuziastickej přístup k hraní. Hned na druhým mejdanu, na kterým jsme oba hráli (zase Starý kino), jsme dali obíhačku.

Vše kolem Deadly Viperz začalo díky hraní na Slovensku. Je tedy Slovensko tak výjimečné, že dává vzniknout tak výjimečným věcem?

Akira: Dá se říct, že jo. Už jsme ho jako Deadly Viperz projezdili a pokaždý se podařilo výborný mejdlo. Lidi na Slovensku se prostě umí pořádně bavit a odvázat. Stojí to tam opravdu za to, lidi reagujou i na deep věci a experimenty a člověk nemusí hrát takovou hitparádu. Nálada slovenských mejdanů mě strašně inspiruje a spoustu mi toho dává. Celkově to mám tak, že čím víc na východ od Karlových Varů, tím líp. Ale najdou se i výjimky, to je jasný.

Anakin: Jojo Akira má pravdu. Obecně platí, že publikum je tam otevřenější.

V nejbližší době vás můžeme slyšet na na páteční Take Control s Ed Rushem. Co od vás můžeme čekat?

Akira: Proper Viperz Killa Show neasi :) Na TC určitě zase budou hodně dobrý technický podmínky, takže se určitě bude i super hrát. Celkově asi zahrajeme temněji než normálně a dáme pár starších Virus, Metro, Metalheadz a Ram kousků.

Anakin: Já jsem například vytáhnul speciálně pro TC několik techstepovejch klasik, takže i fajnšmekři temnot budou mít svou chvilku :) Doufám že celkově to bude našlapanej a pestrej set.

A co si myslíte, že předvede Ed Rush?

Anakin: Bude to nadupaný! Eda pojede jako vždycky to nejtanečnější z UK dnb hitparády a donutí lidi křičet a propotit úplně všechno.

Akira: Standartně super party set, kterej donutí všechny zvednout ruky hore a řvát "BIG UP"! Eda stále platí za výbornyho party DJe! Určitě zahraje spoustu svých a Opticalových novinek s digital zvukem, takže se těším!

Anakine, ty v červnu pořádáš akci s velmi významným zahraničním hostem. Pověz nám o tom víc. A ty, Akiro, pěkně nám k tomu napiš, co si o tom myslíš :)

Anakin: Bude to mejdan s názvem Shadowbox Medication s Danny Byrdem z labelu Hospital. Pořádáme to se Swegem za velký pomoci Panoramy, Tukeje a dalších lidí. Danny je výbornej DJ a producent, myslím, že stylově od něj můžeme čekat to, co třeba od High Contrasta (kterej je mimochodem jeho velkej fanda). Víc informací je tady: www.shadowbox.cz/byrd

Akira: Já si myslím, že to je super, že kluci dělaj takovejhle mejdan. Praha potřebuje liquid funkovej večírek a kord s takhle kvalitním line-upem. Hlavně jsem slyšel, že to je jediný Dannyho vystoupení v Evropě, protože dostal od Tonyho Colemana (majitele labelu Hospital), kudlu na krk, že musí dodělat album pro Hospital. Takže přijede zahrát jen do Prahy, a pak bude zase několik mesíců zavřenej ve studiu, takže si ho nenechte ujít.

Koho byste k nám chtěli nejvíc přivézt? A myslíte si, že existuje ještě někdo, na koho nejsou čeští fanoušci dostatečně zralí a nezaslouží si ho?

Akira: Z těch, co tady nebyli, nebo tady byli jen málo, bych chtěl udělat Dieselboye, Gridloka, El Horneta, Vicious Circle a rance dalších. Nechci nikoho urazit, ale i když bych určitě moc chtěl, nepřivezl bych Breakage, Flight, Rohana, Calibra a jiné, protože by to byla komerční sebevražda. Ještě se mi ale nepodařilo si zahrát s Marcusem Intalexem a Fabiem, takže si je asi budu muset jednou pozvat :) Mluvím ale jen o drumandbassu. Pokud by šlo o jiný styly, tak bych to tady vypisoval ještě hodinu.

Anakin: Já bych chtěl tolik lidí... Zinc by tu moh bejt každej půlrok... Mám zálusk na pár konkrétních jmen, ale neřeknu :)

Co říkáte na nabídku letních open air festivalů? Na koho se těšíte nejvíc?

Anakin: Mazec, kotel, nechápu. Nejvíc se těším na Frictiona na Cosmic Tripu a samozřejmě na Zinca na SOL.

Akira: Jestli pojedu na Cosmic Trip, tak v podstatě na všechny tři borce. Na Goldieho, Grooveridera a hlavně na mýho oblíbence Frictiona. Na Summer of Love dám urcitě Ellen Alien + Apparat, Zinca, Pendulum, a pak se uvidí :)

Nebyl by to správný rozhovor bez otázky na tělo: Váží si vaše partnerky mimo jiných předností více toho, že jste DJs a nebo toho, že máte jako zmije mrštný jazyky?

Akira: Těžká otázka. Nevím, co ti mám na to odpovědět, když já mám mrštný úplně všechno! :)

Anakin: Žena by byla radši, kdybych o víkendech seděl pěkně doma, takže oceňuje určitě víc ten hadí ocas... teda jazyk! :)))

Díky za rozhovor!

Akira: Taky díky. Áááách - jdu si konečně namazat ty spálený ruce. Masalama!

Anakin: Taky díky! :)

 
Ed Rush headlinerem květnové Take Control

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016