PARTYINFO

 

TAKE CONTROL

Datum konání:
18.05.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Ed Rush (uk), Akira & Anakin aka Deadly Viperz, Bifidus Aktif, IM Cyber, Suki

dubstep chillout - Side, ANS
Info:
http://www.takecontrol.cz
Popis:
start 22:00, vstup 150/200 czk
Line-up:
22:00 - 23:30 Bifidus Aktif
23:30 - 01:00 IM Cyber
01:00 - 03:00 Ed Rush
03:00 - 04:30 Akira & Anakin aka Deadly Viperz
04:30 - 06:00 Suki

dubstep chillout stage: Side, ANS
 
 
Ed Rush: "Koncem roku vydáme další nové věci."
Oblíbený DJ, producent, majitel slavného labelu, vášnivý hráč pokeru a v neposlední řadě tatínek. O tom všem si povídala IM Cyber s headlinerem páteční Take Control.
 

Co děláš, když necestuješ po světě a nepracuješ ve studiu?

Trávím čas se svojí rodinou, rád jím dobré jídlo a hraju poker.

Slyšela jsem, že na pokeru si ujíždí řada lidí z drum'n'bassové scény. Kdo je tvůj nejoblíbenější parťák?

Mám spoustu kámošů, kteří hrají, ale poker je hra o jednom hráči, nejsou tam teamy ani parťáci. Jde o to, obrat ostatní o co nejvíc peněz, takže můj nejoblíbenější parťák je jakýkoli špatný hráč, nad kterým je snadné zvítězit. Nejsem ale takový parchant, abych je jmenoval v rozhovoru. Hehe… Jestli se ptáš na to, kdo hraje nejlíp z mých drum'n'bassových kámošů, pak jsou to Optical a J Majik. 

Jaké největší peníze jsi v pokeru vyhrál a prohrál? 

Moje největší výhra byla 4000 amerických dolarů ve hře online. Nikdy nesázím hodně, takže jsem v jedné partičce přišel maximálně o 200 dolarů. Ale poker v životě je jedna velká hra, takže se mě za pár let zeptej znova.

Kdybys v pokeru prohrál všechny svoje životní úspory, vyrazil bys na turné, kde by místo RymeTyme dělala MC Britney Spears?

LOL, děláš si prdel viď??

Léta spolupracuješ s Ryme Tymem, který je jeden z mála opravdu dobrých MCs. Jak se na tenhle fenomén v drum'n'bassu koukáš obecně?

Obecně můžou být MCs pěkně otravní, ale ti, co jsou dobrý, jsou fakt dobrý a podle mě je důležité mít na pódiu někoho, kdo šikovně komunikuje s lidmi a pomáhá budovat vibe. 

Album Chameleon naštvalo hodně vašich starých fanoušků. Co si myslíš o jejich reakcích?

Jasně, je to hodně jiné v porovnání s tím, co jsme dělali před tím, tentokrát jsme zkusili dát dohromady desku s živým elementem. Úzce jsme spolupracovali se zpěvákem a podle toho psali všechny tracky. Použili jsme spoustu kytar a udělali desku s myšlenkou, že ji budeme prezentovat jako živá kapela.
Všechny naše dosavadní věci byly orientovány výhradně na taneční parket a tady jsme chtěli vytvořit něco jiného. Kdykoli tohle uděláš, lidi, kterým se líbila tvoje předchozí práce, se naštvou, protože to prostě není ta samá hudba jako dřív. Ale přece není rok 1998, nemůžeme stále produkovat desky jako "Wormhole". Navíc, scéna je v různých částech světa velmi odlišná. To, co je provar v Anglii, si nemůžou vynachválit někde jinde, takže je skoro nemožné, aby umělec uspokojil každého. Každopádně naše nové tracky jsou tvrdé a taneční, takže uvidíme…

Spousta lidí slyší ve vašich nových skladbách Pendulum…

Lidi mají potřebu stále něco srovnávat, je to pro ně přirozené. Osobně si ale myslím, že jedny Pendulum na scéně stačí, další nepotřebujeme. Svojí věc dělají opravdu výborně. Ta energie a síla jejich mixdownu jsou úžasné. Pendulum jsou pionýři tohoto soundu a my se s nimi v žádném případě nechceme srovnávat. Na albu jsou jedna, dvě skladby, které jsou riffově orientovány a to je asi důvod toho, co jsi říkala. Ale elektronická muzika měla tenhle riffový model už od svého začátku. Takové typy tracků vyniknou ve velkých prostorech.  

Jak se ti vlastně líbí poslední Matrixovo album?

Všechno, co dělá, je dobré na různých úrovních. Obzvlášť v kombinování jemného muzikálního vibu s taneční stránkou je machr.  

Jaký zvuk od vás můžeme očekávat do budoucna?

Jak jsem říkal, tracky, které jsme v poslední době udělaly, a ty, na nichž momentálně pracujeme, jsou tvrdé taneční věci. Některé z nich mají acid techno feeling a všechny v klubech fungují výborně.  

Prozradíš plány s Virusem?

Vydat více singlů a představit světu nějaký nový talent, podpořit mladé producenty a dát jim příležitost. Také máme připravených několik nových věcí z dílny Ed Rush a Optical, které by měly vyjít koncem tohoto roku. 

Nedávno jsi si pořídil rodinu se vším všudy. Změnila ti dcera hodně život?

Od doby, kdy se narodila Chloe, má můj život nový smysl. Je to úžasné a opravdu všemu to dává perspektivu. Přináší to s sebou taky spoustu zodpovědnosti, například musíš úplně jinak zacházet s časem.   

Má Chloe ráda drum'n'bass?

Jo, miluje ho. A taky rock, minimal techno, dance hall a The Beatles :)

 
Deadly Viperz: "Na Ed Rushovi propotíte všechno!" Ed Rush headlinerem květnové Take Control

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016