PARTYINFO

 

SEMTEX SUNCASTLE 2007

Datum konání:
31.08.2007 - pátek
Místo konání:
Svojanov - Hrad
DJs:
Muffler (fin), Loutka, Toky (sk), Machine Funck, Pixie, Milosh & Skank aka Milkshake (sk), No Money (C.phone & Limitedd), X.Morph, Hydrophonic, Subsist, Reverb, Clara Bailar, Blulajta, Joshek, Flower, E-li & Mc Myussa, Trick vs Funk Halen, Petr Eco, Axiom, Czermis, Oci, Ixer, Carl King, Rivendel, Tin Tin, Devyb
Live:
Jacek Sienkiewicz (pl), Elektrabel, Newmi, Ambient Drift, Voodoo Piet & Sven Lucius
Info:
http://www.suncastle.cz
havel.jakub@centrum.cz
Popis:
start 16:00, vstup 199/280 czk, 3 stages, čajovna, steak bar, fireshow
Line-up:
Futuristic Main Stage

16:00 - 17:30 Oci
17:30 - 19:00 Voodoo Piet & Sven Lucius
19:00 - 20:30 Trick & Funk Halen
20:30 - 22:00 Piri
22:00 - 23:30 Machine Funck
23:30 - 01:00 Loutka
01:00 - 02:00 Jacek Sienkiewicz - live
02:00 - 03:30 Hydrophonic
03:30 - 05:00 Toky
05:00 - 06:00 Elektrabel - live

Puschkin Break Stage

16:00 - 17:00 Cz.ermis
17:00 - 18:00 DevyB
18:00 - 19:00 Penny - live
19:00 - 20:30 Miky
20:30 - 23:00 No Money
23:00 - 00:30 X-Morph
00:30 - 02:00 Muffler
02:00 - 03:30 Reverb
03:30 - 05:00 Pixie
05:00 - 06:30 Blulajta
06:30 - 08:00 E-li & Mc Myussa

Mystic Stage

19:00 - 20:00 Newmi
20:00 - 21:00 Rivendel
21:00 - 22:00 Ambient Drift - Live in concert
22:00 - 23:30 Clara Bailar
23:30 - 01:00 Subsist
01:00 - 02:00 Petr Eco
02:00 - 03:00 Flower
03:00 - 05:00 Milkshake
05:00 - 06:00 Carl King

Electro After Party

06:00 - 07:15 Ixer
07:15 - 08:30 Axiom
08:30 - 10:00 Tin Tin
10:00 - 14:00 Joshek, Grenshaw & guests
 
 
Poslední info k festivalu Suncastle + rozhovor s Milkshake
Již tento pátek 31.8. v 16.00 otevře hrad Svojanov své brány milovníkům elektronické taneční hudby. Na třech pódiích se během 22 hodin vystřídá 35 tuzemských i zahraničních djs a liveactů. Uslyšíte vše od chill-outu, přes house, electro, techno, dnb až k teknu. Toto vše však už nejspíš víte, proto vás nyní chceme informovat hlavně o novinkách týkajících se zázemí festivalu a dopravy.
 
Na kulturních akcích zaměřených na hudbu je (nebo by aspoň mělo být) prioritou ozvučení. Toho jsme si dobře vědomi a proto bude na festivalu už potřetí v řadě instalován soundsystem, jež nemá v současné době konkurenci - L'acoustic. Pokud vám název této francouzské firmy nic neříká, snad vám napoví fakt, že se skvěle prezentoval na letošním festivalu Hradhouse a Summer of Love. Pro potěšení vašich očí bude na jedné z hradeb ohraničujících Puschkin break stage přichystána videoprojekce dlouhá 20 (!) metrů, na Mystic stage najdete videoprojekci konvenční a na Futuristic main stage se těšte na vizální pecku, kterou si necháváme jako překvapení. K tomu, abyste vydrželi celou noc na nohách by vám mělo dopomoct několik občerstvovacích stanic a také hradní restaurace. V areálu najdete orientální čajovnu, kavárnu Bristot Espresso, stánek s steaky, stánek s uzenými
klobásami, zmrzlináře, několik výčepů a barů.



Samozřejmostí je stanoviště první pomoci se dvěma lékaři. V případě, že budete chtít v okolí hradu přenocovat, máte několik možností. První z nich je možnost stanování na dvou místech, jedno v těsné blízkosti hradu a druhé na louce vzdálené asi 200 m. Další možností je ubytovaní v Penzionu Palla nebo hotelu Monika, které se nacházejí v městečku pod hradem. Parkování přímo u hradu bude z kapacitních důvodů umožěno pouze akreditovaným hostům a vystupujícím. Ostatní návštevníci budou své auto muset nechat na parkovištích ve městečku pod hradem. Především z bezpečnostních důvodů je zakázáno vnášení vlastních nápojů, drog a zbraní.

Festivalové autobusy budou odjíždět z autobusového nádraží ve Svitavách v tyto časy: 16:15, 17:45, 20:15, 21:30. Odjezdy autobusů jsou přizpůsobeny vlakovým spojům ze směru od Brna a České Třebové. Ranní autobusy zřizované pořadatelem festivalu pak odjíždí v 7:30, 9:00 a 10:30. Kromě výše zmíněných pojedou také běžné linkové spoje.

Předprodeje na festival byly již ukončeny, vstupné na místě bude 280,- Kč. Nyní víte vše podstatné, tak se na pátek pořádně vyspěte a naschle na hradě! A pokud vás přeci jen ještě něco zajímá navštivte náš web www.suncastle.cz.


Rozhovor s Milkshake

Ahoj chalani. Příští pátek si po čase opět zahrajete na české půdě, na festivalu Suncastle konajícím se v malebném prostředí hradu Svojanov. Jak se těšíte, na to se ptát nebudu, to by bylo příliš fádní. Ovšem zajímalo by mě, zapátráte-li v paměti, s jakými dojmy z Česka domu povětšinou jezdíte? Cítíte nějaký vývoj? Má cenu srovnávat SK a CZ? Buďte nanejvýš kritičtí.

M: Väčšinou s velmi dobrými. Posledné české akcie boli dobre urobené, trošku tam chýbal život. Čo sa týka porovnania, mam taký dojem, že aj na veľkých festivaloch v Čechách sa objavujú čoraz zaujímavešie mená a neni to už iba o techne, dnb alebo komerčnom “českom“ hauze. Toto mi začalo na slovenských festivaloch chýbať a zdá sa mi, že situácia je z roka na rok horšia (viď. najväčšie festivaly ako Pohda alebo Hodokvas). Čo sa týka klubov, tak na Slovensku ich nie je veľa, ale tie čo tu máme fungujú dobre a ponúkajú kvalitu. To by som vo veľa prípadoch vytkol práve Čechám...

S: Porovnať CZ a SK je problematické. Na Slovensku to tiež neni ideál ale máme aspoň zopár klubov kde sa pravidelne minimal a spol. hráva – hlavne v Bratislave (SubClub, Nassau, SonicLab)
ale mám pocit že nakoľko je to teraz IN v Europe :) tak aj v CZ sa trošku promotéri snažia.

Jak si letos užíváte léto? Máta za sebou nějaké zajímavé zážitky? Dostalo se Vám pocty hrát na nějakém zajímavém místě?

M: Samozrejme!!! Mesiac v Kanade ani inak ako jeden obrovský krásny zážitok nemohol dopadnúť, že áno Montreal, Quebec City, Ottawa, Toronto, Niagara Falls, Vancouver, Seattle, Vancouver Island… toto všetko sme tam pochodili a bola to paráda. Ľudia, mestá, príroda, jedlo, služby… Mal som dve hrania v Montreale, jedno mi dohodol Pheek, druhé The Mole, s ktorým som tam aj hral, ďalšie som mal v Toronte, kde som sa stretol s Jeffom Milliganom, Adamom Marshallom a ich kamošmi. Hral som aj live na Sound Wave festivale (soundwave.groovey.com/2007/), ktorý sa konal v lone krásnej prírody pri Pacifiku na Vancouver Islande ďaleko od akejkoľvek civilizácie… Paráda to bola. Hrali tam Crackhouse live, Alex Peterson z Orbu, The Mole live, Adam Marshall live, Dirt Crew z Berlína, Tomas Jirku a ďalší… Veľký zážitok!!! Asi nezabudniteľný.

S: Tento rok som viac pracoval (SubClub) ako behal po festivaloch – ako návštevník som zažil Pohodu a W:lson:c a som celkom spokojný – teraz idem na dovolenku s priateľkou do tatier.

Kdybyste se poohlédly za svou muzikantskou „kariérou“, je něco, co byste rádi změnili nebo jste se svým vývojem spokojeni?

M: Začal by som skôr produkovať vlastnú hudbu a vo väčšej miere a asi by som sa aj viac snažil. Asi by som niečo spoločne s hudbou aj študoval. Ale asi je všetko tak, ako to má byť, takže som celkom spokojný to čo som zatiaľ dosiahol.

S: Nemenil by som asi nič.

Co Vás vedlo k založení projektu MilkSake, potažmo djského dua? Často v této formaci hráváte nebo by se dala tato vystoupení považovat do jisté míry za exkluzivní?

M: Nič... Možno prirodzený vývoj toho, že aj tak sme s Mišom väčšinou hrávali spolu, takže iba sme to nejako inak nazvali... Ale ešte furt hráme aj ako Milosh a Skank... MilkShake je zaujímavý tým, že obdivaja máme trochu rozličné štýli, či už hrania alebo výberu trackov, takže je to okorenené obidvoma stranami...

S: S Milosom už spolu hráme strašne dlho tak sme založili duo MILKSHAKE a som rad že sa to stalo úspešné dj combo :) Na Slovensku to ma tradíciu: Dalo& Tibor aka. DAT, Benco&Popredny aka. BenePop, Haverlik&Tkáč, Haberland&Glaubic … :)

Nedávno v rámci uskupení Leporelo vyšlo net-labelové EP. Jak jste s výsledkem spokojeni? Byl to pouze experiment nebo chcete Lepo-releasy vydávat pravidelně?

M: Áno, volá sa Leporelo EP Vol. One a vyšlo na slovenskom netlabely Sologroove (www.sologroove.com) a som s ním veľmi spokojný. Bol to z časti aj experiment alebo pokus, ale dopadol výborne, tak v tom určite chceme pokračovať. Je to veľmi dobrý spôsob, ako motivovať chalanov k vačšej snahe v produkcii, ktorej sa venujú, ale nič nedokončia a zároveň ako ju aj prezentovať. Keď som im to povedal, že chalani chcem to mať, zrazu som mal od nich naozaj tracky, nie iba nejake loopy v softvéri. Prekvapil a zároveň nadchol ma hlavne Baltazar, ktorý mi poslal 3 naozaj profesionálne urobené a naozaj dobre znejúce tracky... Leporelo sa na Sologroove určite ešte objaví a za to chcem veľmi poďakovať jeho zakladateľovi Janovi (aka. Raganova), že súhlasil s mojou myšlienkou a že sme to zrealizovali. Samozrejme, budú sa tu objavovať mená tých, ktorý niečo robia a bude to dosť kvalitné... Dúfam, že „dvojka“ na seba nenechá dlho čakať.

S: Mne sa to veľmi páči, ale to je skôr otázka na Milosa lebo ja som lenivý producent:)

Můžete nám sdělit, jakým aktivitám se věnujete v soukromí a co Vás živí – respektive co je Vašim zaměstnáním?

M: No hudba ma neživý, ale dúfam, že tento status je len dočasný, a snažím sa jej venovať samozrejme čo najviac. Či už produkcii, promotion akcií, bookovanie hostí na MilkShake v SubClube, zháňanie hraní, atď. Cez týžden ale normálne chodím do práce. Už takmer rok pracujem v rácmi IKEA Group, kde vlastne trocha uplatňuje aj moje vzdelanie z medzinárodného obchodu z ekonomickej univerzity. Iné aktivity sú šport ako tenis, snowboarding, lyžovanie, aspoň raz do roka námorný jachting, zatiaľ iba rekreačne. Inak mám krásnu priateľku, s ktorou sa snažím tráviť najviac času, čo sa len dá, chodíme do kina, varíme spolu, chodíme sa spolu zabávať, kukáme telku, najnovšie aj ten tennis už hráme spolu, chodíme na výlety, atď… Úplná normálka.

S: Mám na starosť SUBCLUB ako program manager a prevádzkar klubu.

Díky za odpovědi a těšíme se na Vás!

M: Suncaslte, tras sa!!!

S: Aj my sa tešíme :)
 
Semtex Suncastle 2007 letos již počtvrté

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016