PARTYINFO

 

Datum konání:
28.04.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
The Young Gods & Jeremy Narby (amazonia ambient project)
Info:
http://www.rachot.cz...
Popis:
start 19:30
 
 
Amazonia Ambient Project se vrací do Prahy
Po třech letech od pražské premiéry ve vyprodané Akropoli má české publikum opět možnost spatřit originální Amazonia Ambient Project. Jedná se o kombinaci živé improvizace švýcarských zvukových experimentátorů Young Gods, počítačově upravených zvuků pralesa, šamanských zpěvů a mluveného slova.
 
O spojení hudby a antropologie, nabízející nevšední pohled na moderní vědu, šamanismus a jejich nečekané souvislosti. Iniciátor a spoluautor, kanadsko-švýcarský antropolog Jeremy Narby o vzniku projektu řekl: „Young Gods vědí, jak vytvořit, vybudovat halucinatorní zvukovou krajinu. Připadá mi, že přistupují k hudbě stejně jako já k poznání. Rádi kombinují zvuky přírody s technologiemi, rádi experimentují a dokáží to, že „mašinky“ znějí jako příroda a naopak.

A mně se zase líbí, když věda zní jako šamanismus a naopak. Baví nás míchat žánry a otevírat nové prostory. A vše dávat dohromady, spojovat příběh a zvuky, což je jako ze šamanské praxe – šamani také nedosahují poznání bez hudby.“ Dvouhodinový hudební příběh nás povede šamanskými stezkami až k tajemnému jazyku DNA a ke kořenům poznání, stejně jako Narbyho kniha Kosmický had, která právě vyšla v české mutaci.

Young Gods vznikli na rozhraní dvou epoch – punku a elektroniky. Jejich zvuk je kolizí industriální apokalypsy a evropské klasiky. Svými prvními alby spustili hlučnou a dosud neslýchanou zvukovou revoluci. Tvůrčím využitím samplerů vytvářejí zvukové struktury, které dosud existovaly jen v lidské fantazii. Po minulých vyprodaných koncertech v Paláci Akropolis se vracejí na stejné místo se syrovou hudbou, která je proslavila po celém světě a se zbrusu novým albem Super Ready/Fragmenté. (27. a 28.4. od 19,30)

Jeremy Narby, Phd. vyrostl v Kanadě a ve Švýcarsku, vystudoval historii na univerzitě v Canterbury a doktorát z antropologie obdržel na Stanford University. Od roku 1989 pracuje pro švýcarskou neziskovou organizaci Nouvelle Planète jako ředitel pro amazonské projekty. Je autorem knih The Cosmic Serpent: DNA and the Origins of Knowledge (Kosmický had: DNA a původ vědomostí, 1998), Shamans Through Time: 500 Years on the Path to Knowledge (Šamani v čase: 500 let na cestě k poznání, 2001) a Intelligence in Nature (Inteligence v přírodě, 2005). Zabývá se šamanismem a indiánským kulturami Amazonie.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016