PARTYINFO

 

STOP LOOK LISTEN

Datum konání:
12.04.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
DDamage (fr), Yukimura, Raveboy, Matoa, Abu, Nailer
Popis:
vstup 40 czk
 
 
Večírky Stop Look Listen v pražském Crossu
Dva dubnové večery v pražském Crossu budou vyhrazeny pro mejdany s názvem Stop Look Listen. První z nich proběhne už tento čtvrtek a na pódiu předvede své umění pařížské duo dDamage. Doprovodí je Youkimura, Raveboy a Machine Funck. 
 
dDamage/ Fr
Sourozenci se dost často perou. Tihle dva Pařížani, Frederic a Jean-Baptiste Hanak, nechali dětské bojůvky už dávnou za sebou a přešli k těžšímu kalibru – sonickým zbraním. 8bity skřípou až nadoraz, analogy se přehřívají a procesory kolabují. Zas tak žhavé to nebude, ale jejich poslední album na freemusic.cz popsal Jarda Petřík zhruba takhle: "Vyspeedované synth-melodie, chaotické acid beaty, divoké digi-pípání jako ze starých videoher (speciálně upravené do hardcore podoby ovšem), které se rve o svůj prostor s ostrými 'guitar riffs', do toho zuřivé rapování občas prohnané vokodérem, zběsilý scratching… A celkově solidně agresivní, nekompromisní zvuk."

Pokud vám něco říkají labely jako Planet Mu nebo Tigerbeat6, na kterých vydávají, možná jste o krok blíž, pokud ne, tak vůbec nevadí. Superlativy nikoho zahrnovat nebudem, budovat image pseudohvězdiček taky ne. Rozhodně bychom ale chtěli, abyste si udělali vlastní názor. Hudební ukázky na www.myspace.com/ddamage vám možná prozradí, že tyhle dva jsou fakt velký zlobidla i ve svejch dospělejch letech, ale to, co předváděj na pódiu, se prostě do empétrojky přenést nedá. Takže se vstupným 40 Kč to můžete ve čtvrtek vyzkoušet sami.

A pokud se opravdu chcete dozvědět nějaký fakta, mrkněte na web Flédy v Brně zahrajou v pátek.

A dál?

Zvukem a zjevem doplní lokální spratci Yukimura, Raveboy, Matoa a do prostěradel opět naklušou WrongMachine BadFunck.

A co příště?

Na konec dubna se chystá obzvlášť vypečené vydání. Když jsme sháněli VJe pro Stop Look Listen na 28. dubna, tak se hlavní zájemce zcela mimořádně naštval, cože má ten název znamenat. „Přestaňte se koukat a poslouchejte, cože? A co mám jako promítat? Nedívejte se sem a šipečku na DJe?“. Stop Look Listen je vykradená britská cedule, která se dává před železniční přejezd. Takže, zastavte se, podívejte se, zaposlouchejte se, ať vás něco nepřeválcuje! Protože 28. dubna bude v Crossu nahečmáno 6 liveactů (přičemž dva zahraniční) a pokud si chcete pěkně zblízka prohlédnout styly jako glitch, minimal nebo IDM, ale nemáte brejličky, tak tohle bude ta správná akce.

www.myspace.com/ddamage

www.damage.org
www.machinefunck.info/stoplooklisten
www.crossclub.cz
www.djmatoa.cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016