PARTYINFO

 

STOP LOOK LISTEN

Datum konání:
28.04.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Machine Funck, Besta, Talent
Live:
Kraddy (usa), Barry’s Electric Workshop (n. ireland), Anhedonia, Sonority, Cryoworks, Mikkim
Info:
http://www.machinefunck.info...
info@machinefunck.info
Popis:
start 21:00, vstup 80 czk
 
 
Stop Look Listen v pražském klubu Cross
Druhý večer ze série Stop Look Listen nabízí zajímavou alternativu, kdybyste se báli jarních bouřek a přeháněk nebo vám honění čarodějnic nic neříkalo. Ale možná vás to bude zajímat i tak, (lámané) beaty v roztrhaném hávu, neboli šest liveactů stačí drahoušku.
 
Kraddy / USA
Rodák ze San Francisca je trnem v oku britské breakové nadvládě - zasadil těžký úder breakbeatu jako stylu i skladbám, které remixoval. Že ho na ostrovech berou vážně dokazuje i to, že headlinoval Birminghamskou (electro)breakovou noc Trigger, která patří pod křídla Tipperova konglomerátu. Jiná velká jména stojí přímo za rohem, Freestylers, Krafty Kuts, Freq Nasty, SOTEG a další …

Jako producent tvoří nesymetrické digitální breaky s tajemnými mikromelodiemi, které kombinuje s prvky dubu a hiphopovými acapellami. Zvuky, které dále přimíchává připomínají GMO (geneticky modifikované) červy, kteří čekají hluboko v podzemí a sem tam si vyjdou na obhlídku na povrch. Vžum, vykouknou a zase zmizí, než stačíte postřehnout, co se vůbec děje, šustnou se kolem vás, ale nechají vám zježené vlasy… Chceme-li škatulky, tak tedy nu school breaks, glitch hop a další… O jeho schopnostech vypovídá i řádka releasů na labelech Bless Records, Ghost Dog, Muti Music nebo Digital Distortions a hlavně dlouhohrající album Truth Has No Path (Refiner Records).

Na pódiu kombinuje vlastní skladby s cizí tvorbou (Funkstörung, Modeselektor, SOTEG, Lawgiverz, JNR Hacksaw a další) a přidává vlastnoruční scratche. A pro opravdovou představu – v Crossu můžeme čekat zhruba takovýhle setík - www.kraddyodaddy.com/audio/kraddy_livemix.mp3.

Barry's Electric Workshop (bew) / Severní Irsko
Druhým zahraničním hostem na SLL je člen DODGY STEREO collective, který začal u videoprojekcí pro lidi jako Surgeon, Regis, Boxcutter, Four Tet a další a stále v této činnosti pokračuje… Vlastní tvorba už je jenom dalším paralelním logickým krokem. Autorsky se pohybuje na hranici intimních romantických písniček a rozbitého hracího strojku s junglovou deskou uvnitř, jak jsme již mohli slyšet na festivalu NewNew! na brněnské Flédě.

A další?
Dalším zajímavým vystoupením bude dvojice Frohikey & _clean, kteří stojí za netlabelem Cryoworks - od roku 2007 začínají své abstraktní vize prezentovat i na živo pod stejnou hlavičkou, kde se snaží najít ideální symbiózu mezi předením softwaru a broukáním studio gearu, tedy s laptopem a mašinkami na stage. Trochu chaosu do beatů přinese také jednočlenný projekt Anhedonia, jehož tvorba se postupně vyhrabala z neposlouchatelného sonického teroru a nečitelných hlukových změtí k současnému srozumitelnějšímu zvuku který je ovšem stále plný záměrných poruch, poku*vené a zlomené rytmiky a občas i nějaké melancholické melodie.

Z druhého konce, od minimalu a clicks’n’cuts přichází Sonority, žhavý objev české scény, kombinace aparátovského zvku a pomalých breaků dostává stále jasně jasnější a čitelnější kontury. Podporou přímo z místa činu je poslední liveact ve výčtu, Mikkim. Sám svou produkci charakterizuje jako směsku techna, drumandbassu a breakbeatu kříženou se ska, reggae, dubovými a punkovými motivy.

DJs support zajistí Machina Funck, Besta a Talent, vizuální potěchu uspokojí vjs Igraq & Symaq: VJ Igraq je po několikaletém kreativním komatu zpátky a je připraven servírovat smršť vymydleného plnobarevného minimalu, který mu byl vždy vlastní. VJ Symaq cestuje mezi vrstvami rozličných realit tenkými jak podvečerní carpacco, aby dosáhla svatého grálu všech VJs - ohnout Vaše vnímání.

Pokud vás zajímají celé profily všech vystupujících, mrkněte na machinefunck.info/stoplooklisten.


www.myspace.com/kraddy
www.kraddyodaddy.com 
www.myspace.com/barryselectricworkshop 
www.dodgystereo.blogspot.com 
www.myspace.com/projectanhedonia
www.myspace.com/sonorityidm
www.myspace.com/mikkim1
www.cryoworks.com 
machinefunck.info/stoplooklisten 
www.crossclub.cz 

Line-Up
Bude upřesněn na machinefunck.info/stoplooklisten

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016