PARTYINFO

 

Datum konání:
29.05.2007 - úterý
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Nemo (uk)
Popis:
start 19:30, vstup 200/250 czk
 
 
Londýnští Nemo již zítra v Roxy
Kay Buriánek o britské kapele Nemo
29.května vystoupí v pražské Roxy při své premiéře londýnský elektro-rockový kvartet NEMO. Frontman kapely, zpěvák James Cook, už má za sebou spolupráci s Imogen Heap, se The Sneaker Pimps, IAMX a nedávno spolupracoval také na novém albu Sunshine – Dreamer, zeptali jsme se tedy Kaye Buriánka na pár otázek týkajících se této kapely.
 
Při jaké příležitosti ses poprvé setkal s hudbou kapely NEMO?

Kay: Jamese, zpěváka z Nemo, jsem potkal před par lety na koncerte Sunshine s The Faint v Londýne , přivedl ho s sebou Chris Corner a Sue Denim, je to jejich kamarád a v té době také hrál s IAMX na kytaru. Dostal jsem jejich nevydané CD z něhož jsem také jednu věc použil na kompilaci pro časopis Živel.

Jamese jste se rozhodli přizvat ke spolupráci na vašem novém albu. Proč? A jak bys vaši spolupráci charakterizoval?

Kay: Jsme přátelé. James má podle mě velký skladatelsky talent a cit pro melodii, ale není producent. Já také ne, přesto, nebo právě proto, jsme si řekli, ze vyzkoušíme, jestli se naše ega snesou a myslím, že to dopadlo velmi dobře. Oba jsme alespoň spokojeni s výsledkem a spoluprací samotnou.

Proč by si hudební fanoušci podle Tebe neměli nechat ujít koncert kapely NEMO v Roxy?

Kay: Protože je to prostě a jednoduše dobrá kapela. Jejich show má hodně z "osmdesátkového" feelingu, ale je zároveň až punkově strhující a živelná a James je skvělý frontman a magnet. Žádná podobná kapela v Čechách podle mě nehrála, jsou unikátní i když vlastně jen reinventují new wave. A jsou nakažlivě taneční, což je skvělý bonus.

Vstupenky zakoupíte v předprodejích sítě Ticketpro, Tickeportal a Ticketstram za 200,- Kč, na místě pak za 250,- Kč.

Více info na:
www.nemointernational.co.uk
www.myspace.com/nemointernational
www.roxy.cz
www.dsmacku.com

 
Britští Nemo přijedou v květnu do Prahy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016