PARTYINFO

 

Datum konání:
29.05.2007 - úterý
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Nemo (uk)
Popis:
start 19:30, vstup 200/250 czk
 
 
Londýnští Nemo již zítra v Roxy
V úterý 29. května 2007 se od 19:30 hodin v klubu Roxy Roxy Promotion uskuteční tuzemské premiérové vystoupení britského elektro-rockového projektu Nemo. Nemo je momentálně neuznávanější a nejvlivnější elektro-rockový kvartet z Londýna. Díky nenapodobitelnému, energií nabitému zvuku, který je směsí elektroniky, rocku, punku a popu, se stali Nemo objevem současné nezávislé scény. Nemo jsou experimentátoři jako Faint a zároveň jsou posluchačsky přístupní jako třeba Killers, což této navýsost anglické čtveřici získává publikum po celém světě.

 
Ve Spojeném království Nemo vystupovali jako předkapela zpěvačky Imogen Heap, dvakrát nominované na Grammy, a hráli i s legendárními The Sneaker Pimps. (Zpěvák James Cook také vyjel na turné se zpěvákem Chrisem Cornerem s jeho posledním projektem IAMX.) Jako předkapela dále hráli třeba před Petem Dohertym, We Are Scientists, Robots in Disguise, VHS or Beta, The Infadels, The Paddingtons a Lorraine.



V roce 2006 Nemo získali cenu poroty Under the Sky za nejlepší novou kapelu na jazzovém festivalu v Montreaux, na jehož pódiích by se měli objevit i letos. Nemo už také vystupovali na tradičním večeru Death Disco v klubu Alana McGee a samostatné večery měli i v berlínských klubech Rio a White Thrash. Účinkování v berlínském klubu Mudd Club v posledních dvou letech přineslo Nemo úspěch a v současné době koncertují po celém Německu.

Nedávno ve vlastním studiu Deepsee v Dalstonu dokončili nahrávání svého debutového alba „Post Human Love“ (volně Nelidská láska). Na výrobě s nimi spolupracovali například Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Kasabian, Placebo), Charlie Francis (REM), Joe Wilson (Sneaker Pimps, Client, Trash Money) a Emre Ramazanoglu (producent Lou Rhodese, držitele britské Mercury Prize).

James Cook, leader kapely NEMO, spolupracovat také na albu Dreamer kapely Sunshine. Jak sám prohlásil, NEMO jsou nakažlivě taneční. Přijďte se o tom přesvědčit i vy. Vstupenky zakoupíte v předprodejích sítě Ticketpro, Tickeportal a Ticketstram za 200,- Kč, na místě pak za 250,- Kč.

Více info na:
www.nemointernational.co.uk
www.myspace.com/nemointernational
www.roxy.cz
www.dsmacku.com

 
Kay Buriánek o britské kapele Nemo Britští Nemo přijedou v květnu do Prahy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016