PARTYINFO

 

CONFERENCE - WELCOME TO THE FREAKSHOW

Datum konání:
26.05.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Krafty Kuts (UK), Ghonzales, Josef Sedloň, Philip TBC
Live:
Bauchklang (AT)
Info:
http://www.cnfrnc.cz
Popis:
vstup 490 předprodej techno.cz, na místě 550 Kč
Line-up:
21:00 - 23:00 Ghonzales
23:00 - 00:30 Bauchklang Live!
00:30 - 02:30 Krafty Kuts
02:30 - 03:45 Philip TBC
03:45 - 05:00 Josef Sedloň
 
 
 
Jak bude probíhat sobotní Conference v Abatonu? Rozhovor s Philipem TBC a Ghonzalesem ke Conferenci Profil Krafty Kutse headlinera květnové Conference
Osobnosti o Bauchklang: "Je to zážitek, který se jen tak nevidí.."
Rakouská pětice se chystá vystoupit v Praze už 24. května a v souvislosti s tím zavzpomínali na jejich první pražský koncert Josef Sedloň, Jana Kománková, DJ Tall, Štěpán Dlouhý a Jakub Skalický.
 
Kdo nevěří, ať tam běží," říká se. V případě skupiny Bauchklang to platí zaručeně. Na jejich poslední pražský koncert vzpomínají Josef Sedloň (Radio 1), režisér Paskvilu Jakub Skalický, šéfredaktorka časopisu Report Jana Kománková, DJ Tall a bývalý šéfredaktor XMAGu a dnes PR manažer firmy Key production Štěpán Dlouhý.


Bauchklang v Praze. Co první tě se ti vybaví?


Josef Sedloň: Rakouská parta maníků, která umí udělat jakýkoliv nástroj na pusu. Beatbox kapela, accapela tracky, které ale nezní jako accapela.-)

Jana Kománková: Hurá!

Štěpán Dlouhý: Tentokrát určitě nedorazím pozdě ani o minutu!

Jakub Skalický: Německé sousloví „Stimmt? Absolut!“, padnuvší při západu slunce na střeše Akropole. Milí lidé.

DJ Tall: Že jsem je v Praze 2x neviděl, jednou jsem se nedostal z časových důvodů a podruhé to nevyšlo jim...

Jak vzpomínáš na jejich zatím první a poslední koncert, který proběhl před dvěma lety v Paláci Akropolis?

Jakub Skalický: Moc rád. My to točili pro Paskvil a notně si to užili. Hudebně i lidsky. Spojováky do dílu s Bauchklang jsme dělali asi týden nebo dva před samotným vystoupením. A já si tenkrát vymyslel, že pojedeme na vodu. Lužnice byla rozvodněná a my měli na palubě techniku za milion. To pak kontrujete, jak o život...

Josef Sedloň: Byl to prostě zážitek, který se jen tak nevidí, naposledy mě takto uchvátil snad jen beatbox na koncertě DJ Vadima. Dokonalost, před kterou smekám...

Jana Kománková: Nebyla jsem na něm, ale jejich koncert v Liberci a pár let předtím ve Francii na mě zapůsobily velmi. Už se těším na to, jak budou zníte teď (jejich sestava se průběžně trochu mění, takže se pořád děje něco nového).

DJ Tall: Jako náhradu jsem si je dal na festivalu Europawox ve Francii v loňském roce. To co jsem o nich slyšel byl jen zlomek toho co jsem viděl... na dobrém zvuku to byla dokonalá masáž žaludku a uší. Takové basy se jen tak neslyší a hlavně nevidí. Dokonalá souhra zvuků a rytmů a k tomu zpěv míchaný s rapem. Výsledek je čistá energie, která vás pěkně obalí a pohazuje v rytmu po sále a vy si při tom říkáte „...ale já normálně netančím“.

Štěpán Dlouhý: Hlavním dojmem mimo ohromení bylo podezření, že tak našláplou muziku nikdo nemůže zahrát jen pomocí vlastní pusy a že se někde v zákulisí schovává chlapík se samplerem. Ale není to tak, tihle kluci předvádí doslova neuvěřitelnou show a zdaleka nejde jen o nějakou „hlasovou gymnastiku“. Jejich skladby jsou skutečně propracované a fungují nejen živě, ale i samy o sobě.

 
V Praze vystoupí Bauchklang, držitelé rakouských Grammy Vstupenky na Conference jsou již v prodeji Conference - staro-nová klubovka opět na scéně

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Bauchklang v Praze: Noc dlouhých krků
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016