PARTYINFO

 

CONFERENCE - WELCOME TO THE FREAKSHOW

Datum konání:
26.05.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Krafty Kuts (UK), Ghonzales, Josef Sedloň, Philip TBC
Live:
Bauchklang (AT)
Info:
http://www.cnfrnc.cz
Popis:
vstup 490 předprodej techno.cz, na místě 550 Kč
Line-up:
21:00 - 23:00 Ghonzales
23:00 - 00:30 Bauchklang Live!
00:30 - 02:30 Krafty Kuts
02:30 - 03:45 Philip TBC
03:45 - 05:00 Josef Sedloň
 
 
 
Jak bude probíhat sobotní Conference v Abatonu?
Rozhovor s Philipem TBC a Ghonzalesem ke Conferenci
Ghonzales a Philip TBC jsou známí hlavně coby drumandbassoví DJové, ale jejich stylový rozsah je mnohem širší a rádi si zahrají například breakbeat nebo hip-hop. Společně je uslyšíme příští víkend na akci Conference po boku Krafty Kutse a rakouských Bauchklang. Přečtěte si s nimi aktuální rozhovor.
 
Co je nového v tvém uměleckém životě?

Phillip TBC: No tak předně jsem si pořídil Serato, takže moje dj-ské možnosti se opět rozšířily a pomalu dávám do kupy novou show. Dost věcí si připravuju specielně pro hraní ze Serata, různý smyčky a zvuky pro scratchovaní a tak nějak se to celý snažím zkompletovat, aby to mělo hlavu a patu. Zatím to ale bohužel nemám hotové, protože aktivit je moc a času máloΛ Každopádně makám teď celkem intenzivně na několika novejch skladbách a některé určitě zazní i na Conferenci. Jde to pomalu a těžko, ale už se alespoň trošku blížím mým představám o zvuku.

DJ Ghonzales: Pravděpodobně brzy přejdu na digital…

Za pár dní hraješ na nové klubovce Conference, na které vystoupí i DJ Krafty Kuts. Co si o ně myslíš?

DJ Ghonzales: Kruftyho neznám osobně, minulý měsíc jsem s ním dělal telefonický rozhovor, při kterém na mě udělal dojem nenamyšleného pohodáře. Snad se nepletu. A jeho hudební skills? Asi netřeba komentovat.

Phillip TBC: Měl jsem tu možnost s ním už jednou nebo dvakrát hrát a musím říci, že to pokaždé bylo fajn. Mám rád djs, kteří se nevěnují striktně jen jednomu stylu a to je přesně on. Člověk, který je schopný v jednom setu zahrát několik poloh breakbeatu, hiphopu a dnb, proložit to několika legendárníma oldschoolama a ještě do toho scratchovat a dělat různé vychytávky. Krafty Kuts je v podstatě moje představa o kvalitním dj-ovi, i když né vše co dělá se mi líbí.

Krafty nejdřív sbíral ostruhu jako DJ, debutová deska mu vyšla až loni. Líbí se ti, hraješ z ní něco?

DJ Ghonzales: Freakshow si občas pustím, víc mě na desce zajímají funkové a hip hopové prvky, než breakbeat. Zatím jsem z ní nic nehrál, třeba to na Conferenci napravím.

Phillip TBC: Jo deska se mi líbí, ale spíš na poslech než na hraní. Pro mě je to místy už moc funky, což samozřejmě není na škodu, ale já se pohybuju v trošku jinejch vodách. Z jeho debutu hraju asi jednu nebo dvě věci.

Krafty na fanoušky breakbeatu nastoupí až po koncertě skupiny Bauchklang. Viděl jsi někdy tento projekt a co mu říkáš?

Phillip TBC:
Bohužel jsem ho neviděl na živo, ale slyšel jsem jejich desku a ta se mi celkem líbila. V kazdym případě je to hodně originální projekt a myslím, že rozhodně stojí za to ho vidět. Já si to rozhodně ujít nenechám.

DJ Ghonzales: Bauchklang jsem neviděl, ale již brzy uvidím:)) Zatím jsem slyšel jen samou chválu, těším se na ně.

Breakbeat se v Česku celkem dlouho potýkal s menším zájmem publika, přestože se u nás koná řada zajímavých parties už několik let. Plnit kluby začal až relativně nedávno. Jak si to vysvětluješ?

Phillip TBC:
Jo tak kdybych na tuhle otázku znal odpověď, asi bych s tím už dávno něco udělal. Bohužel pro to nemám žádné rozumné vysvětlení, než že je to normální vývoj, kterým si asi musí projít každý styl. Musím ale říci, že je to teď s breakbeatem trošku lepší, ale furt to není žádná sláva. Mimo Prahu se toho v podstatě moc neděje, až na občasné výjimky v Brně. Ale snad už se blýská na lepší časy:).

DJ Ghonzales: Upřímně řečeno, do klasického breakbeatu jsem nikdy nezabředl natolik, abych to mohl posoudit. Ať je breakbeat trpělivý, třeba ho zlaté časy teprve čekají….?

Jaké další zajímavé hraní tě po Conferenci čeká?

Phillip TBC:
Tak hned další víkend hraju opět v Abatonu na akci se Subfocusem a pak už pomalu začnou open airy a na to se moc těším. Každopádně kdyby někoho zajímalo kde budu hrát najde to na mejch stránkách www.philiptbc.com nebo www.myspace.com/djphiliptbc. Samozřejmě je tam ke stažení i spousta mojí hudby, takže check it baby:).

DJ Ghonzales: Hraní pár je, nejzajímavější den před Conferencí – Solid Steel s Herbaliser DJs v Radosti FX.
 
Profil Krafty Kutse headlinera květnové Conference Osobnosti o Bauchklang: "Je to zážitek, který se jen tak nevidí.." V Praze vystoupí Bauchklang, držitelé rakouských Grammy Vstupenky na Conference jsou již v prodeji Conference - staro-nová klubovka opět na scéně

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Bauchklang v Praze: Noc dlouhých krků
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016