PARTYINFO

 

CONFERENCE - WELCOME TO THE FREAKSHOW

Datum konání:
26.05.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Krafty Kuts (UK), Ghonzales, Josef Sedloň, Philip TBC
Live:
Bauchklang (AT)
Info:
http://www.cnfrnc.cz
Popis:
vstup 490 předprodej techno.cz, na místě 550 Kč
Line-up:
21:00 - 23:00 Ghonzales
23:00 - 00:30 Bauchklang Live!
00:30 - 02:30 Krafty Kuts
02:30 - 03:45 Philip TBC
03:45 - 05:00 Josef Sedloň
 
 
 
Jak bude probíhat sobotní Conference v Abatonu? Rozhovor s Philipem TBC a Ghonzalesem ke Conferenci Profil Krafty Kutse headlinera květnové Conference Osobnosti o Bauchklang: "Je to zážitek, který se jen tak nevidí.."
V Praze vystoupí Bauchklang, držitelé rakouských Grammy
 
 
Skupina Bauchklang působí jako zjevení. Během jejich strhující, téměř devadesáti minutové show, nabízí celou řadu originálních zvuků, ale žádný hudební nástroj ani počítač. Koncem května vystoupí v Praze. Držitelé dvou "rakouských Grammy" českým fanouškům zahrají materiál z nové desky. Šestice hudebníků žádné klasické hudební nástroje nepoužívá. Vystačí si s hlasy, kterými plnohodnotně zastoupí syntetizátory, bicí, kytary, basy, perkuse a další nástroje.

Skupina  sama sebe označuje jako vocal groove project. Zformovala se v roce 1996 při zkoušení muzikálu Jesus Christ Superstar kolem pozdějšího frontmana projektu Andreasa Fraenzela. V jejich hudbě se mísí mnoho zdánlivě neslučitelných hudebních prvků, například hip hop, raggae, trance, drum´n´bass, folk, ethno, ale i ambient.

V Praze zahrají skladby z nové desku, která bude vydána na podzim. "Už se těšíme, jak si v Praze vyzkoušíme, jestli fungují," řekl časopisu Filter hlavní zpěvák Bauchklang Andreas Fraenzel. Bauchklang zatím vydali dvě alba. První - Jamzero - v roce 2001, druhé -  Many People - o čtyři roky později.

Od začátku na sebe originální seskupení vokalistů vztahovalo pozornost hudebních fajnšmekrů. Uznání odborníků se dostavilo v roce 2001, kdy získali cenu Youngster of Arts Europe, kterou se mimochodem pyšní například i operní diva Magdaléna Kožená. To už o Bauchklang mluvilo celé Rakousko a měli za sebou také řadu zahraničních zkušeností.

Dosavadní vrchol jejich kariéry se dostavil v roce 2004. Bauchklang proměnili obě nominace na ceny Amadeus v kategoriích Skupina roku a Alternativní počin roku. Amadeus je rakouská obdoba amerických hudebních cen Grammy.

V Praze seskupení ve složení Andreas Fraenzl, Gerald Huber, Karl Schrumpf, Alex Boeck, Pollard Berrier, Philipp Sageder koncertuje už po druhé. Premiéru si odbyli před dvěma lety před vyprodaným Palácem Akropolis. V sobotu 26. května se do Prahy vrátí, tentokrát je čeká koncert v Abatonu na nové klubové noci s názvem Conference.

Po jejich vystoupení bude připraven set DJ Krafty Kutse, jednoho z nejrespektovanějších dýdžejů světa hudebního stylu breakbeat a předních zástupců domácí elektronické scény.




 
Vstupenky na Conference jsou již v prodeji Conference - staro-nová klubovka opět na scéně

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Bauchklang v Praze: Noc dlouhých krků
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016