PARTYINFO

 

ELECTRONIC BEATS CLUB TOUR

Datum konání:
26.05.2007 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Josef Sedloň, Katcha, Bassline Smith (uk)
Live:
Ohm Square, N.O.H.A.
Info:
http://www.electronicbeats.cz...
Popis:
start 20:00
Line-up:
20:30 DJ Jan2
22:15 Ohm Square
23:15 DJ Jan2
23:30 N.O.H.A.
01:00 DJ Bassline Smith
03:00 DJ Katcha
05:00 konec
 
 
'electronic beats club tour' pokračuje v Ostravě
 
 
Už ve čtvrtek 24. května začne v pražském Lucerna Music Baru třídenní 'electronic beats club tour', která bude pokračovat 25. května v brněnské Flédě a 26. května v ostravském klubu Fabric. Kosmopolitní skupina N.O.H.A. vystoupila s velkým úspěchem na loňském festivalu 'electronic beats' a tentokrát představí v rámci 'electronic beats club tour' naprosto aktuální repertoár z desky Dive in Your Life, která vychází v květnu na labelu Unique. Druhou kapelou tohoto turné jsou Ohm Square, kteří na novém albu právě pracují, a poprvé tak na veřejnosti odehrají některé úplně nové skladby.

Klubové noci budou po koncertních vystoupeních pokračovat Djským setem britského drum‘n‘bassového průkopníka Simona Basslina Smithe, nebudou chybět ani Djs Josef Sedloň, Katcha nebo Jan2. ‘electronic beats‘ je trendový program společnosti T-Mobile zaměřující se na propojení zábavy, technologií a komunikace. V loňském roce zavítal poprvé do České republiky a letos se fanoušci mohou těšit na spoustu lokálních i mezinárodních akcí 'electronic beats' .

Vstupenky na 'electronic beats club tour' lze koupit v síti Ticketpro za cenu 240,- Kč do Lucerna Music Baru, 190,- Kč do klubu Fléda a 150,- Kč do klubu Fabric.



Národnost pro nás žádnou roli nehraje - Rozhovor s Phillipem Nohou (N.O.H.A. - Noise of Human Art)

Nadnárodní formace N.O.H.A, která v minulém roce slavila úspěchy na říjnovém festivalu ‘electronic beats‘, vydává nové album Dive in Your Life a vyráží na ‘electronic beats club tour‘ po českých a moravských metropolích. Zeptali jsem se Phillipa Nohy, saxofonisty a zakládajícího člena Noise of Human Art. Složení N.O.H.A. je vskutku národnostně pestré: zpěvačka Minerva Diaz Perez je Španělka, rapper Chevy z New Yorku, klávesista Jochen Eickenberg je Němec a ty - původem z Prahy.

Mohl bys vysvětlit, kde jste se potkali? Jak jste se dali dohromady?

Celá kapela vznikla v Kolíně nad Rýnem poté, co jsem se vrátil z Londýna. Vznikali jsme postupně, nejdříve instrumentálně. Pomohla nám, jak už to mezi hudebníky bývá, doporučení jiných kolegů. Pořádali jsme taky jam sessions, na kterých jsme se snažili vzájemně propojit.

Byl to záměr postavit multikulturní soubor, chtěli jste docílit “world music zvuku“?

Dát dohromady multikulturní soubor záměr určitě nebyl. Národnost pro nás žádnou roli nehraje. Důležité je mít stejnou hudební vizi, vnímat hudbu podobným způsobem. Domluvit se na tom, jak má nová N.O.H.A. znít, bylo to, na co jsme se zaměřili. Najít lidi, kteří to slyší podobně jako my.

Vaše čtvrtá deska Dive in Your Life zatím vyšla v zahraničí, vyjde i na nějaké české značce?

Pikantní je, že naše deska vyšla skoro na všech kontinentech, ale zrovna v Čechách bohužel zatím ne. Vzniklo nějaké nedorozumění mezi našim labelem Unique a českou značkou, na které mělo album vyjít. Věřím, že to dobře dopadne, zatím se tedy na tom pracuje.

Deska je různorodá – španělské písně, drum’n’bassový podklad nebo rappování. Kde a jak dlouho vznikala?

Je pravda, že Minerva na nové desce zpívá většinou španělsky. Je tam hodně drum’n‘bassových prvků smíchaných se španělským folklorem. Samozřejmě jsou tam i Chevyho rappové pasáže. Zárodek asi poloviny skladeb jsem napsal na chalupě u mých rodičů v Kacově. Tamní příroda je pro mě velká inspirace. Potom jsme to nahrávali v našem studiu v Kolíně. Myslím, že Dive in Your Life, je album, kde jsou skladby celé emocionální škály od těch veselých až po melancholické.

V minulém roce jste mimo jiné vystupovali i v rámci ‘electronic beats‘, letos vystoupíte dokonce ve třech českých městech. Budete vystupovat i jinde v Evropě?

Kromě ‘electronic beats club tour‘ v Čechách, budeme hrát také v Amsterodamu, Novém Sadu (Srbsko), na Sudoeste Festivalu v Portugalsku, v Norimberku na Brüecken Festivalu a v Almerii ve Španělsku. Kompletní koncertní údaje si můžou zájemci najít na našich stránkách www.planet-noha.com a na www.myspace.com/planetnoha.

Nežiješ v Čechách, přesto sleduješ českou hudební scénu, zaujaly tě nějaké projekty?

Českou hudební scénu sleduju hlavně prostřednictvím myspacu. V poslední době mě zaujaly projekty, které podle mě dělají svěží věci jako např.: BT´n´J, Le Pneumatiq, Dj Katcha. Nadchlo mě i seskupení Shadowbox.

Mimochodem, co říkáš myspacu (www.myspace.com)?

Je to neuvěřitelné, co se tam dá všechno najít. Myspace je přesně to, co undergroundové seskupení potřebují!!!

Děkujeme za rozhovor.

Ukázku z nového alba skupiny si můžete poslechnout i na stránkách www.electronicbeats.cz.




Zatím na nás pořád totiž muzika funguje - Rozhovor s Janem Čechtickým alias Janem2 z Ohm Square

Pamětníci na českých klubových pódiích se vrací. Co můžeme čekat od jejich nového alba? Proč by se měli jmenovat Ohm Triangl? Nejen odpovědi na tyto otázky se dozvíte v následujícím rozhovoru.


Vracíte se po čase, který jste věnovali producentské a jiné činnosti, s novou deskou. Jaké bude složení Ohm Square, došlo k nějakým personálním změnám?

K personálním změnám došlo. V průběhu nahrávání se nás rozhodl opustit Dušan Only One. Zůstalo po něm ale spousta práce. Na desce vyjdou 2 skladby, na jejichž vzniku měl s Charlie největší podíl. Vlastně bychom se teď měli jmenovat Ohm Triangl.

Je nějaký výrazný odklon od vaší dosavadní tvorby? Můžeš nám trochu přiblížit, co na desce uslyšíme?

Odkláníme se každým albem. Oproti minulé desce, kde jsme se snažili najít univerzálně originální identifikovatelný pop sound a trošku jsme se na něm zasekli (5 let), jsme to tentokrát zkrátili na rok a půl. Výsledkem by měla být poměrně taneční alternativně popová deska s pokud možno originálním zvukem a i verbální výpovědní hodnotou.

Po ‘electronic beats club tour‘ nás čeká léto, uslyšíme vás na nějakých letních festivalech? Nějakých se zúčastníme, nejbližší je 1. června v Třebíči a pak tuším 30. června v Mariánských lázních.

Jaké nové projekty vás na české scéně zaujaly?

Líbí se nám kde co z československé alternativní a elektronické scény (na našem novém albu uslyšíte například Jesuse či Lucy Fillery (cellistka z ex Deep Sweden). Náš záběr je velmi široký, zatím na nás pořád totiž muzika funguje.

Děkujeme za rozhovor.


Více informací na: www.electronicbeats.cz
‘electronic beats’ – je trendový program společnosti T-Mobile zaměřený na propojení zábavy, moderních technologií a komunikace. V posledních šesti letech proběhlo v rámci tohoto programu mnoho akcí a aktivit zaměřených na elektronickou hudbu, její fanoušky a s ní související životní styl. Aktivity ‚electronic beats‘ zahrnují například časopis ‘electronic beats’, DVD magazín ‘Slices‘, webové stránky, módní kolekci oblečení, marketingovou spolupráci s výrobci mobilních telefonů a samozřejmě šňůru festivalů a klubových akcí po celé Evropě.

Předprodej 'electronic beats club tour'
Praha
Ticketpro, pokladna Lucerna Music Bar: 240,- Kč, na místě: 280,- Kč
Brno
Ticketpro, Fléda Bar, Indies, DPzl, Volf Music: 190,- Kč, na místě: 240,- Kč
Ostrava
Ticketpro, Městské informační centrum, klub Fabric: 150,- Kč, na místě: 200,- Kč
 
Electronic Beats club tour

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016