PARTYINFO

 

MECCAMIX WITH SOUND CONDUCTERZ

Datum konání:
25.05.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Jolyon Petch, Marty Crow, Selectro, Kuba Soulcheck
Popis:
start 22:00, vstup 250/290 czk
 
 
Meccamix se Sound Conducterz už zítra Jolyon Petch nabízí své sety ke stažení
Sound Conducterz příští pátek v Mecce + soutěž
Jako hlavní host chystaného Meccamixu se poprvé v Čechách představí známý novozélandský DJ a producent - Jolyon Petch, kterého můžete spíše znát pod producentským pseudonymem Sound Conducterz. Nejen o něm, ale i o nám vzdálené novozélandské taneční scéně je tento aktuální rozhovor..
 

Můžeš nám říct něco o tom, jak jsi vlastně začal s hraním?

Moje hudební začátky jsou spjaté s bicími. Hrál jsem v několika kapelách až jsem nakonec zakotvil v jedné, se kterou jsem strávil 5 let. I když to byla úžasná část mého života, na kterou nikdy nezapomenu, vadilo mi stálé handrkování se o tom, kam by měla kapela dál směřovat, co bychom měli hrát, a tak jsem se rozhodl osamostatnit a DJing mi byl sympatický mimo jiné také také tím, že DJ je pánem svého osudu. Nezapomenu na první párty, kde jsem poprvé vystupoval jako "profesionální" DJ. Bylo to na Goot Island na party Astral Vibrations, kterou jsem pořádal spolu se svými přáteli a kupodivu na ní přišlo kolem 800 lidí. Nechali jsme vytisknout několik tisíc letáků a hráli jsme psy trance a drum'n'bass. Užíval jsem si mixování, a to až do chvíle, dokud za mnou nepřišlo několik známých, vzali si mě stranou a řekli mi, že bych mohl začít konečně mixovat a přestat pouštět desky. Tak to všechno začalo..

Jak si myslíš, že se taneční scéna změnila od doby kdy jsi začínal?

To je dobrá otázka. Jsem vděčný za to, že se mi dostalo zasvěcení do všech zákoutí novozélandské taneční scény a od dob kdy jsem začal, jsem byl svědkem mnoha vrcholů i pádů. Zprvu se chodilo se do klubů jako Bocio, Jones, Bed, Kiss, Sinners, Voyager, Calibre, Feel Bar, Angel či Hercog daleko dříve než je tomu dnes. Pamatuji si, že jsem úplně běžně vídával dlouhé fronty třeba před klubem Bed už kolem desáté, v současnosti se chodí v Aucklandu daleko později. V průběhu devadesátých let, jak se vyvíjely další taneční styly, se několik skvělých klubů bohužel zavřelo, jiné se zase otevřely. Určitě se toho změnilo dost..

Co si myslíš, že dělá dobrou party?

Party jsem pořádal neustále v průběhu svojí více než desetileté djské kariéry a za tu dobu jsem viděl věci, které fungují a které ne. Všechno záleží na cílové skupině, na kterou se zaměříš a pro kterou děláš marketing dané akce. Uvedu jako příklad třeba mojí novou party Glamour v Auckladském klubu ToTo. Zaměřujeme se na starší, vyzrálejší publikum a k tomu jsme zvolili luxusní, zcela nový prostor. Limitujeme počet prodaných vstupenek, abychom lidem zajistili skutečný komfort uvnitř. Line-up složený z nejlepších novozélandských DJs považuji za základ, to je naprostá samozřejmost a k tomu máme ještě živé hudebníky, aby lidi trochu vytrhli ze stereotypu klasické house party a obohatili tím celkový zážitek. Jsem přesvědčen, že dárky pro lidi, kteří přijdou na akci dříve, aby ji tím podpořili, jsou rovněž dobrá věc. Proto máme pro prvních 100 platících připraveny panáky tequily, samply kapesních balení parfémů a vždycky nová edice mixovaných CD. Všechny tyto věci lidem připomínají jejich oblíbenou party, a to je to, co z ní dělá podařenou a úspěšnou akci.

Co si myslíš o rivalitě mezi promotéry?

Já za tím spíše vidím nedostatek komunikace mezi některými promotéry, která pak vede k tomu, že jsou akce soupeřící o příznivce ve stejný večer.

Řekni nám něco o Sound Conducterz.

Sound Conducterz je producentská dvojka, kterou tvořím já a můj kolega Luke Tomes. Společně tvoříme house music již déle než dva roky a za tu dobu se nám dostalo již několika poct v zámoří od superstar DJů, kteří již naše skladby hráli. Byli jsme požádáni světovým top producentem Stonebridgem, abychom zremixovali jeho novou skladbu pro jeho label Stoneyboy. Také jsme dokončili remix novozélandské kapely Stellar, pro náš nový singl Hold Your Head Up jsme našli úžasnou vokalistku Mereniu a skladbu jsme nahráli v nahrávacím studiu Ministry of Sound v Sydney.

Jak se těšíš do Prahy na svoji premiéru v ČR?

O Praze jsem slyšel mnoho a o party scéně u vás taky, už se nemůžu se dočkat!

 
Novozélandský projekt Sound Conducterz na květnovém Meccamixu

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016