PARTYINFO

 

ULTIMA

Datum konání:
25.05.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Cristian Varela (spain), Agent (kne´deep), Džejár (dc promo), Sidecar (roxy booking)

2nd stage - Sanny, Biscuit
Popis:
start 22:00, vstup 250/300 czk
 
 
Kdo je Christian Varela ?
Že vám jméno headlinera Ultimy nic neříká? Přečtěte si o nejdůežitějších momentech jeho djsko-producentské karéry..
 
Kdo je Cristian Varela - www.cristianvarela.com

Cristian Varela a.k.a Chris Vareland, Carlos Duran je mezinárodně uznávaný DJ, jeden z nejcharismatičtějších umělců na techno scéně. Jeho vynikající sety ze 3 nebo 4 gramofonů a live acty jsou nezapomenutelný zážitek. Christian se představil v předních světových klubech od Tokya po Sao Paulo (Ultimate Base London, Maniac Love Tokyo, Spectrum Frankfurt, Florida 135 Španělsko …), a také na proslulých festivalech jako Love Parade (Berlin), Techno Parade (Paris), I Love Techno (Belgie), Nature One (Německo) a mnoha dalších.



Cristian se narodil v umělecké rodině. Jeho otec byl herec ve španělském národním divadle a matka vyučovala balet., takže Cristian byl již od útlého dětství v každodenním kontaktu s hudbou, což mu dalo výborné podmínky pro to, aby si vybral styl, který ho baví nejvíce a začal na sobě pracovat. Původně začal už jako devítiletý chlapec hrát na piano a v té době se mu také podařilo složit svoji první hudební kompozici. Již tehdy zaznamenal výborný ohlas především od lidí z divadla, ve kterém jeho otec hrával. Některé Christianovi práce se později hrávali v některých divadelních hrách, což znamenalo začátek Cristianovi hudební kariéry.

Někde kolem roku 1990 Cristian začíná pomalu pronikat do elektronické hudby. V té době se mu nejvíce zalíbily kultovní kapely Kraftwerk, Front 242, Niter Ebb či Depeche Mode. Elektronika ho doslova uchvátila a začal se svými prvními kompozicemi v tomto stylu. Z piana přesedlal na různé synthetizéry, drum machines a efektové jednotky, což pro něho byly úplně nové věci v porovnání s předchozími zkušenostmi v klasické hudbě, kdy hrál pouze na klavír. Jeho první trrack Intruder, který složil pro jeden španělský festival zaznamenal výborný ohlas, což mu dalo obrovskou energii do další hudební práce. V roce 1992 přichází jeho první residentura v klubu Porche, kde se v té době hrál především EBM a Elektro. O několik měsíců později následovala další residentura, tentokrát ve velmi populárním undergroundovém klubu Attica. Hudební produkce v tomto klubu, už se nesoustředila pouze na EBM či elektro, ale také ambient, house, techno. Někdy kolem roku 1994 zakládá vlastní klubovou noc Epsilon Session v madridském klubu Aire a v témže roce také vyhrává cenu pro nejlepšího španělského techno DJ.



Christianova pozice na techno scéně začíná velmi rychle sílit, což mu přináší spousty nových nabídek k hraní nejen po celém Španělsku, ale také v dalších městech Evropy a celého světa. V roce 1995 následuje kontrakt se španělským Sony Music Entertainment a vychází mu singly Two spirits (1995) a IL.T.E.C.S (1996). V té době se díky Sony Music dostává ke spolupráci s kultovními jmény elektronické hudby Jean Michelle Jarre, Culture Beat či Apollo 13 a také přijímá nabídku k remixu od Chrise Liberatora, v té době nejznámějšího anglického DJ. Cristian pro něj udělal nový kabát k tracku Two spirits in one pro label Stay Up Forever. Deska zaznamenala velký ohlas a na určitou dobu se dokonce umístila mezi nejhranějšími na anglických radiích. O pár měsíců později přichází nabídka na další singly pro jedny z nejdůležitějších techno labelů Primate, Primevil, Planet Vision, Session a remixy pro lidi jako SpeedyJ, Ben Sims, Marco Bailey či Gayle San.

Není pochyb o tom, že v této době se již Cristian stal důležitou postavou scény, která má možnost studiovou produkcí a DJingem určovat budoucí směr na techno scéně. V rozpisu jeho hraní již stěží najdete volné termíny. Cristian vyráží na tour po státech jako Brazílie, USA, Japonsko, Kolumbie a Kanada a je také velmi zaneprázdněn se svojí novou live show, do které zapojuje další hudebníky, především perkusionisty. Přibývají další hraní na festivalech I Love Techno, Awakanenings či Liberty One a Cristian má možnost si poprvé zahrát vedle ikon techno scény, jako Sven Vath, Ritchie Hawtin, Carl Cox, Dave Clarke či Marco Bailey. Právě společně s Marco Bailey zakládají label Pornographic, který kromě vydávání osvědčených jmen dává prostor novým nastupujícím talentům.
 
Stáhněte si set Cristiana Varely Cristian Valera míří do Roxy na Ultimu

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016