PARTYINFO

 

SMASH

Datum konání:
12.05.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Medooza (ch), Machine Funck, Keygen Kaotic (fr), Bosch-k, Fedor (sk), Peyo, guest
Live:
Midi Lidi, Cosmopunk, Los Fishos Acidos feat. Mr. Drak (kytara) & Fila (pozoun)
Info:
http://machinefunck.info...
Popis:
start 20:00, vstup do 22:00 60 czk, poté 90 czk
Line-up:
electrofunk stage:

21:00 – 23:00 Medooza - exclusive electronica & listening set
23:00 – 00:30 Cosmopunk live band
00:30 – 02:00 Medooza – electro set
02:00 – 03:30 Midi Lidi live band
03:30 – 05:00 Machine Funck
05:00 – ??:?? global ping pong

colours of DB stage:

21:00 – 22:30 Boshka
22:30 – 00:00 Fedor
00:00 – 01:30 Los Fishos Acidos live feat. Mr. Drak (kytara) & Fila (pozoun)
01:30 – 03:00 Keygen Kaotic
03:00 – 04:00 Peyo
04:00 – ??:?? + special surprice guest

 
 
Machine Funck uvádí další Smash! v Crossu
Hudebně výživná klubovka Smash! proběhne v pražském Crossu už popáté. Na sobotní večer jsou na programu živá vystoupení projektů Midi Lidi, Cosmopunk a Los Fishos Acidos s hosty. Kromě toho samozřejmě celá řada DJů v čele s hostitely Nailerem a Abuem. Doporučujeme!
 
Před mnoha a mnoha lety přišel člověk s hudbou, aby rozproudil svou krev a povznesl mysl. S postupem času byla stále věrnější obrazem a dokonalejší zvukem, takže nezůstala skryta před chamtivým okem impéria, které začalo ty nejlepší lákat s pomocí posledních výdobytků techniky. Pokrok si ale vyžádal svou daň a spousta chrabrých hudebníků vzdala a pošlapala své ideály po pádu do osidel hudebního impéria. Když vše se v niveč obracet začalo, skryty před hrozbou úpadku začaly se ozývat vyslanci po celém světě rozesetých pevností svobodných muzikantů.

Dnes se celá mainstreamová armáda impéria třese před vyslanci rebelů. Jejich nezničitelnou zbraní je neotřesitelná víra ve smysl svých činů a hudebních počinů. Jejich odpor nebude nikdy zlomen, ba naopak! Mainstreamové impérium stojící na stáncích neřesti a konzumu se nachýlí a zatřese při každém dalším útoku zvukových rebelů. Ať je provází síla aneb…žádné s*aní!

Diverzní jednotka EF-1 páté Smash eskadry je připravena:

Zvuková nenásilnost, přátelskost a jednoduchost na pozadí existencionálních textů. Někdy stačí být ve správný čas na správném místě a nutno dodat, že přesně takovýhle projekt s vymakanou a dotaženou koncepcí u nás rozhodně chyběl. Tři hudebníci na pódiu, jeden videoartista skryt. Dva laptopy, jeden analogový moog a midi bicí. Projekce. Žádná světla. Electro. Veselé i smutné zpěvy. V poslední době i tanec a nečekané synchronizované choreografie s vtahujícím a zároveň pitomým účinkem. Nebudem dál napínat, potlesk pro Midi Lidi, agenty v bílém:

Petr Marek (programing, synth, vocal)
Markéta Lisá (programing, synth, vocal)
Prokop Holoubek (drumpads, synth, klarinet, guitar, vocal)
Filip Cenek, Magdalena Hrubá, VJ Kolouch - vizualizace

Hmm, takovejch lidí, ale „role v kapele“ celkem easy - Markéta barvy, Petr struktury, Prokop život. Čili: Markéta se nejvíce baví vyráběním zvuků, Petr je "písňový dramaturg" plus píše texty a Prokop písně zlidšťuje hraním na živé nástroje. Stylově se pohybují na hranách elektro/experimental/IDM a to ve velmi tanečním a energickém mixu. Při živém hraní doplňují vystoupení videomágové Filip Cenek, Magdalena Hrubá a VJ Kolouch, patřící mezi etablované české vizuální umělce. Žhavou aktualitkou je vydání debutového dlouhohrajícího alba Čekání na robota na labelu Xproduction (1.5.07) . Na remixech k této desce pracuje např. jejich kámoš z dojčlandu Miwon (CCO rec.), Moimir z Nihilistů, atd. Oproti demu, které Miďáci poskytli zcela zdarma na svém webu, zmizely dlouhé instrumentální plochy a přibyly hity. Dva songy pryč, pět nových, nové verze těch nejoblíbenějších – suma sumárum třináct písní, lepší zvuk a nové zpěvy – české zpěvy. I když jsou midi, maj rádi, když se zpívá o něčem. Je vám jasný, že se tady nebavíme o žádnejch prvotinách v plenkách? Naopak! O materiálů rok naživo testovaném na koncertech a následně vytvarovaném přímo podle reakcí publika.

www.myspace.com/midilidi
www.unarclub.cz


Každý z nás se tak trošku vrtá ve vesmírných záležitostech UFO, magie a tak, co? Seskupení Cosmopunk vstřebává různý odpad z kosmického prostoru za účelem naladění posluchačů na stejné frequence, které mají za úkol rozhýbat nejen těla, ale i rozpoložení myslí. Kosmično se odráží i v textech a muzice...a „to“ zprofanovaný punk? „Hlásíme se ke kyberpunkové kultuře, která nás ovlivnila už od školního věku! Takže doufám, že klasický punkeři časem pochopí, že od nás neuslyší žádný kytarový nářezy:)“ Jihlavská bandička se vzory jako Prodigy, Freestylers, Orbital nebo The Orb se snaží o u nás nezvyklé pojetí elektronicko-taneční muziky s prvky experimentu a minimalismu. Současnou sestavu tvoří Ferda (bicí), Linda (baskytara), Phaces (synth, sampler) a Marketa (vokals), ale na sobotním XXX dodá jejich skladbám ještě větší náboj spešl host - MC Skiver z kapely U-Prag. Připoutat! Startujeme let do neznámých hudebních galaxií...

www.myspace.com/cosmopunkr
www.jihlava-underground.com/cosmopunk


Poctivá medůza má místo vlasů hady, její krev je jedovatá kyselina a kdo se na ní podívá, na místě zkamení! Člověk by skoro řekl, že seznamka s takovou slečnou by asi nebyla žádná sranda, jenže opak je pravdou. Tahle Medooza na nás vybafla na fóru v rámci jedné electro seance na níže uvedeném inet rádiu a pozor – česky:) ! Objevuje se totiž občas v Plzni, kde má příbuzné, ale tentokrát se prý těší spíš do Crossu. Před deseti lety začala „jen tak pro sebe“ sbírat oblíbené desky ze škatulek techno, electro a electronica, které na párty postrádala. Holka to moc dlouho nevydržela, po roce koupila gramce a už to jelo. Před pár lety se stala součástí labelu Mercurochrome, s deskama objela Švýcarsko, Berlín, Londýn nebo Gent a zahrála si borci typu Tarrida, Lidell, Subhead nebo starým známým Cursor_Minerem. Poslední tři roky je snad úplně posedlá temnými electrobreaky. Její sety s gustem oblizují apokalyptické plameny a do tance diktuje hrubá electro basa. Oblíbenou muziku navíc sama i prostřednictvím zajímavých hostů propaguje ve vlastních show na inet rádiích.

www.myspace.com/medooza
www.nimmen.com
www.frequencyradio.org/
www.globalfunkradio.com/

















Na MachineFunck samozřejmě nic zajímavého není! To svoje "jiný" electro už zahráli skoro ve všech koutech ČR a všude se cpou – počínaje letošními festivaly Rokolectiv (RO) a Wilsonic (SK), přes Summer of Love či audiovizuální počiny v Akropoli až po audiofilní mejdany v Crossu nebo remixování živého radiového přenosu pro Český rozhlas. Koho to dneska zajímá, že ano? Navíc už prý ani nehrajou v prostěradlech…
machinefunck.info/smash

Diverzní jednotka DB-2 páté Smash eskadry je připravena:

Los Fishos Acidos je uskupení jednoho slavného Jihoamerického dje Fisa 2342 a dvou lepičů plakátů. Kromě mnoha hraních po Evropě a za Velkou louží si také hrají s mašinkami a dělají muziku. Mezi poslední díla patří např. remix pro kapelu Mindway. Pro tentokrát se rozhodli oživit své už-tak-dost-funky vystoupení kytarou a pozounem. Když oživit, tak jak jinak než naživo.
www.dbproduction.cz/booking/lfa/

Keygen Kaotic se věnuje djingu od roku 1994 a produkci od roku 1996. Nemá vyhraněný styl, proto se v jeho setech můžete setkat s různými hudebními styly, jako je hardfloor, elektro, breakbeat, jungle až tekk. Je aktivním členem jednoho z prvních francouzských soundsystémů a vypracoval svůj specifický styl hraní při účasti na mnoha akcích v klubech a openairech po celé Evropě.

DJ Bosch-k vystupuje od roku 1998 v mnoha pražských i mimopražských klubech. Z počátku pouštěl různé styly: etnickou hudbu, dub, jungle… Asi po dvou letech propadl electru a breakbeatu. Několik let vystupoval z pražskou skupinou UNITY, a doplňoval ji svými scratchy. K úspěchům patří umístění na třetím místě v 2. ročníku celostátní soutěže začínajících Djs v TWM komplexu. Vystupoval po boku jmen, jako Adam Freeland, nebo B.L.I.M. na festivalu OPEN AIR FIELD a v pražské ROXY.
www.dbproduction.cz/booking/bosch-k/
 
DJ Fedor je původně jazz-funkový baskytarista mixuje už sedmým rokem a pod hlavičkou vlastní Wattaz promotion organizoval rezidentní noci v Nitře nebo také open air festival Rotor Jelenec (toto léto již šestý díl). V jeho setech nesmí chybět elektrohouse, breakbeat, scratche, cuty a desky od Felix Da Housecat, Kittinky, Fisherspooner, Coburn, Tiefschwarz, Koma & Bones a spousty dalších Gigolů. Fedor si zakládá na energických setech s rozsáhlou paletou různých hudebních stylů současné elektroniky, o čemž se mohli přesvědčit třeba na Pohodě nebo na akcíchAmnesia, Pohoda, Klikfest a Bee Free.
 
 Diverzní jednotka V-3 páté Smash eskadry je připravena:

A přímo třešnička na dortu na závěr, vlastně spíš pořádný mango, protože náš dvorní pixelmaniak si tentokrát přizval do dvojice parťáka, se kterým spolupracují třeba právě na vizuální podobě Midi Lidí. Vjs kolouch a d.rama nás na poznávací zájezd, který začne v temných hloubkách oceánu, kde, jak se zdá, je jen tma a žádný život. Z hlubin se začnou vynořovat zvuky, melodie, tvary, barvy a až během stoupání k mořské hladině budeme pozorovat krásy v celé jeho rozmanitosti. Po vystoupení na břeh a osušení se doslýcháme velkou zvěst - naši planetu se chystají navštívit tajemní vetřelci z vesmíru…! Jako první ale padá z nebe hvězdný prach, který jsme zaměnili se zbytky soli po nedávné mořské koupeli. Budeme sledovat třpyt vesmírného prachu v nejrůznějších zákoutích našeho galaktického kvadrantu. Při čekání na osudové zvěsti dojde k d. ramatickému setkání s medoozou a… pak přijdou oni, tajemní vetřelci z vesmíru! S nimi se postupně seznámíme, prožijeme společnou pouť a budeme svědky, jak v rámci utajení cestují po světě ve velké cyberobotické pandě. Co dodat? Snad jen bububu!

www.fiume.cz/anymade/index.html
www.myspace.com/anymade
www.myspace.com/vjkolouch

 
Smash v pražském Crossu
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016