PARTYINFO

 

BON TRIP - REBIRTH SESSION

Datum konání:
19.05.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Celnice
DJs:
Bon Finix (bonfinix.com), Tripmain (tripmain.com), Maxime (Dj center records/paradise/freshup)
 
 
DJ Maxime: "Máte tu větší svobodu."
Přečtěte si krátký rozhovor s Francouzem Maximem, který zahraje už zítra na akci Bon Trip v pražské Celnici.
 



Ahoj Maxime, je dobře, že jsi už zpět v Praze, nejdřív bych se tě chtěl zeptat, jaké to je bydlet v Paříži poté co jsi bydlel v Praze? A protože jsi měl cit pro českou taneční scénu, tak jak moc tě ovlivnilo opuštění té scény, kterou jsi ji miloval a respektoval, odchodem do Paříže?

Aha!! Zajímavá otázka :)
Namísto "Česká scéna" bych raději použil "Česká party atmosféra" protože to zahrnuje víc celkový dojem než jen hudbu kterou vnímám. Ta změna v atmosféře je opravdu dost veliká! Česká Republika je země s větší svobodou, než je Francie, svobodou laxního přístupu, či myšlení, to nevím!! Ale je to tak… No a tím je ta atmosféra automaticky odlišná v mnoha směrech. Ve Francii se například vůbec se nedostanete do klubu pokud nejste patřičně oblečení. Nepovídáte si se ženou, kterou Vám nikdo jiný nepředstaví a pokud to přeci jen porušíte, riskujete to, že nepůjdete domů, dokud Vám nezbude nic Víc než 80 euro (2300KČ), pokud Vás někdo donutí udělat nějakou hloupost (…) tak letíte Ven, bez varování a bude Vás to bolet!! Protože vyhazovači tam mají fotografickou paměť (něco takového v České Republice neexistuje), tak když Vás vyhodí, tak se minimálně rok nedostanete zpátky dovnitř.. Takže jestli se ptáte na to, jak mě to všechno ovlivnilo… můžu to říct z pohledu Pražáka, který znovu objevuje tuto zemi, plnou překvapení, zklamání a někdy dokonce i nostalgie.

Jaké by jsi našel hlavní rozdíly mezi Českou a Francouzskou scénou a jaká z nich je podle tebe lepší a proč.

Česká scéna => mladá scéna plná kouzel, dynamiky a pozitivního vlivu, i když ji někdy chybí zkušenost (tím myslím mezi profesionály)
Francouzská scéna => vyspělá scéna s rozmanitostí kvalitních aspektů (i inovativních), zas jí ale chybí šťáva a je to hodně o tom že "Francie je nejlepší"…
Neřekl bych, že je některá z nich lepší, jsou prostě odlišné, pro mě by byla nejlepší taková scéna, která by si vzala to pozitivní z obou dvou.

Hodně jsi se začal věnovat elektru a minimalu, jaký si myslíš, že bude mít tento styl dopad na elektronickou hudební scénu a jaké místo v ní asi zaujme? Od té doby co spolupracuješ s DJ Centrem, máš dobrou možnost posoudit, které další styly elektronické hudby by mohly během 5ti let dominovat hudební scéně?

Miluju elektro a minimal, nikoli však ten "pomalý minimal" ale ten šťavnatý! Dopad na veřejnost je přímo svázán s inovací: je to nové, je to živé a možnosti jsou neomezené protože to lze slepit z 5ti, či 6ti odlišných zvuků, stejně tak to dává možnosti DJovi, který může jednodušeji mixovat 2 tracky mnohem delší dobu a vyvolávat tak nové pocity přímo na stagi. Bezpochyby je to budoucnost a už teď je to hodně velké všude v Evropě. Jako člen DJ Centra a člověk blízký minimal a electro sub labelům (FUSSION Recordings a WOW!) můžu prohlásit, že to není jen dočasný pobláznění, tím jak to postupuje paralelně s produkcí (lidé, kteří vytváří tracky, které DJové mixují), tak se producenti opravdu zlepšili, ždímají zvuky na maximum a tím vytváří skladby které poskytují maximální zážitek za použití minima zvuků…

Jsi už také pár let producentem a já jsem od tebe už slyšel 2 tracky No Name a Onion Ring, mě osobně obě připadaly naprosto úchvatné, zvlášť Onion Ring je opravdu zabiják. Kdy budou tyto skladby k dispozici na českém trhu pro veřejnost?

Díky ! :) Onion Ring už je na cestě a do měsíce by ho mělo vydat Fusion Recordings, je to čas tak akorát na masterování a výtisk: Colin Dale už dělá remix a my jen čekáme až bude hotov.
Další novinkou je remix Someday, který jsem vytvářel spolu s DJ Grantem pod názvem CHUT! a vydávat jej bude WOW! v elektronické formě příští týden na Beatportu a na vinilu ještě s remixem Llorcy a Davida Durieze v Červnu.

Poslední otázka a prosím tě neboj se odpovídat zcela upřímně, teď když už máš zkušenosti i z jiné scény, je něco na české taneční scéně co by jsi chtěl změnit a když ano, tak co by to bylo a proč?

Bylo by ode mne nezdvořilé říct "Na České scéně se musí změnit to, či ono…" Považuji se spíš víc za pozorovatele, než za aktivního člena celé scény.. Jediná věc, kterou bych mohl říct je "abyste pokračovali v tom co děláte a vzhlíželi k budoucnosti". Uvidíme se v sobotu, čau čau :)


 
Bon Trip má od května nový domov v pražské Celnici

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016