PARTYINFO

 

CZECHPOINT 5.

Datum konání:
02.11.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Rudeboy, Reverb vs. Mystif, Kyanid vs. Ark, P.no vs. Frock, Sayuz vs. Stantha

2nd stage - Home, Hyde, Vojtech, Unit, Wector, Zviry

3rd stage - Slater, Searcher, Flundr, Cyrax, Lolla, Zbora

4th stage - Subsist & Ala aka Klika, Kaplick, Zwooky & Halama
Info:
http://www.nwp.cz
nextwave@seznam.cz
Popis:
start 21:00, vstup 80/100/150 czk
Line-up:
MAIN STAGE - DNB / JUNGLE

21:00 - 22:00 Rudeboy
22:20 - 24:00 Reverb vs. Mystif
00:00 - 02:00 Kyanid vs. Ark
02:00 - 04:00 P.No vs. Frock
04:00 - 06:00 Sayuz vs. Stantha

TECHNO STAGE

21:00 - 22:30 Zviry & Andreas TS
22:30 - 24:00 Unit
00:00 - 01:30 Hyde
01:30 - 03:00 Home
03:00 - 04:30 Vojtech
04:30 - 06:00 Wector

PSYTRANCE STAGE

21:00 - 23:00 Slater
23:00 - 00:30 Zbora
00:30 - 02:00 Lolla
02:00 - 03:30 Cyrax
03:30 - 04:30 Searcher
04:30 - 06:00 Flundr

BREAKBEAT/MINIMAL/ELECTRO STAGE

21:00 - 24:00 Subsist & Ala
00:00 - 02:00 Kaplick
02:00 - 05:00 Zwooky & Halama
 
 
CzechPoint 5. - poslední informace a line up
CzechPoint 5 - profily DJs
Přinášíme vám profily DJs, kteří vystoupí na pátém poračování CzechPointu. Multižánrově zaměřená akce se uskuteční 2. listopadu v prostorách pražského Abatonu a během večera se zde vystřídá celkem dvacetpět českých umělců.
 
DJ Hyde

Roman Michna aka DJ Hyde se narodil v roce 1978 a žije ve Frenštátě p. R. Už od malička byl veden k hudbě, absolvoval 6-ti letou výuku ve hře na klavír. Na začátku roku 1997 propadl taneční muzice, následovala koupě gramofonů a pak tvrdý trénink. Do širšího povědomí se dostal hlavně díky vlastním akcím Hard Work a Zenith. V roce 2000 přijal nabídku brněnské agentury Lunar a v ní působil celkem 3 roky, během kterých se zúčastnil všech zásadních moravských akcích. V roce 2002 přestoupil do Fabric bookingu a stal se rezidentem stejnojmenného klubu. Nestarosti dostal techno večírky X-mix, dnes Genetix, kde se představuje zpravidla česká špička po boku zahraničních hostů s progresivnějším soundem (př. Makaton, Marco Carola a další). Společně s Ianem Blondem pořádají v klubu Fabric i další pravidelnou noc - Luxus. Koná se 4 x do roka a jsou na ni zváni významné osobnosti světové taneční scény. Doposud zde zahráli např. Christian Boreé, Heiko Laux, Diego, Jeff Milligan a Alexander Kowalski s Raz Oharou v jejich live koncertu. Od začátku roku 2003 je Hyde residentem party Bassblaster konané v brněnské hale Rondo a pořádané N-production. Stylově je Hyde těžko zařaditelný. Hraje jak na klasických technovečerech, tak i po boku housových djs. Je přizpůsobivý, stálý je však jeho "moody" sound. V posledních dvou letech pravidelně v půlročních intervalech zveřejňuje své promotion mixy (The_Last, Beautiful place, Cafe de Paris), které zaujaly především vnímavější publikum, což bude platit určitě i o jeho setu na nadcházejícím CzechPointu.

DJ Home

DJ Home se djingu věnuje už od roku 1999, prošel si mnoha styly, hrál techno, elektro, schranz. Díky schranzu, tomuto poněkud kontroverznímu druhu techna se jeho jméno dostalo do povědomí mnoha lidí, hlavně po jeho prvním vystoupení na brněnské Apokalypse. Na této akci se představil jako schranz DJ s pomalovanou tváří a vytvořil si tím nadšené publikum. Od začátku roku 2006 je Home zastupován agenturou Kne`deep, vystupoval na třech velmi úspěšných dílech Apokalypsy, na ostravském Antistaticu, je pravidelným hostem na významných parties v Plzni, Českých Budějovicích, a v poslední době i na Slovensku. I přesto, že je znám jako schranz DJ, se jeho styl v poslední době hodně změnil. Techno, které nyní hraje, je hutné, tvrdé, s velmi výrazným beatem. Nečekejte schranz. Nečekejte oblíbené schranz hitovky, ani charakteristický namalovaný obličej. DJ Home zpomaluje a jeho hudba zní jinak. Bude to techno s prvky starého acid techna, minimal techno ovlivněné tvrdým soundem a hutným bassem. Přijďte si poslechnout novodobého DJ Homea a vytvořte mu tu správnou atmosféru, třeba jako při jeho letošním skvělém setu na Summer of Love, pouze v menším vydání.

DJ Kyanid

DJ Kyanid jako většina Dvoika.Troika crew pochází z hlavního města drumandbassu Ostravy. Hraní se věnuje přibližně 8 let. Kyanid prošel všemi fázemi dnb, na začátku byl ve velké míře ovlivněný producenty jako Dom&Roland, Kemal, Techitch a podobnými řezníky. Sám hrál převážně jejich produkci a o té době hovoří, jako o svém digitálním období drumanbassu. Po určitém jump-ovém mezidobí se opět na stará kolena vrátil k základům digitálního techstepu občas proloženém nějakou tou funkovější věcí. V současné době jsou pro něj oblíbení producenti novozélandští The Upbeats, nováček Spor, Calyx & Teebee a samozřejmě nezapomíná vyzdvihnout i valcíře jako jsou Noisia, Phace, Misanthrop a další. Kyanid hrává po celé České Republice, nezřídka i Polsku a Slovensku. Má za sebou už spoustu vystoupení na legendárních akcích jako Slim Slam Drum, Let It Roll, Venom Xtra a další. Podílí se na organizovaní parties pod taktovkou Dvoiky.Troiky. Je zakladatelem úspěšné klubové dnb noci Venom Xtra, kde hrávají pravidelně DJs z UK a djská špička z ČR. Hlavními hosty se už staly taková jména jako Sub Focus, Future Prophecies, Chase & Status, Shimon, MC Shortston, Nightbreed a další…Jinak společně vystoupil kromě výše zmiňovaných djs i postavami dnb jako Dieselboy, Nicky Blackmarket, John B, Ray Keith, Crossfire, Muffler, Aphrodite, Sparfunk, Culture Shock, Realtime a další...

DJ Ark

Arkdj hraje od roku 2003. Po adopci nejrůznějších audio zážitků, nasávání inspirace (nejen v prostředí taneční elektronické muziky) a několika osobních setkání s djskou a studiovou technikou ho k hraní pohnuly nové zvučné projekty jako Pendulum a přitažlivost volného prostoru na výsluní drum and bassové scény. O rok později se stává jedním ze zakládajících členů hudební frakce projektu Nano.cz – Nanosound, pod jehož hlavičkou vystupuje spolu s ostatními po celé české republice i v zahraničí. Nejčastěji ho potkáte v pražských věhlasných klubech jako je Abaton, Matrix, Palác Akropolis, Crossclub, Rock Café, Wakata a další. Vedle jeho pravidelných akcí s názvem Steppin', na kterých se objevil například po boku světoznámého dje a producenta TCho, a zahrál si také např. s Current value, Zubcore, Fexomat, Body&Soul a dalšími...V poslechu v poslední době preferuje i hvězdy současné drum´n´bassové scény jako jsou Teebee, Calyx, Noisia, Spor, Bad robot, Subfocus, ... Od vlivů této vybrané společnosti se částečně odvíjí i jeho styl hraní, ve kterém sám sleduje především zábavu s gradací do euforie za pomoci rychlých mixů a pestrost rytmů i zvuků. V jeho podání se vedle plejády cizorodých prvků setkáte s celým spektrem stylů drum´n´bassu od jump upu po neurofunk.
myspace.com/arkdj http://sound.nano.cz

DJ Ala

DJ Ala alias Aleš Lenfeld spatřil světlo světa ve východočeském městečku Jaroměř kde také dodnes žije. Zájem o elektronickou hudbu projevoval již od mladí kdy ho ovlivňovala produkce takových velikánů jako byli a jsou například KLF, U96, Kraftwerk, The Prodigy,atd. Když se pak dostal na první párty do pardubického Life klubu, ihned věděl kam bude jeho život směřovat. Prvního gramofonu se nakonec dočkal až v roce 2002 kdy také začal se svým kolegou Hugo Strikem hrát a pořádat první akce. Hned začátkem roku 2003 už získal residenci v místním klubu Bastion35 kde nakonec dostal volnou ruku v pořádání elektronických akcí a během 3. let existence klubu jich zde s velikou pomocí přátel uspořádal přes 50. Jeho styl hraní se také samozřejmě od počátku vyvíjel. V začátcích ho velice ovlivnila éra hutného techna, ale netrvalo to ani rok co se v jeho kufru objevili první desky plné prapodivných elektronických pazvuků, které tu ještě v té době skoro nikdo neznal a začal se pomalu přeorientovávat do sfér minimalu. Dnes taktéž k minimalu tíhne, ale nedá se říct že by jeho sety byli čistě minimalové. Ala je těžko zařaditelný DJ s nemalými zkušenostmi, jeho sety jsou velmi pestré a dokáží bez problémů zaplnit parket. Procestoval již spoustu klubů jako je například Roxy v Praze, Brněnská Fléda, nebo Slovenský Subclub. Z festivalů jsou to potom např. HradHouse, Hrachovka nebo SummerOfLove... Nyní je rezidentem znovuotevřeného klubu Bastion35 a experimentálně zaměřených večírků s názvem KLIKA, které spolu s DJem Subsistem pořádají už přes rok a půl.

DJ Subsit

Ve své průkopnické éře si na vlastní kůži okusil, jaké to je, prezentovat muziku, která na svůj zájem ze strany publika teprve ceká. V 1998 se poprvé postavil za gramofony a na konci roku 1999 již věděl, že je mu souzen zvuk minimalu. Naprosto jej uhranul a cítil, že je to pro něj velká výzva. V nepříliš vlídném období neustoupil ani o krok zpět a dnes se mu za to dostává vzácných komplimentu a kvalitních hraní. Jeho sety jsou staveny na logice a notné dávce rafinovanosti, která zanechává dojem velké dynamiky a pestrosti. Za těch několik let si našel jasný a osobitý zvuk minimalu, kterým dnes posluchačce úspěšné baví. Pod jeho rukama prošlo několik rezidentních nocí a aktuálně úročí své zkušenosti na úspěšném večírku Klika. Spolupracuje s celou řadou promotérů a je jediným českým zástupcem ve vyhlášené slovenské minimalové partičce Leporelo. Ale aby nebyla řeč jen o hudbě, je milovníkem kultury pití zeleného čaje a zajímá se o východní energetickou medicínu. Doma s oblibou poslouchá jazz.

DJ Kaplick

Vlastním jménem Martin Kappel, začal hrát v roce 1998 spíše downtempo a breakbeat. Po nešťastném odcizení všech desek nastává naprostá specializace na breakbeat ve všech jeho podobách. I přesto se v jeho setech dá nalézt trocha rovného beatu. Jeho sety ve své taneční podobě jsou především progresivněji laděné, ovlivněné zvukem labelů jako Marine Parade, Acetate či Kilowatt. Ovšem dočkat se můžete v podstatě i jakéhokoliv jiného zvuku současného tanečního breakbeatu, protože věří že čerstvost tohoto stylu je právě v jeho různorodosti. Rád také, pokud k tomu dostane příležitost, potěší i ucho posluchačovo chilloutovými breaky plnými ploch, příjemných beatů a ragga vokálů, takže na spíše do chilloutu lazené stagy na CzechPointu pro něj ideální příležitost. Jako DJ hrál na akcích s většinou zahraničních breakbeatových hvězd, které se dosud do Čech podívaly - výčet obsahuje jména jako Adam Freeland, Rennie Pilgrem, B.L.I.M., Elite Force, DJ Hyper, Lee Coombs, Koma + Bones, Aquasky vs Masterblaster, FC Kahuna, Freestylers, Krafty Kuts, Tayo, Mutiny. V současnosti připravuje s Josefem Sedloněm na pražském Radiu 1 pořad Breakbeat Conference zaměřený výhradně na breakbeat. Je residentem největší pravidelné breakbeatové klubovky - Breaksome v Roxy, Funkilla v Castě v Liberci a Broken Beatz na Flédě v Brně.
 
Další CzechPoint proběhne začátkem listopadu

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016