PARTYINFO

 

CZECHPOINT 4.

Datum konání:
21.09.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
IM Cyber, Hoover, Pixie, Frock, Dioptrick, Coolcream

2nd stage - Kaisersoze & Alleki, Unit, Zviry, Wector, Ascha

3rd stage - Gubo (sk), Psyla, Cyrax, Lolla, Tranceformer, Zbořa

chill out stage - Babylon Rocker, Waddup, Mc Dirty
Info:
http://www.nwp.cz
nextwave@seznam.cz
Popis:
start 21:00, vstup 80/100/150 czk
Line-up:
DnB / Jungle stage

21:00 - 22:30 Hoover
22:30 - 24:00 Dioptrick
00:00 - 01:30 IM Cyber
01:30 - 03:00 Pixie
03:00 - 04:30 Frock
04:30 - 06:00 Coolcream

Techno stage

21:00 - 22:30 Unit
22:30 - 24:00 Wector
00:00 - 03:00 Kaisersoze & Alleki
03:00 - 04:30 Ascha
04:30 - 06:00 Zviry

Psytrance stage

21:00 - 22:30 Adra
22:30 - 24:00 Zbora
00:00 - 01:30 Tranceformer
01:30 - 03:00 Lolla
03:00 - 04:30 Gubo
04:30 - 06:00 Psyla

Reggae stage

Jah Atom sound system
Babylon Rocker
Waddup + Mc Dirty
 
 
Poslední informace k zítřejšímu CzechPointu
Info o připravovaných warm upech k akci CzechPoint
V pátek 21. září se po menší prázdninové pauze znovu otevřou brány klubu Abaton a uvnitř bude vše připraveno na další pokračování akce CzechPoint. Během tohoto večera se vám představí téměř 25 djs na čtyřech stylově různorodých scénách. V duchu této stylové rozmanitosti jsme pro všechny nedočkavce v pražských klubech připravili i 3 warm upy, na kterých zahrají někteří djs, kteří na CzechPointu budou vystupovat a specialitkou každého z nich bude možnost zakoupit si pouze právě během tohoto večera vstupenku do Abatonu za nejnižší možnou cenu 80 korun. A kde všude to tedy bude?
 
První dva warm upy se budou konat už příští víkend 7. a 8. září a to v klubu Visitor, který již nyní sídlí na nové adrese Koněvova 43, Praha 3. V pátek 7.9. zde tedy proběhne Techno Warm up, na kterém zahrají djs: Ascha, Unit, Wector a Monotype a v sobotu 8.9. to bude Drum´n´Bass Warm up a djs: Frock, Tons a Emeka. Třetí warm up, který se ponese v duchu stylu psytrance, ten bude hostit útulný bar O2 na Karlově náměstí ve čtvrtek 13.9. a zahrají na něm djs ze Zero Point crew, v jejíž režii je celé psytrancové pódium na CzechPointu a pozvou si i některé další hosty.



Takže to v krátkosti o všech nadcházejících warm upech a jako malou ochutnávku toho, co vás potom bude čekat přímo v Abatonu, vám dnes představíme i některé z hlavních hostů tohoto CzechPointu. Tady jsou!

DJ Gubo, vlastním jménem Branislav Gubeliny, se s psychedelickým trancem a trancem samotným poprvé setkal v roce 1998 a tato hudba mu natolik učarovala, že po několika rocích ji začal i hrát jako dj, poté i produkovat. Profesionálnímu djingu se věnuje od roku 2002 a dostal se k němu přes známého techno dje Rolanda Kadelu, který mu předal své cenné zkušenosti a naučil ho správné technice mixu. Je členem prestižního bookingu Working Pro, jehož začátky sahají až do roku 1996 a jedním se základajících členů, nyní už jediný z původní sestavy, je právě dj Roland Kadela. Tato agentura združuje pod svými křidly dje z Košic a východního Slovenska, v současné době je jich celkem 10 a to nejen ve stylu psytrance, ale i techno, house a drum´n´bass. V jeho setech prevážně dominuje full on psytrance, který se nenápadně snaží spojovoat s prvky dark trancu, ale i melodického psytrancu. Jsou dynamické, svěží a plné energie, někdy i agresivnější, nikdy však ponuré. Vystoupení tohoto speciálního hosta bude určitě patřit k ozdobě celého CzechPointu a kdo se s psytrancem neměl možnost ještě setkat, tak zde ho čeká jedinečná příležitost poslechnout si ho od zkušeného, zahraničního dje s dlouholetými zkušenostmi s hraním před publikem jak doma na Slovensku, tak i v zahraničí.

IM Cyber začínala s djingem v roce 1998, kdy se poprvé pokusila o svůj první mix. S hudbou samotnou ale byla spjata už odmalička, hrála na dechové hudební nástroje jako saxofon a flétna, je i uznávaným hudebním kritikem. Hraní na dechové nástroje jí přivedlo až do známé taneční skupiny Skyline, což pro ní znamenalo výrazný posun v její hudební kariéře. Už jen logickým vyústěním pak bylo to, že se postavila za dva gramofony a mixážní pult a začala s djingem, který nakonec nad vším zvítězil. Z dnešního pohledu to byl určitě krok správným směrem, protože už řadu let patří ke špičce ve svém oboru a stále je velmi žádnou djkou. Už po roce hraní se stala členem respektované East Base booking agentury. Společně s nestorem českého drum´n´bassu djem Koogim vytvořili fungující duo, což následně dalo rychlý spád jejímu dalšímu vývoji. V současné době hraje po celé ČR, je např. residentkou nejznámější dnb noci v Praze – In da Bush v Roxy, často ji můžeme vídat na sousedním Slovensku, stejně tak i v ostatních okolních zemích. Zahrála si tak už po boku těch nej nej světových dnb djs, osobně se i zúčastnila prestižní Redbull Music Academy v Sao Paolu a v současné době ji bookuje uznávaný Roxy booking. Pro většinu z vás je IM Cyber osobou více než známou, přesto má určitě stále co nabídnout, pokud se tedy nad její hudbou alespoň trochu umíte zamyslet. Nikdy nejde o náhodný, bezmyšlenkovitý mix, ale její sety mají „příběh“ a když se do nich člověk opravdu nechá vtáhnou a pořádně se do nich zaposlouchá, pak je to zážitek.

DJ Pixie začal s hraním v roce 1999 a nějakou tu dobu mu trvalo, než se tzv. „našel“. Jasno bylo v 2003, kdy se stal členem a hlavní postavou dnes již známé Tele2Beatz crew a kdy vlastně začala celá jeho kariéra jako drum´n´bassového dje. T2B se během 4 roků stala z neznámé crew jednou z nejrespektovanějších a především mezi posluchači zlámaných beatů nejoblíbenější crew u nás vůbec a jejich diář je plný hodně, hodně dopředu. Pixie, jakožto vůdčí postava T2B pořádá v Praze jednu z nejznámějších dnb nocí u nás – Jungle dnb session, která má již 3-letou tradici, ale hrát je můžete slyšet především po celé ČR a nechybí jim ani zkušenosti s hraním v zahraničí, např. už navštívili sousední Slovensko, Neměcko a dokonce i vzdálenější Rusko. Za velkou čest považuje své dosavadní hraní vedle takových jmen jako: Andy C, Fiction, Shy FX, Benny Page Aphrodite, Roni Size, Zinc, Ray Keith, Phantasy a tím by výčet zdaleka nekončil. Toto tedy, mimo jiné, snad dostatečným důkazem jeho kvality a jeho pozice na české dnb scéně. Na CzechPointu se zcela účelově představí až v druhé polovině celé noci, kdy už na parketu budou všichni zahřátí na maximální únosnou provozní teplotu, takže se od něj určitě dočkáte pořádného rance jump upu, tech step v kombinaci s raggajunglovými prvky, což ostatně patří k pilířům jeho hraní. Nezaměřuje se ale pouze na to, své sety činí neustále zajímavými tím, že využívá i ostatní hudební žánry, tak se nechme všichni překvapit, co si na nás tenhle bavič tentokrát zase vymyslí.

DJ Kaisersoze, vlastním jménem Jirka, rovněž jako DJ Alleki patří mezi jedny z prvních moravských djs a jejich cesty se spojili právě v již zmíněném klubu Depo 8. Poté následovaly postupem času další ať už menší, či větší eventy, např. Overthere v Radosti FX, Mega v Roxy, brněnská Citadela či Orion Hall, na které se aktivně podílel i organizačně. Tyto zkušenosti ho do značné míry ovlivnili a vyprofilovali až do dnešní podoby. Bohužel, nyní už nemá pražské publikum tolik příležitostí si vychutnat jeho nekompromisní, energické techno, protože se z ní opět odstěhoval zpět na Moravu, takže většinou se objevuje spíše v těchto končinách. Důkazem jeho kvality budiž i jeho značné zkušenosti s hraním v zahraniční – např. Španělsko, Slovinsko, Rakousko, Srbsko a dokonce měl tu čest zahajovat May Day v Maďarsku. Jeho aktivity ale nekončí pouze djingem. Za velký přínos celé české taneční scéně kromě organizace nejrůznějších parties, je nutno považovat to, že i ty nejpřednější české djs po dlouhou dobu zásobil novými deskami, pro které pravidelně jezdil až do Rakouska, kde nabídka desek byla mnohem větší než v té době u nás. Tato aktivita ovšem vzala za své, když později i k nám dorazila technologie Final Scratch a zájem o vinyly samotné tak časem uvadal. I samotný Jirka časem na FS přesedlal. Je tady ale ještě jedna jeho aktivita, která určitě stojí za zmínku a tou je i jeho činnost žurnalistická. Aktivně se totiž podílel na tvorbě prvních čísel známého časopisu Bassline, pravidelně přispíval do Rave Magazínu, psal pro komerční Show a alternativní Tribe, vystupoval v pořadu Clubbing na brněnském rádiu Krokodýl, každým rokem prezentuje vyčerpávající reportáže z největšího a nejvýznamnějšího festivalu elektronické hudby na světě Sonar v Barceloně.

DJ Alleki je jedním z prvních moravských djů vůbec. Za gramofony se poprvé postavil už v roce 1993 a svou první rezidenturu získal v dnes již legendárním olomouckém klubu Depo 8 (později Depo 9), kde často hrával s dalším významným českým djem Kaisersozem a na jejich společnou jízdu se všichni na CzechPointu můžete těšit. Od roku 2000 byl rezidentem olomouckého klubu Barumba. Zde pořádal pravidelné techno večírky Technox, na nichž se vystřídala celá česká a slovenská techno špička. Pravidelně se však objevoval a objevuje i na dalších parties po boku zahraničních djs a producentských hvězd. Za vše hovoří výčet takových jmen jako jsou: Fumiya Tanaka, Takaaki Itoh, Steve Bicknell, Female, Scan X, Heiko Laux, May Duley a dalších. Allekiho sety se vyznačují především přesností mixů, aktivní prací za mixážním pultem a pestrostí použitého hudebního materiálu, kterému dominuje energické techno. Alleki se nevěnuje pouze technu, slýchat ho totiž můžete také hrát i drum´n´bass. Na CzechPointu ale přichází zahrát techno a to jak už bylo řečeno ve společném setu s djem Kaisesozem.

DJ Babylon Rocker, jinak také Erik Grec, pochází z Prahy. První desku si pořídil už v roce 1998 a začal hrát reggae a dub. Dlouho před tím ale už tíhnul k hiphopu, a tak postupně začal všechny tyto styly spojovat. V počátcích založil s několika svými kamarády „Bingi Dem Kru“, aby hráli takříkajíc kde se dalo. Později začal s pořádáním prvních akcí a i soutěží v ČR, např. 45Clash, Mic Style Contest, Dancehall Queen a známé akce Reggaemeeting nebo Let it Roll. Po několika letech se pak seznamuje s dancehallovým nadšencem Merjinem z Belgie, který v Praze už v době jejich setkání žil a založili společně projekt Praggatronik, s kterým přádají pravidelné party nazvané Pragga Bash, kam si zvou umělce z okolních zemí, kteří hrají po boku všech Praggatronik djs. Od roku 2006 společně s dalším pražským djem 2 Rec aka A.L.I. utváří duo, které dává dohromady reggae a hiphop s ostatními hudebními styly na jejich pravidelné party v klubu Chateau Rouge a pokouší se tak svou hudbu posunout zase o něco dále. Z výčtu všech jeho aktivit je jasné, že jde opravdu o velmi činného dj, který má chuť se neustále posouvat nejen sebe, ale i celou naši scénu dále. Jeho vystoupení s kolegou djem Waddupem a MC Dirtym možná změní CzechPoint chillout na další plnohodnotnou stage, kde se bude pařit až do rána.
 
Další pokračování party CzechPoint proběhne v Abatonu koncem září

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016