PARTYINFO

 

DARKNESS 02

Datum konání:
11.05.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Fexomat (de), Zubcore (at), Chinch (at), Lollita, Yukimura, Netdave, Error (mx), Touchwood, Rido, Ark, Technical, Appu, Hellium
Live:
B-Complex (sk)
Info:
http://www.darkness.cz
Popis:
vstup 140 czk
 
 
Darkness party se vrací do holešovického Crossu
Velká temná skvrna, která se v posledních dnech náhle objevila na slunci, nebyla ničím jiným, než nechutným a nemístně megalomanským způsobem, jak zahájit jednu další promotion. Zvýšený počet teroristických útoků, živelných katastrof či špatně zvolených státníků, provázen pláčem a jekotem k smrti vyděšených studentů na virginské polytechnice (zdravíme Čoa)… je jenom pro představu, jak masivní a nemilosrdná kampaň to byla. Doufám, že je to už každému jasné.
 
11. května přichází do holešovického klubu CROSS pokračování mezinárodní konference o nehezké budoucnosti naši planety - DARKNESS II a jeho temnými hvězdami budou tentokrát především:

Zařídit tak velkou skvrnu na slunci, to není jen tak. Po zážitku, jakým bylo poslední pražské vystoupení Berlíňana CURRENTa VALUE v doprovodu s atmosférickou SNOW, se další TEMNOTA rodila komplikovaně, ale nevnuceně, tak, jak to u velkých věcí bývá…Velkým kandidátem na Dvojku byl LIMEWAX, se kterým bylo přes velice vstřícnou ROBYN CHAOS zahájeno jednání o jeho možném vystoupení v Praze. Ačkoliv to teď nevyšlo, je LIMEWAX pořád mezi českými fanoušky darkstepu na seznamu „most wanted“ a bude jenom dobře, jestli se tak stane už na některém z příštích setkaní světa temné muziky v CROSSU.

FEXOMAT byl nakonec velice logickou volbou a zpráva o příchodu dalšího skvělého Berlíňana do Prahy je lákadlem nejenom pro ty, co už jeho hybridní hudební sety slyšely, ale především pro lidi, kterým nestačí pomyslné žánrové hranice spektra d`n`b, breakcoru, hardcoru, IDM atd… Jeho sety jako „Aftermath“ nebo „Start the riot“ se staly zcela kultovní záležitosti a to především kvůli zcela zásadnímu faktu. FEXOMAT byl pravděpodobně první DJ na světě, kdo začal míchat systémově a zcela promyšleně (jednoduše řečeno) Heavy Metal (nemluvíc o popu a hip hopu) s D`n`B, breakorem a jinými příbuznými breaky. Jen pro představu přepisuji asi 5 minut trvající pasáž z playlistu legendárního setu „Start the riot“:

--- reel2reel - i like to move it
blind guardian - lost in the twilight hall
nile - lashed to the slave..
slayer - abolish government
sodom - tarred&featherd
--- missy elliot-work it ….

Je potřeba si uvědomit, že jde o 4 roky starý set a dnes je už prokládání stylů i v djingu zcela běžná zábava, ale FEXOMAT nezůstal stát na místě a pořád neustále vymýšlí, jak svoje sety obohatit i když směrem k agresivitě, ale pořád za účelem maximální zábavy. Jeho technika přípravy a míchání setů je založena z velké části na programu Ableton Live, se kterým pracuje od roku 2004. Na webu www.darkness.cz je k dispozici odkaz na aktuální set nazvaný prostě „Darkstep“.

B-COMPLEX je název jednočlenného projektu Slováka Matúša Lenického, který si svým muzikantským srdcem, odvahou experimentovat a kvalitním zvukem své tvorby získal příznivce napříč celou scénou. Značný ohlas vzbudila jeho skladba Sandworm, ale pro mnohé z nás jsou známé i starší kusy s vtipnými slovenskými názvy. Současný Matúšův zvuk je na první poslech kvalitní, a zcela srovnatelný s aktuálním zvukem světové scény. Od experimentů využívajících prvky vážné hudby, přes překotný darkside až k valivému neuro a techstepu je B-Complex jednou z nejvýraznějších postav současné evropské undergroundové scény. Na stránkách Myspace jsou k dispozici podrobnější informace.

24-letý Rakušan Dieter Dobnik aka ZUBCORE, je jedním z největších „řezníků“ na světě. A to nejenom proto, že je jedním z nejvyšších DJů světa (tak trochu přes 2 metry), ale hlavně proto, že hraje chirurgicky přesné sety, plné těch nejkvalitnějších a nejaktuálnějších zlámanin z oblasti darkstepu. ZUBCORE, taky přezdívaný UNDERTAKER (jak ho pokřtil DYLAN, když ho poprvé slyšel hrát) měl hrát v Praze už minule, ale na poslední chvíli podlehl chřipkové epidemii. Sympatický „Vídeňák“, který šéfuje organizaci rakouských Therapy Sessions, je ve velice úzkém kontaktu s lidmi kolem Dylana a Tech Itche (Dieter remixoval jeho skladbu Analysis) a má ve svém výběru prakticky všechno, co na Freaku a jemu příbuzných labelech vyšlo.

ZUBCORA bude doprovázet DJ CHINCH, který právě nemocného ZUBCORA na poslední party skvěle zastoupil. Sestavu djů na „DARKER STAGE“ doplní stylově příbuzný NETDAVE a u amerického labelu NIGHTMARE rec. debutující projekt LOLLITA.

Na druhém pódiu „LIGHTER STAGE“ je pro „úlevu nevycvičeným nebo unaveným uším“ připravena sestava vedena vynikajícím mexickým djem ERRORem, který v Praze studuje a je členem skupiny elitních jihoamerických djů „Jungle Empire“. Za méně temným pultem se také objeví český (už světově respektovaný) producent RIDO, matador scény a představitel českého labelu Kaktus Recordings – TOUCHWOOD, nadupaná dvojka Technical & Appu (Technical hrával společně s Frenzym v H/C kapele AMBIVALENCY) a po Ridovi další představitel Drumandbass.cz – HELLIUM.


11.5.2007 se do klubu CROSS spolu s vámi stěhuje i temná skvrna ze Slunce. Azbestové obleky s sebou.

Více info na www.darkness.cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016