PARTYINFO

 

MIDNIGHT SUN 2007 - PURE CELEBRATION

Datum konání:
28.06.2007 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Císařská louka
DJs:
Jori Hulkkonena (fin)
Live:
Skyline, Bratři Orffové
Info:
http://www.midnightsun.cz
Popis:
start 21:00
 
 
Švédská formace Koop nevystoupí na Midnight Sun Midnight Sun hlásí plno
Koop v Praze představí nové album
Ve čtvrtek 28. června bude Císařská louka v Praze patřit oslavě Midnigt Sun, věnované převážně severským umělcům. Vedle Fina Jori Hulkkonena se můžeme těšit na vystoupení švédské nu-jazzové dvojice Koop, ale i domácí kapelu Skyline a další..
 
Koop, originální severská hudební formace, zavítá ve čtvrtek 28. června 2007 do Prahy, kde v rámci akce Midnight Sun odehraje své vůbec první vystoupení v ČR. Představí zde skladby ze svého posledního alba s názvem Koop Islands, které je hudebními kritiky hodnoceno jako jedno z nejzajímavějších alb, jež v oblasti moderní jazzové hudby v poslední době vyšlo. „Než se budete ptát, kdo jsme, poslechněte si naši skladu Come to me," dočtete se na webových stránkách samotné skupiny Koop. Místo zdlouhavého představování se na pozadí spustí úvodní skladba z jejich poslední, v pořadí již čtvrté desky Koop Islands. Jejich muzika se hraje v řadě rádií, mj. také na britském Radiu 1 v show DJe Gillese Petersona, který se významně zasloužil o proslavení kdysi začínajících Koop.



Svůj úspěch založila švédská Koop na originálním pojetí jazzu, kde vedle klasických nástrojů používá moderní elektronické prvky. Koop s oblibou sahají po hudebních samplech, které vytvářejí iluzi, že v pozadí hraje celý orchestr. Vedle toho kladou velký důraz na reálné vokály, a proto spolupracují s řadou prvotřídních zpěváků jako je Terry Callier, Rob Gallagher nebo Yukimi Nagano. Přestože se přímo vyžívají v typických jazzových postupech, swingových motivech známých ze 30. let minulého století, zní jejich hudba jedinečně a naprosto nadčasově. Jádro skupiny Koop tvoří duo Oscar Simonsson a Magnus Zingmark, na oslavě Midnight Sun se však představí v pětičlenné koncertní sestavě. Do Prahy zavítá tato severská skupina z města Uppsala, které leží 70 km od Stockholmu a je čtvrtým největším městem Švédska.

Skladby Koop si můžete poslechnout na www.myspace.com/koop.

O Midnight Sun:
Velká oslava Midnight Sun se v České republice uskuteční ve čtvrtek 28. června, nedaleko Smíchova, na Císařské louce v Praze. Na tento večer je připraven program plný severské hudby, nordických tanců, ohnivých efektů či jedinečná projekce. Z hudebního programu se můžete těšit na vystoupení skupiny Koop, finského DJ Jori Hulkkonena, kapelu Skyline nebo seskupení Bratři Orffové. Vstupenku na Midnight Sun získáte zdarma po registraci na stránkách www.midnightsun.cz.
 
Midnight Sun 2007 přivítá léto na Císařské louce

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016