PARTYINFO

 

SOUND HEADQUARTERS

Datum konání:
18.05.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
E.S.P., Cotcharam, Priapus, Hatcha & Mc Crazy D (uk), Yukimura, Matoa

2nd stage - Raveboy, Machine Funk, Funk Halen
Popis:
start 21:00, vstup do 22:00 60 czk, poté 100 czk
Line-up:
Nahoře - Garage & Dub & Dubstep etc. Stage:

21:00 - 22:30 E.S.P.
22:30 - 00:00 Cotcharam
00:00 - 01:30 Priapus
01:30 - 03:30 Hatcha & Mc Crazy D
03:30 - 04:30 Yukimura
04:30 - 05:30 Matoa
05:30 - ??:??

Dole - Break Electro Drum Stage:

21:00 - 23:00 Raveboy
23:00 - 01:00 Machine Funk
01:00 - 03:00 Funk Halen
03:00 - 04:30 Ping Ponk
 
 
Dubstepový DJ Hatcha dnes v Crossu – poslední info
Dubstepový DJ Hatcha v pátek v Crossu
Momentálně asi největší djská hvězda dubstepové scény přijede předvést své umění ve společném setu s MC Crazy D na klubovku zvanou Sound Headquarters. Zajímá-li vás, co momentálně hýbe anglickým undergroundem, neplánujte si na tento pátek nic jiného. Kromě hlavních hostů vás budou bavit ještě Matoa, Yukimura, Raveboy, Machine Funck a další. Techno.CZ doporučuje!
 
Sound Headquarters (SHQ) noc Cross Clubu už rok rozvibrovává Prahu zvukem undergroundu – break drum fuck elektro grime sublow dubstep garage atd.apod. SHQ je fůzí zvuku několika českých nemainstreamově orientovaných djů (SHQ DJs) a jejich hostů, kterými již byli Monika Načeva +dj Five, z U.K. pak Dexorsist, ScanOne, BlackMass Plastics, Warlock (z breakovejší strany) a Mala/Digital Mystikz (z dubstepu).

V pátek 18. května 2007 nás čeká další dubstepová edice SHQ, tentokrát přiletí zahrát - dj Hatcha a mc Crazy D (>>fwd ammunition tempa, London U.K.).

Hatcha – klíčový dj dubstepu. Od ilegálního věku za gramofony v klubech a také za pultem record shopu "Big Apple", kde se stává centrem adolescentních elektronických hudebníků jižního Londýna, produkujících těžko zařaditelné beaty, které vycházejí přímo z uk garage, ovlivněné jsou především jungle a dubem a zvukově navazují na producenty El-B, Benny Ill, Kode9. Hatcha začíná hrát tuto novou hudbu na pirátských rádiích a v klubech, čímž zpětně ovlivňuje její další produkci a … tím vším extrapřispěl k vytvoření scény – dnes nazývané dubstep. Hudba producentů jako jsou Digital Mystikz, Loefah, Skream, Benga a mnoha dalších by se zřejmě bez jeho zásahu na veřejnost nikdy nedostala a dubstep by nebyl tam, kde nyní je – i v Crossu! Hatcha namixoval dvě cd-kompilace "Dubstep Allstars" labelu Tempa, na kterém vyšlo i několik jeho tracků.

Crazy D - skunkoval za mikrofonem po boku Hatchy od proto-dubstepového začátku a tím se stal jeho styl proplétání se mezi rytmy dubstepového pralesa a splifového "konferování" mejdanu typickým pro pozdější MCs. Crazyho hlas je slyšet na několika podstatných deskách, pravidelně na londýnských pirátských rádiích a především na většině dubstepových mejdanů v U.K.

Horní stage – garage dub dusbstep sublow etc.:

E.S.P. – garage
Trendoví přívrženci dubstepu (od 2006) často nevěří, že uk garage vždy byla ségrou dubstepu, ale … je to tak! E.S.P. vám předvede, že po svých 7mi garážových letech umí vytvořit taneční atmosféru v podzemí.

Cotcharam - dub
Dub je dalším příbuzným dubstepu, a to jak zvukem, tak především smyslem a poselstvím dubu, které vám vysvětlí a předá - Cotcharam.

Priapus – dubstep
Ortodoxní cz dubsteper již od doby před vznikem názvu zvuku, pro vás plánuje …. „huuhuu-voodoo dubstep session“.

Hatcha a Crazy D – dubstep
Zažijete o čem je dnes dubstepová scéna v Londýně a uslyšíte hudbu, která z části vyjde na vinylech během následujícího roku, ale zbytek zůstane uložen jen na hard discích jejích producentů - strictly dubplates!. Průvodcem po neznámé a občas strašidelné krajině subbasů bude MC Crazy D.

Yukimura – more and dubstep
Svoji rozlámanou hudební realitu závažně infikovanou dubstepem, ale stejně tak i okolními novodobými zvukovými hybridy z U.K.vám naservíruje Yuki.

Matoa - sublow-grime-dubstep
Uslyšíte především jeho vlastní produkci pohybující v dubstep-sublow-grime oblasti, jako vždy … virtuózně matoozně namixovanou!

Dole - Break Electro Drum Stage:

Raveboy – Šílený profesor, který vás přivítá na své tvrdé a nekompromisní dvouhodinovce. Jistě vás zaujme svými experimenty, vyzkouší vaší pozornost a roztrhá vás na kusy palbou neposlouchatelných skřeků za pozdní příchody a neomluvené hodiny. Proto dorazte včas.

Machine Funk – Dvojice kloubící noisový radikalismus, brejkový nacionalismus, electro kolektivizaci s rovnou taneční daní pro všechny. Jejich hudební reforma z vás vyždíme všechno co ještě máte.

Funk Halen – Moravský electro markrabě, předvede vyšlechtěný elektro set, který v kotlině české často k vidění není. Nenechte si jeho návštěvu ujít.


P.S.:

Na pražské klubové scéně působí několik frakcí, které se odlišují zejména zájmem o jednotlivé větve nemainstremového zvuku. Jenže mezi těmi se pořád najde mnoho společného! Roztříštěné bojovníky navíc spojuje chuť dělat si věci po svém, posouvat možnosti zvukových poselství ve směru čerstvých hudebních proudů a v neposlední řadě také láska k muzice. Podařilo se však najít společnou řeč a sjednotit úderné jednotky pod jedno centrální velení. Hlavní štáb pro toto ojedinělé spojení bylo vybudováno v rovněž ojedinělém subjektu pražské scény -- v klubu Cross. Toto je naše ústředí, Sound HeadQuarters přejímá velení!
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016