PARTYINFO

 

ZEN 15* ROXY EDITION

Datum konání:
16.06.2007 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Danny Howells (dannyhowells.com), Michael Burian (michaelburian.com), Roman Rai (roxy booking)

2nd stage - Airto, Lillou
Popis:
start 22:00, vstup 220/280 czk
 
 
Roxy představuje další hosty 15. narozenin
Oslavy narozenin Roxy ješte zdaleka nekončí. Po včerejším příjemném večírku s domácími DJi se v pátek na Breaksome představí živě Stephunk T a britští DJs Stanton Warriors. V sobotu uslyšíme na ZENu známéhoDanny Howellse a už 22. června přijedou do Roxy "gratulovat" Freestylers v plné sestavě..
 
STEPHUNK T – BREAKSOME 15.6.

Pod tímto jménem, ačkoli se to tak nemusí na první pohled zdát, se skrývá čím dál aktivnější a známější projekt dvou českých hudebníků, snažících se vnést do hudby něco nového. Nutno dodat, že zvukové a hudební fajnšmekry může tvorba Stephunk T. zaujmout na české poměry velmi různorodou produktivitou.



Stephunk T. jako osoba
Štěpán Tůma se na české hudební scéně pohybuje již od roku 1991 v roli hudebníka a producenta působícího ve skupinách Sebastiens a Colorfactory. S vlastním projektem Liquid Harmony sídlícím pod patronátem gigantu Sony Music zabodoval albem Living in Liquid oceněným cenou Grammy z roku 1997. Po rozpadu "Liquidů" se Stephunk T. věnuje hlavně producentským pracem pro hudebníky jmen DJ Bidlo, DJ Martin Haberland, DJ Lumiere, DJ Chris Sadler, Default, Quadrant sound system a pro mnoho dalších. V roce 1999 buduje Štěpán Tůma své vlastní moderní studio a o rok později zakládá další projekt pod svým uměleckým jménem Stephunk T. s ambicemi tvořit progresivní hudbu s chapadly nataženými i do multimédií a filmu.

Stephunk T. jako projekt
Základním kamenem je dvojice Stephunk T. a Radimo, MC a multiinstrumentalista v jedné osobě, samozřejmě s výpomocí mnoha velice rozmanitých hostů. Projekt je již v zárodku velice produktivní, na kontě má několik skladeb, se kterými poprvé vystupuje 2. února 2003 jako předkapela Stereo MC's. Další zkouškou byly živé produkce v rámci akce Global Connection po boku projektů ze zemí Afriky, Ameriky, Francie a Japonska. Vystupování v českých klubech a na festivalech jsou samozřejmostí a Stephunk T. mají za sebou i turné po Holandsku.

7. října 2004 vyšel první z dlouho očekávaných singlů Dethrayboosterrocket, který měl být ochutnávkou z připravovaného alba Mushroom Therapy (materiál alba vznikal zčásti na chalupě v Jizerských horách). Kromě vlastní skladby Dethrayboosterrocket je na disku i remix této skladby (rukou Denvera Tunera alias D-Forma z jihoafrické skupiny Moodphasefive) a track modřanských raperů Ricardo & Double WC. Single dává tušit obrovské instrumentální kvality všech zúčastněných person, jakož i krystalicky průzračný zvuk. Bonusem je video ke skladbě Ýjez, které věrně zobrazuje atmosféru živých vystoupeních projektu a pochází z již zmíněného koncertu se Stereo MC's.

Live band je tvořený z mocné a neuvěřitelně svěže znějící dechové sekce (trumpeta, saxofony), dále z basy, perkusí, scratche/DJ a MC, to vše na masivním elektronickém podkladu. Hudebně jde o balancování na pomezí breakbeatu, hip hopu, dubu a funku se specifickým, ale hlavně vlastním soundem. Band je tvořen sice mladými hudebníky, avšak o jejich profesionalitě nemohou být dohady.
Stephunk T. krom velice aktivního koncertování nezahálí a dále připravuje další a další tracky na debutové CD, které by dle všech plánů mělo vyjít během tohoto roku. Na webu projektu je ke stažení velké množství (snad dokonce kompletní archiv) všeho, v čem má osoba Štěpána Tůmy prsty, včetně několika remixů, fotografií a videoklipů. Nezbývá než vás pozvat do světa plného originálních zvukových koláží a věřit v podporu tomuto projektu. Svojí nápaditostí si ji jistě zaslouží.

www.stephunkt.com


STANTON WARRIORS – BREAKSOME 15.6.2007

Konec devadesátých let, kraj ospalých farem West Country. Dva hudební nadšenci Mark Yardley a Dominic Butler tráví téměř všechen svůj volný čas na hojných tanečních parties, které je tak uchvátí, že je sami začnou pořádat. A už od začátku si hledají vlastní cestu - upřednostňují eklektický mix různých stylů. Počínaje funkem a hiphopem, až po tou dobou velmi úspěšný deep house. Jejich první autorské pokusy What Ya Gonna Do / 2 True vylisoval londýnský label Tuff jams 51 st zaměřený především na UK Garage. Dominic se zkušenostmi majitele obchodu s vinyly v Bristolu a Mark ovládající na 30 nástrojů vytvořili ideální producentské duo.



První skutečný úspěch zažili Stanton Warriors v roce 2000 po vydání singlu Da Virus u labelu Mob Rec, který patří jednomu z nejzkušenějších djs a producentů breakbeatové scény Tayovi. Skladba s chytlavým samplem od legendárního hiphop-elektro projektu Whodiny vyšla v breakbeatovém originálu s jejich vlastním 2stepovým remixem. To předznamenalo oba hlavní směry jejich produkce. Singl Da Virus byl pro další vývoj SW skutečně zásadní a následovala lavina remixů pro velká jména taneční scény. Např.: Basement Jaxx (Jump’n’shout), Azzido da Bass (Doms Night), Bentley Rhythm Ace nebo pro zpěvačky Jocelyn Brown či Gabrielle. První dva výše jmenované se už staly evergreeny breakbeatových akcí.

V roce 2001 ovládla taneční parkety druhá výrazná elektro-breaková hitovka Da Antidote s veselou klávesovou vyhrávkou á la Policajt z Beverly Hills podpořená jemnými dubovými prvky. Krátce na to, ještě v témže roce, vydali SW mixovanou cd kompilaci Stanton Sessions pro label XL. Rozmanitý dj set, kterému sekundoval MC Moose, zahrnoval jak jejich dosavadní práci (Da Virus, Da Antidote, Right Here) a vydařené remixy, tak i tracky od úspěšných vrstevníků Plump djs (Move With Your Mind), PMT (Qyromancer) nebo T-Power (Runnin). Komerční úspěch kompilace korunovalo uznání kritiků a udělení ceny Best Compilation v Muzik Magu.

Atmosféru živých mixovaných setů Stanton Warriors si mohli vychutnat návštěvníci festivalu Open Air Field na Proboštských jezerech v roce 2002. I když jen částečně. Polovina dua - Mark - dorazila i se svými mašinkami. Dominika nakonec více než dobře zastoupil producent a dj Lee Coombs.
I nadále byli vyhledávanými remixéry slavných kolegů z branže. Jak jinak. K těm nejprovařenějším patří twostepové stars Artful Dodger, kteří jim svěřili svoji pecku Please don’t turn me on, nebo hitovku Fatboye Slima Demons, kde si vyhráli s medovým hlasem Macy Gray.

Jejich producentský přetlak vyústil založením vlastního bootlegového labelu Punks. Zejména výlisek Break Me With You / Reckless Dub se setkal s velkým ohlasem. Stejně jako pozdější dvanáctipalec Dancing in the park / Jerk it, ač v podstatě anonymní, nezapřel rukopis a producentské kvality tvůrců.
Počátkem léta 2004 SW potěšili breakbeatové fans autorskými vinyly - modrým a červeným - na značce 679 Recordings, kde vydali také remix pro The Streets. V modrém obalu najdete odlehčené skladby Slanty a Jiggle dat (s hostující vokalistkou Ce’cile), v červeném pak dvě verze tracku s typickým jejich zvukem - Adventures in Success. SW neúnavně tvoří velké množství kvalitních a mezi djs i posluchači oblíbených twostepových a hlavně breakbeatových remixů (např. pro hiphopový projekt The Nextmen, elektroclashové Alter Ego nebo funkyhouseových Freeformfive). Na těchto výliscích ještě více vylepšili svůj melodický breakbeatový sound.

Aktuality z hudebního života dua Stanton warriors najdete na www.myspace.com/stantonwarriors


DANNY HOWELLS – ZEN 16.6.2007


Zní to jako fráze, ale v případě Dannyho je to pravda - tenhle dj je opravdu jedním z mála, který má vlastní styl. Jeho osobnost v kombinaci s láskou k hudbě vytváří na akcích unikátní, eklektickou atmosféru, jež ho staví mezi naprostou elitu současné taneční scény. 14 let zkušeností s gramofony, diář neustále plný domluvených akcí po celém světě, posledních 8 let mezi 100 nejlepšími dji světa (DJ Magazine), v poslední době chrlí jeden bombastický mix za druhým (Global underground 27, Choice series, Nocturnal Frequencies, ..).



Danny Howells nicméně není jen djem, jeho producentské a remixérské schopnosti rozhodně stojí za zmínku; spolu se svým partnerem Dickem Trevorem je zodpovědný za mnoho povedených hitovek (Persuasion / Repercussion (Bedrock), Breathe (Renaissance), Kinkyfunk (YoshiToshi), remixy: Get Together (Madonna), Smooth Drive (Marco Bailey), Soldier (Destiny's child)). A co můžeme čekat na narozeninovém ZENu? Nápaditou kombinaci vlivů rocku, popu, jazzu podtrženou mohutnými groovy rytmy house music, progresivu, techna a originální dynamikou, kterou od jiného dje těžko uslyšíte. Danny Howells hudbou žije!

www.myspace.com/dannyhowells
 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Michael Burian hvězda ZENu v Roxy
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016