PARTYINFO

 

BALLISTIC

Datum konání:
26.05.2007 - sobota
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Lulu Rulez & Mc Vaant (umerkura.cz), Mystique (redrum), Kotlyk, Golly, Romitronic, Parabot, Ufo (pohon.cz)
Popis:
start 20:00, vstup 40 czk
 
 
Květnové pokračování klubovky Ballistic ve Flédě
 
 
I v květnu se můžete těšit na party Ballistic, která se shruba už rok koná na Flédě. Opět vás čeká porce lehčího drumandbassu a breakbeatu, kterou vám tentokrát vedle pořádajících Pohon djs naservíruje hlavně djka Lulu Rulez. Tu s mikrofonem doprovodí její kolega z pardubického bookingu Umerkura.cz mc Vaant. Brněnské barvy bude dále hájit dj Mystique z Redrum crew. Dalším světlým bodem je, že se večírek poprvé uskuteční v sobotu, konkrétně 26. května, takže se nemusíme obávat pracovních dojezdů.

Profily:

Lulu Rulez
Jmenuje se Pavla. Věk je přiměřený okolnostem. Žena je potřeba u všeho, takže první vlašťovka mezi chlapy. Lulu_rulez, ženský element umerkura.cz crew, party head od roku 1995, pamětnice zlaté éry pardubického L-klubu s vytříbeným vkusem pro nejen elektronickou hudbu. Dodnes doceňuje tátovu sbírku desek na nichž vyrostla, kapely jako Rolling Stones, Doors nebo Jetro Tull a většina kamarádů - muzikantů ovlivnili její vnímání hudby. Právě pro ten nezastupitelný lidský element si vybírá převážně desky se samply živých nástrojů. V roce 1999 společne s dji Hechem a Mr.Pupitzem otevřeli vinylshop u Merkura, tím získala pravidelný přístup ke gramofonům a hlavně různým elektronickým, i menšinovým stylům.

Lulu_rulez můžete slyšet v převážne drum and bass setech, s oblibou hraje i downtempo a breakz všech možných podob - jak jste ji mohli slyšet v rámci Algida tour na letních festivalech, po boku ostatních merkuráků klidně vystřihne i tech-houseový set, pokud si to nalada sama přeje. Často využívá hlasových služeb MC Vaanta, kterého považuje za jednoho ze svých nejlepších přátel. Kromě mejdánků Noci U Merkura nejraději vzpomíná na hraní na festivalech SOL a Coulour of Ostrava, hostování na Eclectice Dje Bluea v pražské Akropoli nebo v klubu Lubina ve Frenštátu pod Radhoštěm. Jako host Standy Zímy v pořadu Air Sofa odehrála i svůj set na pražském Radiu 1. Nedá dopustit na Omni Trio, London Electricity a Krudera+Dorfmeistera. Oblíbené labely: Ninja Tune, Hospital, Moving Shadow, Renegade, G-Stoned, Nuphonic.

Vaant
Motto: "Jest muzyka tylko jedna, nigdy nikt nie stworzył jej." (Robert Brylewski)

Člen breakové sekce U Merkura Sound Systemu, letitý vege-punk, anarcho-hipík, antifašista, nekritický fanoušek The Beatles. Po pádu bolševika promptně zakládá punkovou kapelu Kultra (ovlivněnou texty a hudbou kapel jako Crass, Chumbawamba, Citizen Fish, Radical Dance Faction, Nomeansno, Sonic Youth, Pixies), která za 7 let své existence odehraje desítky koncertů po celém Československu, jejich písně se objevují i na punkových vinyl-kompilacích poloviny 90. let.

S rozvojem elektronické muziky počátku 90. let objevuje nové možnosti sebevyjádření a po rozpadu Kultra se na několik dalších let noří coby DJ a MC do vln junglu, dubu, breakbeatu a jiných vylomenin taneční hudby. Jako MC doplnil Vaant svým mikrofonem sety převážně junglových DJs, z domácích
kromě U Merkura Djs např. Phillipa TBC, IM Cyber, Babe LN, Koogiho, ze zahraničních např. holandského Falcona, nestora britského drum'n'bassu Ed Rushe, finského Mufflera, Calyxe z UK, brazilského jungle kouzelníka BanBana, aj. Spolupracoval také s kapelou Blow na jejich albu Catch The Light či s Patrickem Bergmanem, jejichž spolupráce dala mimo jiné vzniknout úvodnímu tracku na kompilaci Planet Dance (X-Records) na podporu ekologického hnutí Greenpeace, kde se objevila vedle písní EOST, Nana Zorin, Hypnotix, aj. Jejich další písně jako Walls and Barricades, A Day in the Life lze zaslechnout na vlnách Radia 1. Verš songu Make the Feathers Fly, dítko spolupráce s nadějným producentem Deniusem, dal název kompilaci Back in My Mind od drumandbass.cz, kde se jejich píseň objevila vedle dalších počinů českých dnb producentů. V současnosti v muzice se nejvíce věnuje folk-break-punkovému projektu s Burácem (ex-Spiknutí). Od roku 1999 pořádá pravidelně každou středu antifa-diskotéku LAMINATE v pardubickém klubu Žlutý pes.


 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016