PARTYINFO

 

REDKEN PRESENTS MECCAMIX CLOSING PARTY

Datum konání:
22.06.2007 - pátek
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Al Taylor (ministry of sound, uk), Neo (křest alba), Kuba Soulcheck, Marty Crow, Selectro
Live:
vocals by Martina Balogová, Sámer Issa, Victoria, Ondřej Brzobohatý
Popis:
start 20:00, vstup 250/290 czk, afterparty v klubu Le Clan
 
 
Kompletní informace k pátečnímu Meccamixu Al Taylor se těší na další Meccamix Kadeřnický salon Redken na Meccamixu Rozhovor k Meccamixu: Issa, Brzobohatý a Bologová
DJ Neo v rozhovoru k Meccamixu
Už příští týden v pátek se chystá závěrečný Meccamix této sezóny, kde vystoupí celá řada zahraničních i domácích hvězd. Mimo jiné tam pokřtí své nové album i král české house music - DJ Neo. Právě s ním vám přinášíme zajímavý rozhovor.
 

Na nove desce Heartbreak club máš spoustu zajímavých hostů z rozličných žánrů - hip hop, r'n 'b, house. Ve světe věc naprosto běžná, ale u nás jsi téměř jediný..

Martina Balogová má výbornej soulovej hlas a James Cole s Orionem jsou jedni z nejlepších rapperů u nás. Černá muzika je bohatá, kořeny sahá do housu, hip hopu, r´n´b a z mého pohlednu mi to přišlo jako přirozená cesta. Není žádnou novinkou, když se hosté žánrově proplétají. Žádnej ze světových DJs jako Paul Oakenfold nebo Armand Van Helden nemá vyloženě tranceovou nebo housovou desku. Bylo by smutný žít jen jedním stylem. Snažím se pokaždé pro danou věc "použít" to nejlepší, co je u nás v daném stylu k mání. Takže když dělám rapovou věc, tak ji nechám narapovat třeba Oriho, když chci udělat silnou vocal- houseovou skladbu, tak zavolám Martině. U nás u hudby, která se mě líbí zas takový výběr kvalitních zpěváků není. Většinou, když už něco píšu, tak už mám celkem jasno, kdo by to měl zpívat.

K jakému hostu máš stylove i osobně nejblíž?

Hodně mě překvapila Martina Balogová, kterou jsem před prací na mojí poslední desce osobně neznal. Z televize nebo novin na mě působila docela arogantně, takže když jsem pro ní pak jel do Ústí, trochu jsem se bál, jestli někde u Mělníka neprásknu dveřma u auta a neuteču:) Opak byl pravdou. Martina je naprosto úžasná a vtipná roštěnka a musím říct, že tak jak s ní jsem se se slečnou ještě nezasmál. Ondra Brzobohatý je takový Mirek Dušín. Občas si říkám, že někdo tak dobře vychovanej ani nemůže být a že to trochu přehání, ale on takovej fakt je:) Sámer je neuvěřitelně pracovitej a líbí se mi, že se dokáže pro muziku nadchnout stejně jako já a dát jí úplně všechno. Komára jsem poznal vlastně taky až při natáčení "Dont wanna B like other boys" a docela mě mrzí, že je z Lytomyšle, určitě bysme spolu dokázali propařit nejeden mejdan:) Orion a James Cole jsou kamarádi už delší dobu.   

Kde bereš inspiraci na texty ve tvých skladbách? Používáš nějaké další muzikanty?

Texty na desce jsem si psal až na Daru a Oriona s Jamesem Colem sám a mají pro mě poprvé stejný význam jako hudba samotná. Věci jako "Dont´ wanna B like other boys" nebo "Ignorants" jsou reakcí na to jak to na naší taneční scéně funguje. Za zbytkem textu, jak už to tak bývá, hledej slečny:)  Na nové desce, stejně jako na těch predešlých mi hraje na kytaru Ondra Fišer a na baskytaru Jan Jakubec. Ostatní nástroje si nahrávám sám.

Co předchází tomu, než se pustíš do komponování?

No kdybych si sedl k pianu a řekl si, ok, tak teď napíšu něco fakt dobrýho, tak se určitě nic nestane. Vždycky tomu musí předcházet nějaké nutkání, takový zvláštní pocit smutku, který tě vede při komponování. Pro mě je to vlastně jistá forma očisty a jediná možnost jak se z toho pomocí tónů a textu vypsat. Je strašně těžký to popsat slovy:)  

Co bys poradil našim producentům, kteří by se chtěli také prosadit v zahraničí?

Necítím se být v pozici někomu říkat, co má dělat, každý má určitě svou hlavu, ale pokud můžu poradit, tak ať se nebojí track za kterým si stojí rozeslat labelům, které vydávají podobnou muziku. Když to bude dobrý, tak se jim rádi ozvou a když to hned nevyjde, tak se jim nikdo smát nebude. Třeba k mému vydání u Subliminalu došlo úplně klasickou formou. Housechild jsem taky minulou zimu poslal na 5 labelů a ozvaly se mi 3. Mimo jine Yellow, label Boba Sinclaira. Nakonec jsem podepsal Diamond records, což je největší italsky label, který licencuje Defected, Soulfuric atd. Nabídli mi smlouvu na 3 maxisingly ročně po dobu 5ti let+ budu remixovat projekty z Defected, Papriky atd. To se neodmítá:) 

Mluvíš o singlech Housechild a Epic love. Jak se ti podařilo dostat až na Miami Winter Music Conference?

V těchto dnech vychází venku 1. edice singlu Housechild, po prázdninach druhá s remixy od Freemasons. Začátkem roku vychazí  Epic love,  prý v licenci  Defected. Epic love dostalo na Winter Music Conference Diamond records, kteří mě zastupují mimo ČR.

Sleduješ hudební dění v naší malé zemičce? Co říkáš na výsledky Dance music awards?

Osobně si myslím, že není úplně rozumný dumat nad tím, proč u nás věci fungujou, tak jak fungujou a zaměstnávat hlavu myšlenkama nad tím jestli si někdo něco zaslouží víc nebo míň. Ono v konečným důsledku je fakt úplně jedno, jestli byl někdo v týhle anketě první nebo padesátý, protože pokud vím, tak vítězi stačilo něco kolem 500 hlasů, což je přibližně denní návštěvnost mých stránek. Asi každej si dokáže spočítat jak těžký je vyhrát, když si na ně dáš odkaz pro hlasování:) A pokud má někdo zapotřebí být toho divadla součástí, tak mu přeji hodně úspěchů i v dalším roce:)

Věnuješ se i něčemu jinému než hudbě? Jak vypadá všední den DJe Nea?

Je fakt, ze jsem v tomhle trochu omezený, mě vlastně nic jiného než hudba nebaví.. ráno vstanu, pustím radio nebo ňáký cédo, pak jedu do studia (pokud se už ve studiu neprobudím:). Když jedu MHD mám walkmana, když autem, tak pustím naplno muziku, pak dorazím do studia a zase muzika. Jinak mám samozřejmě rád i jiné věci, kamarády, slunce, sport, pocitačový hry, slečny..:)

Zpátky k djingu. Jaké "zdroje" používáš při hraní? Jak bys charakterizoval svůj styl?

Použivám céda i klasický vinyly. Céda jsou super v tom, že když si před párty udělám bootleg nebo re-edit, který se mi hodí do setu, tak to můžu jednoduše vypálit a za pár hodin použít, což u klasický desky prostě nejde. Hraju house tak kolem 128bpm s prvky funku, latina, diska i elektra. Baví mě navíc občas nějaký bootleg od provařeniny typu Michaela Jacksona nebo Depeche Mode. To set neuvěřitelně nakopne!:)

Před lety se řikalo, že je taneční hudba mrtvá. Evidentně stále žije. Jak myslíš, že to s ní v budoucnu bude?

Myslím, že kdo si taneční hudbu opravdu zamiluje, tak pro něj mrtvá nikdy nebude. Samozřejmě odpadly takové ty "ovce", které se hnaly s davem, protože si někde přečetly, že je to teď cool, ale na těch scéna nestojí. Taneční hudba, ať už jí říkáme house, hip hop, r'n'b, ale třeba i techno, tu bude existovat vedle už etablovaných stylů jako rock, pop atd. navždy. Ámen:)

 
Velká soutěž k Meccamixu o vstupy, trička a CD

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016