PARTYINFO

 

HRACHOVKA 2007

Datum konání:
28.07.2007 - sobota
Místo konání:
Hrachovec - open air
DJs:
Diome, Face, Sirkir, Subsist, T.C.O., Carl King, Leon X, Rivendel, Christopher Just, Orbith, Jonty Skrufff, Click Joe, Ian Fuzzy, Tráva, Marten, Joshek, Teebee, Mc SP, Chase & Status, Koogi, Katcha, Mc Jacob, Mystique, Buraak (live flute), M.O.T.U., Blulajta, Tall, Valoa, Rytmus
Live:
I AM X, Zoot Woman, Therapy?, Art Brut, UK Subs, Southeast, Masters Of The Universe, Supercrooo, Legendary Pink Dots , SDNMT, Ter Haar, Wotienke, Ty Syčáci, Pavel Fajt, Autopilote, LongItal, OTK, Lakeside X, Bullerbyne, MidiLidi, Abuse, Dva, Liger, Bullerbyne, Swordfishtrombones, Miou-Miou, Žamboši, Prostitutes
Info:
http://www.hrachovka.com
 
 
Alternativní stan na Hrachovce
 
 
27. a 28. července se sejdeme na Hrachovce ve Valašském Meziříčí! A to všichni. Handicapovaní s lidmi bez postižení, cizinci s našinci, národnostní a etnické menšiny s těmi, kterých je víc, homosexuálové s heterosexuály, příznivci mainstreamu s fanoušky alternativy. Ačkoliv je Hrachovka festival hudební, dotknout se tu nemusíte jen nových kapel. Pohodlí tu najde každý. Pro zdravotně postižené připravujeme speciální zónu, aby si mohli vychutnat v klidu své miláčky. Program alternativního stanu je přitom jako prohlídka intergalaktických prostorů.



Legendary Pink Dots – návštěva z vesmíru. Kapela, ve které se snoubí několik žánrů a vliv dvou zemí. LPD totiž původně vznikli v Londýně, pak ale začali působit v Holandsku. Svou tvůrčí vizi nazývají Terminal Kaleidoskope - krasohled namířený na pestrý vesmír chvíli před jeho zánikem - a její "chiliasmus" vyjadřují i sloganem SING WHILE YOU MAY, který nese obal každé jejich desky. Povinný zápisek do hudebního „čtenářského“ deníku každého posluchače.  Pokud vás sci-fi výlet nestrhne, pak je tu éterická Irka Nina Hynes. Čisté a propracované skladby, rychlé i pomalé písničky a především strhující zpěvačka.

Návštěvou z naprosto jiných končin jsou SDNMT/Seidenmatt – německý mladý projekt, který vsadil na kombinaci samplů a živého zpěvu. Svěží vítr na berlínské scéně – i tak by se dali nazvat mladí Ter Haar. Používají působivou převrácenou strukturu songů a perfektní drumbreaky. Na živo stejně jako na desce otevírají vystoupení basou, kytarou a bubny, jejich vystoupení je plné pohybu a vřavy. Na západě ještě chvilku zůstaneme. Nizozemskou písničkářku Wotienke už zná skoro celá Morava. Také proto, že svou kapelu oživila muzikanty z Valašského Meziříčí. Chybět proto nemůže ani na Hrachovce.



Ty Syčáci, Pavel Fajt a Autopilote nebo LongItal spojuje jediné: jsou to kvalitní uskupení. Jinak jsou naprosto odlišní a stejně se sejdou na jednom pódiu. OTK – nadějný projekt vynikajícího Ondřeje Ježka. Jednou nohou v undergroundu, druhou už teď na Hrachovce. A potom jako ochutnávka ve vinném sklepu: Lakeside X, Bullerbyne, MidiLidi, Abuse, Dva nebo Liger – vydařené vzorky ze skvělých oblastí. I když reggae už má v Česku svoje místo, když začínalo Švihadlo, byla to ještě hudba jen úzké komunity. A proto i tato skupina patří do alternativního stanu. Natálie Kocábová nechala svoje fanoušky čekat. Podle kritiků ale dozrála, a tak se máme na co těšit.

A další návštěva z Brna: znovuzrození Bullerbyne a stálice jihomoravské scény Animé. Jako doprovod Swordfishtrombones, kteří posluchače tak trochu vrací do dob, kdy se hrálo z gramofonů, svým zvukem ale nabízí příjemnou moderní verzi indie-popu. Menšiny jsou také o rodném jazyku. Francouzštinu si za svou po svém způsobu vzali Miou-Miou. Naopak česky budou zpívat Žamboši. Jednou z nejžhavějších novinek jsou The Prostitutes – prolamují stojaté vody české scény a zlomit dokážou i každý předsudek. A party pokračuje až do rána, od toho budete mít v alternativním stanu DJe Gadjo Skalalaie.

Připraveny jsou také slevy. Pro ZTP a TP po prokázání se platí sleva na vstup 300 korun. Děti do 12-ti let mají vstup zdarma a to v doprovodu rodiče. Vezměte si proto průkazku na autobus nebo vlak sebou, kontrola bude provedena u vstupu. Držitelům karet ISIC, ALIVE, ITIC je poskytována sleva 100 Kč na vstupenky na celý festival v předprodeji i prodeji na místě. Více info o kartách a slevách v celé ČR na www.alive.cz. Buďte otevření, zahoďte předsudky, pojďte si poslechnout známé i neznámé na Hrachovku!

Více na www.hrachovka.com
 
Co nabídne taneční stan na Hrachovce 2007? Zelený čtvrtek na Hrachovce Magion stage na Hrachovce + studentské slevy Hrachovka 2007 – I Am X, Zoot Woman, Therapy a další
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016